Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas püspökkenyér recept

Fahéjas püspökkenyér recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fahéjas püspökkenyér hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
1 tsak sütőpor
25 dkg mazsola
12 dkg darált mandula vagy dió


A Fahéjas püspökkenyér elkészítési módja:
Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük. Ha kihült porcukorral megszórjuk.

Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük.
Szeletelve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas püspökkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook