Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ettetek már nyulat? Kinek ízlett és kinek nem? Milyen íze van? fórum

Ettetek már nyulat? Kinek ízlett és kinek nem? Milyen íze van? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2013. aug. 22. 18:21
Igen,ettem már nyulat.Nekem ízlett.Nagyon finom,kellemes íze van.Csak ajánlani tudom.
79. cel
2012. márc. 20. 13:14

Nagyon finom és legalább annyira egészséges is a nyúl hús. Ízében, állagában leginkább a csirkére hasonlít, de azért más. Sütve, pörköltnek elkészítve a legismertebb, de a gyengébb husi rántva is nagyon jó.


Nem olvastam végig a fórumot, így bocsi, ha olyat írtam amit már korábban más is leírt.

78. Deni plus (válaszként erre: 1. - tücsimücsi)
2012. márc. 20. 12:55
Nem olvastam el a fórumot, fokhagyma és bacon isteni vele :)))
2012. márc. 16. 00:19
Ettem...nagyon sokszor es nagyon finom.
2012. márc. 15. 23:26

Finom mustarosan (tejszines-mustaros-hagymas szosz) es kaliforniai paprikaval olivabogyoval, kapribogyoval kis fokhagymaval bele:)


A mustarost azt osszevissza darabokkal szoktam fozni, a paprikasat csak a nyul combjabol. Sztem akkor finom ha jol szetfozi az ember, a husnak finoman el kell valnia a csonttol

2012. márc. 15. 22:21
régen sokat, finom rántva és pácolás után megsütve is /öreganyám szakácskönyve szerint/
2012. márc. 15. 21:45
Nagyon jó húsa van szegény nyuszinak.
73. Cszsuka (válaszként erre: 64. - 7af3347250)
2011. máj. 31. 21:25
és a házinyúl?
2010. máj. 31. 15:10
Mi is tartunk vagyis apóssomnak vannak nyulai mi szeretjük mindeggy hogy van elkészítve de bográcsban a legjobb de vadasan is kiválló krumplibombóccal.
2010. máj. 31. 11:56
Igen,mi is tartunk,nagyon egészséges a húsa.Bárminek elkészithető,még a levese is finom,sőt már az idősebb húsából vagdaltat is készitettem,merem ajánlani!
2010. máj. 31. 11:01
nekünk nem ízlik...édeskés az íze
69. s700
2010. máj. 31. 10:46

Mi imádjuk a nyuszi husit. Anyósom tartja. Legtöbbször pörköltnek csinálom meg, vagy tejfölösen.

Anyósom vadasan szokta megsütni szalonnával tűzdelve.

Néha pedig vadnyulat is sikerül, az pedig még finomabb!

Az ízét én kicsit a csirke húsához tudnám hasonlítani.

2010. febr. 23. 18:48
Finom és zsenge :)
2010. febr. 23. 18:45
vadasnak is és fokhagymás sűlt húsnak is nagyon finom.
2010. febr. 23. 18:39
nagyon finom,mi tenyészettünk is:)
2010. febr. 23. 18:11
Persze,hogy ettem. Nagyon finom.
2010. febr. 23. 16:19
Valahogy a vadhúsokat nem szeretem...beleértve ugye a nyulat is. Nekem a húsa, bárhogy is legyen megcsinálva, mindig száraznak, szálkásnak tűnik. Pedig jól csinálják meg mindig. De végül is, a vadállatok inkább tömör húsból, izomból állnak a sok mozgás miatt. Bár, lehet, tudat alatt valami nem engedi, hogy az nekem jól essen...túlságosan aranyos állat... (:
2010. febr. 23. 16:08
én ettem már nyulat nagyon régen gyerekkoromban,de már akkor se ízlett.azóta se eszek!Nem szeretem az ízét!!!brrr :-(
2010. febr. 23. 15:25

Minden héten eszem gyerekkoromtól kezdve. Ebből csinálok levest, pörköltet, fokhagymásan sütve, mindenhogy finom.

Szerintem nem hasonlít a csirkéhez.

2009. szept. 18. 21:49
nagyon finom és egészséges.
60. Cepheus (válaszként erre: 53. - napfenyvirag)
2009. szept. 7. 06:50
Mi vagy háromszor vettünk, egész, tisztított nyulat háztól. Nem bonyolítottam túl, vörösboros pörkölt lett belőle.
2009. szept. 5. 10:19

Én nem bírom megenni, olyan, mintha a macskámat enném meg.

Persze mondták már, ha nem tudnám mi az megenném, és próbáltak is már "átverni", hogy ez csirke... de szerintem egyáltalán nem hasonlít a külleme a csirkére:-)

2009. szept. 5. 09:36
en nagyon szeretem es edeskes az ize tanacs sok fokhagyma
2009. szept. 5. 07:19
finoooooooooooooooooom
2009. szept. 5. 06:44
Nekem is csirke íze volt, de valahogy száraz. Biztosan valamit elrontottam.
2009. szept. 5. 02:42
Mi nagyon sokszor veszunk nyulat,nagyon szeretjuk.Elmondok egy tortenetet,anyosomek,regen eltartottak egy idos embert, aki nem szerette a nyulhust. Nekunk, akkor sok nyulunk volt. Levagtam, elkeszitettem, es a bacsi 2 tanyer tejfolos nyulragu levest megevett, utana, nyulpaprikas, vagy vadas volt, abbol is. Mikor vegeztunk, az ebeddel, megkerdezte, ez milyen hus volt, mondtam, hogy nyul. O azt mondta, miert nem mondtam, akkor nem evett volna.Kerdeztem, izlett? Azt mondta finom volt, hat akkor, mi a problema?A nyulhus nagyon egeszseges, sok benne a feherje, es nem zsiros hus.
2009. szept. 4. 18:01
ettem, semmi különleges ize nem volt. simán elnéztem csirkének..
53. napfenyvirag (válaszként erre: 52. - bendegúúz)
2009. szept. 4. 17:59

Szervusztok!


56 évesen először vettem a piacon nyúlgerincet. A kacsasütőbe tettem be, ugyanugy fűzereztem, mintha kétlábú (szárnyas) lett volna. 200 fokra tettem 30 percre először, félidőben megfordítottam, aztán levettem a fedőt és grilleztem alul-felül úgyszintén 30 percet és azt is félidőben megfordítottam. Finom ropogos lett. Kicsit sok lett a fokhagyma, de így is ehető, puha lett. l dl vizet öntöttem hozzá. Ennyiért nem bontok fel egy üveggel, mert a többi megmaradt volna. Ti hogy csináljátok?

2009. szept. 4. 09:38
Nagyon szeretem a nyúlhúst.Élnek falun ismerősök,tőlük szoktam kapni.
51. Anka71
2009. aug. 15. 08:38
Nekem ízlett, finom a húsa. Inkább a tudat zavart, hogy nyuszi, mert sajnáltam. Azóta sem ettem, akkor a nagymamám vágott egyet, és pont nála voltam, azért kajáltam belőle. Úgy emlékszem, fehér húsa volt.
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook