Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Finom a bodzalekvár? fórum

Finom a bodzalekvár? (tudásbázis kérdés)


1 2
2019. okt. 10. 04:44
nem szeretem
41. wildike (válaszként erre: 40. - Béka603)
2011. júl. 20. 21:34
Igen, erre én is gondoltam, mert a nagy, tökfekete bogyókkal nagy részben nem volt gond. Csak hát ugye leszüreteltem a bodzát, aztán tapasztaltam ezt ki, de legalább jövőre okosabb leszek már, idén meg megpróbálok megbírkózni a leszüretelt fürtökkel...
2011. júl. 20. 17:33
Szerintem azért marad rajta sok szár,mert még nem érett meg teljesen.Meg kell várni amíg teljesen megfeketedik.Még nem csináltam belőle lekvárt,de lehet én is megpróbálom az idén.Áfonyából már főztem be,az nagyon finom.
2011. júl. 20. 16:30
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valami bevált trükkötök arra, hogyan bogyózzuk le a bodzát, majd a bogyóktat hogyan tisztitsuk meg az apró kis szárcsonkoktól???? Kezdek türelmetlen lenni, nagyon időigényes így. Illetve lebogyózni nem gáz, villával egész jól le lehet, de a rajta maradt kis száraktól már megbolondulok. :(
38. Rozália (válaszként erre: 28. - Edicske)
2009. máj. 25. 11:36
Mert a család idegenkedik tőle, hogy bodza. A szörp az ízlett.
37. supin
2009. ápr. 1. 11:10

Szia Ottokár!

Már hiányzott a véleményed!

36. Rozália (válaszként erre: 34. - 036bf4cfe4)
2009. ápr. 1. 09:30
De lehet a bodza bogyójából is. Macerás, jó sűrű lesz, és még ételszinezéknek is jó.
2009. ápr. 1. 09:26
Igen-finom, én már kaptam mindkettőt.
34. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 30. - 0461ed8f75)
2009. jan. 5. 18:03
A bodzaszörpöt a virágból csinálják nem?
33. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 11. - Rozália)
2009. jan. 5. 18:02

"és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd."


Erős tűzön? Semilyen lekvárt meg dzsemet nem kell erős tűzön, megég a cukor.Nem túl sok az a cukor?

2008. máj. 20. 10:00
Finom.Én is főztem már.Nálunk van a kertben bodza...
2008. ápr. 28. 19:43
A bodzaszörp finom,vegyeslekvárt ettem már olyat ami bodzás volt,az sem rossz
2008. ápr. 25. 10:21
Nagyon finom. Anyukám rendszeresen csinál. Sőt, bodzaszörpöt is.:)))
2008. ápr. 25. 06:07
Én szeretem:))
28. edicske (válaszként erre: 27. - Rozália)
2008. ápr. 24. 19:36
miért
2008. ápr. 24. 10:58
Még nem kóstoltuk meg...
2008. jan. 8. 20:33
a bodza fagyi nagyon finom. Ez is csak jó lehet!
2007. szept. 19. 09:31
Kíváncsi is leszek, ha megkezdjük, hogyan izlik a családnak. A ízlik, jövőre többet teszek el.
2007. szept. 18. 21:38
Finom és egészséges!
23. gbalint84 (válaszként erre: 19. - Rozália)
2007. szept. 18. 21:19
Köszönöm az infót :-)
22. dee
2007. szept. 18. 00:01
Nagyon finom.
2007. szept. 17. 21:42

A nagymamám cukor nélkül csinálta úgy nagyon keserű. Viszont torokfájás, mandulagyulladás köhögés esetén antibiotikumok nélkül meggyógyultunk. (+ hársfa tea)

ehát mi gyógymódként használtuk, nem vajas kenyérre.

2007. aug. 28. 05:28
Még kellene főzni, mert van bodza bőven, de olyan macerás, hogy most ahhoz nincs hangulatom.
19. Rozália (válaszként erre: 17. - Gbalint84)
2007. aug. 7. 07:21
Elkészült a próbafőzet, megkóstoltam, semmi jellegzetes íze nem volt, csak jó édes. Szerintem erénye a sok benne levő vitamin, ezért is hó télen mindenféle hűléses dologra.
2007. aug. 7. 06:52
Finom, ha szereted.
17. gbalint84 (válaszként erre: 11. - Rozália)
2007. aug. 6. 17:48

Nagyon köszönöm a receptet,én is megpróbálom elkésziteni,van bodzánk bőven.

Az ize milyen? Sosem ettem:(

16. edicske (válaszként erre: 15. - Rozália)
2007. aug. 5. 09:14
Átpaszíroztam szűrőn.
15. Rozália (válaszként erre: 14. - D@nu)
2007. aug. 2. 20:13
Kösz a jótanácsot, igazad van...:D
14. d@nu (válaszként erre: 13. - Rozália)
2007. aug. 2. 18:08
Én még nem főztem bodzalekvárt, de szerintem ízlések és pofonok, ha neked szimpatikus "darabosan", akkor hagyd így, ha nem, akkor mielőtt befejezed, botmixerrel pépesítsd. Régebben készítettem jostából dzsemet, abban is megmaradtak a héjdarabok, engem nem zavart. Abba is ilyen sok cukor kellett és nagyon besűrűsödött mindig az üvegben, felhasználáskor úgy kellett "kibányászni" belőle. :D
13. Rozália (válaszként erre: 12. - Edicske)
2007. aug. 2. 16:28
Én az előbb készültem el vele, megkérdezném, hogy neked is olyan "szemes" maradt? Egészen sűrűre főztem, a szemek, ill. a héj nem főtt szét. Finom, de ilyennek kell lennie? Vagy mittudomén le kell darálni, vagy turmixolni főzés előtt?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook