Fiatalít a rendszeres sportolás (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fiatalít a rendszeres sportolás
Igen, ez az igazság, levegőtől nem lehet hízni...
Én csak azt nem értem, hogy 30-40 stb. kilókat hogy lehet hízni, hol volt közben az illető, hogy nem kapott észbe az első kihízott ruhájánál...
Sokszor hallottam gyerekkoromban a szüleimtől, mikor a szekrény előtt álltak, hogy 'ezt is kihíztam', vagy hogy 'na, ebbe már nem férek bele', nekem ez volt a motiváció, keményen megfogadtam, hogy soha, semmit nem fogok kihízni. Egész jól sikerül tartani a dolgot, kivéve, hogy vállban-hátban lett szűk pár ruhám, de az az izmoktól van:D
"Mindenki csak akkor kap eszbe amikor le kell fogynia de kerdem en, addig amig elhizott mit csinalt?"
Többet ettem, mint amennyit elégettem, rákattantam a szénhidrátra, plusz irodában vagy autóban ültem napi 12-14 órát.
A pilates joga elemeket is tartalmaz, igy ugyanezt mondhatjuk el a jogarol is:)
Es szerintem nagyon noiesek is, egyebkent is, bar en is sokat es eleg kemenyen edzem de egy nonek soha nem szabad elfelejtenie, hogy mi nem edzhetunk ugy es azt, mint a ferfiak. Szoval meg sulyzozaskor is, ezt tudni kell. Azert nagyon sokmindent tehet egy no is. Eleve ott kezdenem, hogy nem kell elhizni. Mindenki csak akkor kap eszbe amikor le kell fogynia de kerdem en, addig amig elhizott mit csinalt? Mert 30-40 kilo sem kuszik ra 1 het alatt.
Es nem azokrol beszelek, akik gyerekkoruk ota ilyenek, ott a szulo is ludas, de azert 15-18 eves korban mar lehet egy kis esz es odafigyeles, informacio az van boven
Most arra erted a kerdest, hogy olyan sport amivel a legtobbet fogyhatsz vagy olyan sport amivel fogyhatsz es a nogyogyasz sem talalna benne semmi kivetnivalot?
Fogyni leginkabb attol fogsz, ha a kajalasodat rendbeteszed, de sport nelkul hiaba leszel sovany, ha a szovetek nem tartanak, ugyhogy ha mindent figyelembe veszunk akkor:
-pilates, joga es gyogytorna (formalnak, edzik a stabilizaloizmokat, igy kimelik hosszutavon a gatizmot)
-tobb energiafelhasznalasra (vagy tobb fogyasra) pedig uszas, mert vizben vagy, raadasul vizszintesen, igy a gatizomnak is oke, az izuleteidnek is, es mellesleg tobb kaloriat egetsz el, mint mas zsiregeto tevekenysegekkel. Eleve azert is, mert a viz hideg es ezt kompenzalod, plusz a viz surubb, igy jobban dolgozol. A stabilizaloknak meg szuper!
-mehet a sulyzozas es a dvd-kre tornazas is, ha ugyelsz arra, hogy amikor ok nagy terpeszben guggolnak, te zart labbal csinald, es ha olyan van, hogy kitoresben vagy guggolasban vallgyakorlatot csinalnak sulyzoval, azt sem szabad, mert terheled a gatadat.
A felsotestre valo gyakorlatok legtobbjet, amit lehet, fekve kell csinalni es kilegzeskor ne preseld a levegot.
Hasizom: ne hasazz! Egyaltalan ne, az osszes dvd-s hasizomra valo edzes amiben haspres van, mind mind karosak a medenceizmaidra. Amugy ha lefogysz, eleve laposabb lesz a hasad, valamint a stabilizalo izmokat edzve sokkal szebb es vekonyabb lesz a derekad is, mert ezek a mely hasizmaidat edzik, nem kell melle mas hasizomgyaksi:)
Nissi, hidd el, hogy semmitől sem fogysz, ha az étrended nem megfelelő! Ha pedig megfelelő az étrended, akkor a pilates tökéletes mozgásforma lehet, ha szereted.
Megjegyzem én pár éve jártam egy pilates edzőhöz, a csoportban volt egy csajszi, aki 45 kilót fogyott (semmi nem lógott rajta). Minden nap ott volt a teremben és legalább egy órát tornázott. Emellett nyilván az étkezését a cél érdekében átalakította.
Nekem anno 3 hónap alatt 12 kiló ment le.
Nem akarlak rábeszélni a pilatsre, csak szerettem volna cáfolni azt az elképzelésed, hogy a pilates nem elég jó a fogyáshoz.
"szoval ha valaki egyaltalan nem sportol csak szimplan duci, az is baj"
Ezzel nem mondtál újat! :DDD
Igen, a futast sem igazan ajanlja, ha van sok hasi zsirfelesleg akkor plane nem. Eleve, a hasi reszen a tulsuly egyfolytaban ranehezedik a gatra egy az egyben, most ezt meg ugralassal tetezni...szoval ha valaki egyaltalan nem sportol csak szimplan duci, az is baj. O leginkabb a pilatest ajanlja es a tartasjavitokat, valamint a sulyzozast ugy, hogy bizonyos szabalyokat betartani.
Pl nem csinalhatsz vallgyakorlatot sulyzoval ha kozben plie guggolasban vagy
Nem kell osszekeverni a muvesztornaval vagy a balettel, ott ilyen veszely nincs mert eleve a testtartasuk jo, az also hat ives, a vallak nem gornyednek elore stb. Van hely a belso szerveknek valamint eleve tulsulyrol szo sincs
akik ellenzik a rázkódással járó sportokat a nőknél, azok a futást is tiltják.
nem nagyon tudom milyen néven futnak, de vannak ilyen kimondott gátizomvédő meg női tornák, gugli biztos kidobja.
Szegény, rossz lehet neki, ha ennyire vizuális :DDD
De az jó, ha elmondja, hogy mit és miért nem ajánl. Ez szimpatikus és elgondolkodtató. Aztán vagy megfogadod vagy ne, de legalább tudsz róla, hogy ilyen is lehet.
Mit mond a futásról?! Mert egy csomóan esküsznek rá, holott minden egyes leérkezés egy nagy ütődés - főleg túlsúllyal (és megkockáztatom, hogy túlsúly esetén majdnem mindegy, hogy izom vagy háj, bár nyilván a háj a rosszabb, ha nem csak a súly tekintetében vizsgálódunk).
Kettlebell az egyik legjobb eszköz az edzéseknek.
Én a terrorelhárításnál láttam elsőként a gyakorlatokat, majd olyannyira beleszerettem, hogy vettem magamnak súlyokat.
Nem gondolok semmi ilyesmit:)
Örülök, ha minél többen sportolunk!
Kettlebell edzesben vannak, mivel nem irtad le, hogy az osszes gyakorlatbol mi az amit nem csinalsz, nem tudhattam, mindenesetre ez a ketto kettlebell squat neven szerepel mindenhol.
Es tevedes, ha azt gondolod, a sport ellen lennek barmilyen modon. Egesz eletemben sportoltam es sportolok, a mozgas szeretetet belemneveltek, soha nem hagytam ki egy hetet sem edzes nelkul, nem nyugbol, nem utalatbol teszem, vagy hogy beleferjek a bikinibe, de tudatos vagyok, ennyi.
Ezeket viszont nagyon is:
Ott kezd a dolog sántítani, hogy idézlek: "előrehajolás" Na ilyen a kettlebellben nincs, sőt, szigorúan tilos! Minden gyakorlatnál egyenes a hát!
Mélyebb guggolásnál (ami kevés van!) meg a gátizmok ugyanúgy meg vannak feszítve, mint a többi izom, ha jól csinálod, és ez a lényeg:
HA JÓL CSINÁLOD!
Rosszul meg nem érdemes, ki akar kórházban kikötni?!
De ennyi, mindenki abban hisz, amiben szeretne, nem való a kettlebell mindenkinek, aki nem akarja, ne csinálja, senkit nem fogok rábeszélni, csak nem szeretem, ha téves nézetek terjengenek, azokból úgyis van bőven, hála a sok béna edzőnek, aki azt hiszi, ért mindenhez:) Meg a sok béna embernek, aki vesz magának egy bellt, nekiáll otthon bohóckodni vele, aztán egyenes útja van az ortopédiára. Minden, ami sport lehet veszélyes, ha rosszul csinálják, pláne, ha rosszul oktatják.
Huu, a felules az egy masik inyencfalat:)))
10 eve nem csinaltam, csak a traszversz hasizmokra edzem es lapos a hasam 3 baba utan is. Az edzoteremben meg boldog boldogtalannak azt igerik, hogy ettol fog visszaterni a formaja. Milyen? Fatorzs derek?:)
Koszi, hogy valaki mas is tud errol.
Mivel en evek ota sulyzozom es szeretem is, kulon megmutatott annak idejen mindent, hogy hogy ne csinaljam, sot, meg abba is beleszolt, hogy ha a bevasarloszatyrot felviszem a lepcson, figyeljek oda a legzesre stb. Mindig mindent megmutat mert o is sportol.
Marhara nem mindegy. Azt is mondta, hogy amikor ugralo noket lat az edzoteremben, lelki szemei elott megjelenik a mehuk, ahogy le fel razkodik....
total egyetertek a cikkel. Anyosom 60 eves mult oktoberben. Januarban 85 kg volt es az ujev alkalnabolmeglepte magat egy fittness berlettel. heti 6x jar tornazmi, kondizni. 70kg most, 44es ruhameretrol 38-asra fogyott, az alakjat siman egy fiatal is megirigyelne. Hogy miert keydte el: az anyukaja idoskorara menni sem birt nem volt beszamithato szellemileg sem. evek alatt total leepult. anyosom azt mondta ot a mozgas fiatalon tartja, szeretne latni, ahogy az unokai felnonek, el akar jarni veluk a jatszoterre stb. stb. es tenyleg sokkal fittebb, nem hallom PAnaszkodni, hogy itt faj ott faj. Nekem ez a kovetendo pelda.
Nekem meg tart a gyermekagy, de alig varom hogy ujra mozogjak. (bocs az ekezet hianyert)
A kettlebellnel azt a fajta guggolast mondta, hogy nem szabadna noknek, ahol elorehajolsz es a labad kozott van a golyo a foldon, majd ebbol a helyzetbol felfele "loditod".
A masik, amikor majdnem ugyanez, csak ket kezzel fogod meg. Mindkettonel van egy terpesz es elorehajolas. A ket dolog egyutt nem tesz jot a gatizmoknak, ennyi. A dokim minden nonek betiltana
Igen, az aerobik orai terpesztesek is karositjak:)
A guggolast sulyzoval csak zart labbal szabadna csinalni vagy fel labbal de az is vegulis zart
Totál terpesztés????? Látott már kettlebell edzést?! Sztem nem; szeretem ha vki arról beszél, amihez nem ért, nem ő az egyetlen :) Egy egyszerű aerobik órán többet terpesztenek, hogy a jógát ne is említsem...
Mellesleg a gátizmom köszöni, jól van:)
Egyetertek, a mozgas fiatalit:)
Egyetlen ok, amiert nem fogok kettlebell-ezni, az, hogy a nogyogyaszom azt mondta, nem ajanlja a noknek mert iszonyatosan megterheli es gyengiti a gatizmokat.
Nem a sulyzo miatt mert maga a sulyzozas nem karos, ha jol csinaljuk, sot, erosit mas izmokat amik tehermentesitik a gatat, egyszoval segitenek is megorizni az epseget, hanem maga a kettlebell mozdulatok. Jobban ajanlott ferfiaknak. Az ugralasra ugyanezt mondta, hogy o a noknek betiltana pl a jumping jack es mas ilyen gyakorlatokat.
Konkretan csak a kettlebelles guggolasbol felegyenesedes az, amit kulonosen megtiltott, mert total terpesztes van es erolkodes, lehajolas (a gatizmod vedtelen ebben a helyzetben) a tobbit nem annyira, de ezt a mozdulatot kulon megmutatta, hogy ilyet egy no szerinte ne csinaljon. Masreszt aki meg ezzel edz, azt fogja mondani, hogy na, pont a legfontosabb gyaksi az egeszben.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Van itt valaki, aki rendszeresen szed valamilyen Lenkei-vitamint?