Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Esküvő 2009-ben fórum

Esküvő 2009-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
1566. Veronika27 (válaszként erre: 1565. - Virág3)
2009. ápr. 16. 08:30
Mi is kb. 600.000-nél tartunk, csak nálunk 40 fő lesz. Hát igen, olcsóbban is meg lehet úszni. De kérdés, hogy kinek mi az olcsó.
1565. Virág3
2009. ápr. 15. 22:03

Nővéreméknek a vacsora 30 főre 300.000 ft volt.

De mindennel együtt benne volt 600.000-be, egyházi esküvő nélkül, és nem volt semmi flancolás, még fotós se, mert azt máshogy megoldották.

1564. aszta
2009. ápr. 15. 17:26

Az a baj, hogy még nem nyílt meg a hely, ahol szeretnénk tartani az esküvőt! Én már úgy megnézném amúgy, de még azt sem tudom milyen méretű, formájú asztalok lesznek ott! Azt sem tudom helyileg hol van... Párom ismerőse nyitja meg jövő hónapban, és a Drágám nem emlékezik, hogy hol van helyileg... Szerinte amúgy is ráérünk ilyenekkel foglalkozni.

De szerintem velük nem lesz nehéz megbeszélni, hogy lehessen gyertyát bevinni. Viszont lehet nem kéne még plusz gyertya.... nehogy felborítsák - erre nem is gondoltam :-S

Elég lesz az úszógyertya. Itt viszont megemlítem, hogy sajnálnám, ha semmilyen formában sem kerülne piros/bordó gyertya az asztalra... és az milyen ötlet lenne, ha lenne (5-)6 ilyen úszógyertyás szett.... 3-ban lenne két krémszínű gyertya + virágszirom, mint amit említettél, a másik 3-ban pedig 2 krémszínű gyertya és egy kicsi vörös rózsa úszógyertya... itt akkor már nem kéne virágszirom, max egy - két dekorkő... vagy az sem kell?

Én amúgy svédasztalos megoldást szeretnék és akkor még oda is kéne pár úszógyertya, nem? Még jó hogy végiggondoltam...

Üvegtál: milyen méretűre gondoltál? 10 cm-es átmérő az sok? Lehet hülye kérdés, de miért legyen lapos? Meddig töltsem meg akkor vízzel...

A dekorációt mi magunk csináljuk... szóval semmiféle dekorcég "segítségét" nem kérjük...

2009. ápr. 15. 14:34

Sziasztok, vannak koztetek borsodiak? A mi eskuvonk Szerencsen lesz augusztusban, de nem sikerult meg videost talalnom... :( a kornyekbeli videosoknak nem nagyon van honlapjuk/referenciafilm, igy eleg nehez a kereses es valasztas, mert kulfoldon elunk...

Otletek???

1562. cukoj
2009. ápr. 15. 09:45

ja, és kifelejtettem, hogy hány kell:)

Attól függ milyen lesz az ülésrend. Kb. 6-8 emberenként 1-et számolj. De arra is nagyon figyelj, hogy ne legyen zsúfolt az asztal. Főleg, ha pl. több személyes tálakon lesz az étel felszolgálva, mert akkor nem a legjobb megoldás ez az üvegtálas dolog:( Mert ugye ezt nem egyszerű ide oda pakolgatni az asztalon, de az ételnek, és a poharaknak kell a hely...

1561. cukoj (válaszként erre: 1559. - Aszta)
2009. ápr. 15. 09:40

aszta, nekem az a véleményem, hogy a gyertyával óvatosan, főleg a sima mécsessel. Sőt előbb minden féle képpen az étteremmel beszéld ezt meg, mert nem sok helyen engedik. A másik, hogy gondolom te sem szeretnéd, hogy akármelyik vendég felgyújtsa magát, vagy a helyet. Illetve a mécses nem bírja sokáig, és ha elég, nem nyújt szép látványt. Tehát álandóan cserélgetni kellene...

Az úszó variáció szerintem nagyon szép. És próbálj meg laposabb üvegtálakat beszerezni, és azzal megoldani. Nekem az a véleményem, hogy ha bele teszel 2 db krém színű úszógyertyát, az jelképezne beneteket a pároddal, többet szerintem ne tegyél. Ez után már tehetsz bele amit csak szeretnél. Szerintem a legszebb a vörös rózsa szirom. Ezzel megszóród a víz felszínét, és szerintem a legtökéletesebb hatás érhető el.

Elegáns, kifinomult, és még is nagyon mutatós.

Törekedj a harmóniára:)

Sok sikert:)

1560. Veronika27 (válaszként erre: 1559. - Aszta)
2009. ápr. 15. 09:40

Nálunk is ilyen lesz, csak bordó-fehérrel. Ugyanígy úszógyertyás megoldást választottunk, a vendégsereg nálunk is kb. 40 fő, és én is 6 dísszel számoltam. De hozzá kell tettem, hogy nálunk dekorcég csinálja, tehát nem tudom, hogy mit hoznak majd ki belőle.

Az enyémben is lesz rózsaszín, állítólag mennek jól együtt.

1559. aszta
2009. ápr. 14. 20:22

Amint tudok teszek fel majd képet a ruháról! :-)

Dekorációval kapcsolatban lenne kérdésem... (nálunk ekrü-bordó a két főszín)

Úszógyertyákat mindenképp szeretnék, a sima natúr színűt meg is vettem ma. Elképzelésem szerint egy üvegtálban (nem a legkisebb) 3 db ilyen + egy virág alakú (ebből bordót még nem találtam, csak nagyon minit, viszont rózsaszínt sok helyen láttam, ez a szín mennyire illene bele?) plusz még egy-két dekorkő, virágszirom lenne a vízben. Ez így szerintetek jól nézne ki? 40-45 vendégünk lesz. Ehhez elég lenne 5 - 6 ilyen úszógyerta - megoldás? Ezen felül lennének bordó illatos mécsesek is az asztalokon....

1558. cukoj (válaszként erre: 1543. - 5d46f69a2c)
2009. ápr. 14. 08:42

Nagyon szép helyek:)

Soha nem voltam még Horvátországban, de készülünk párommal már rág óta:)

Remélem össze fog jönni, köszi szépen a tippeket:)

1557. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1556. - Veronika27)
2009. ápr. 13. 12:28

Na,hát ezért irigyellek,hogy ilyen helyen élhetsz.Sajnos tényleg úgy van,ahogy leírtad:(Ezek a dolgok mind Magyarországra jellemzőek.Ha pl. átmegyek az osztrák határon,ott is az van,mint Szlovéniában:kultúrált,kedves emberek,tisztaság...Sztem itt soha sem lesz ez:(

Ha utólag valamit másként csinálhatnék az életemben,akkor az az lenne,hogy kint maradok No.-ban...

1556. Veronika27 (válaszként erre: 1555. - 5d46f69a2c)
2009. ápr. 12. 21:25

Azért választottuk ezt a helyet, mert a páromnak viszonylag jól fizető munkája van, normális főnökkel meg juttatásokkal és határozatlan idejű munkaszerződéssel. Meg az sem volt utolsó szempont, hogy szép és élhetőbb az ország. Nekem itt több dolog is tetszik: pl. amit te is írtál, hogy tiszták az utcák, aztán a házakat karban tartják, negyedannyi szúnyog és légy van mint otthon, ha valahol állatot tartanak, ott nincs büdös, nem lehet bent cigizni a vendéglátóhelyiségekben, nincsenek kocsmák, ahol full részegek vannak, kedvesek az emberek, a boltban is előre köszönnek és mosolyogva segítenek, és nem látsz putris szakadt romákat, hanem itt normálisan fel vannak öltözve és nem inzultálnak senkit. Na és persze a tengerpart sem elhanyagolható :) Viszont az élelmiszer drága. Ezt megoldjuk úgy, hogy havi 1-szer Magyarországon a T...coban bevásárolunk jól.

Köszönöm szépen az utazási tippeket. Alkalomadtán ránézek, de épp gyengélkedek, lehet betett ez a húsvéti zabálás :)

Kívánjak nektek sok locsolót?:D Itt nem divat a locsolkodás, aminek szívből örülök:) Aki szereti, annak kívánok sok locsolót, aki meg nem, az élje túl valahogy:)

1555. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1552. - Veronika27)
2009. ápr. 11. 22:12

Biztos gyönyörű helyen laktok...

Miért nem választottátok Mo.-t?Igaz,ég és föld a két ország,Szlovénia sokkal előbbre tart mindenféle szempontból.Mármint én kívülállóként így látom.96-ban voltam ott először/Ptuj,Bled,Koper stb/És hihetetlen volt,hogy az utcák tiszták,a várban,az étteremben,diszkóban a wc normális állapotban van.

De az,hogy a családod messze van,és sajnos a párod familiája nem éppen a legkedvesebb,eléggé megkeserítheti az ottani életeteket.De talán minden jobb lesz!:)

1554. Zóra84
2009. ápr. 11. 17:46
Csatlakozom Zíliához, Ausztria is gyönyörű. A Rax hegyet tudom ajánlani, van felvonó is (de nagyon drága). A település neve Reichenau an der Rax. Rengeteg gyönyörű helyen jártam már a kedvesemmel, sosem utazunk irodával, hanem autóval és barátokkal. Szlovákiában a Felvidék is csodaszép (Kassa, Bártfa, Eperjes, Lőcse). Az igazi szívem csücske pedig Erdély minden mennyiségben, mindig lenyűgöz, akárhányszor csak odamegyek. Az Útikalauz intenetes portálon rengeteg beszámoló van a világ minden tájáról, érdemes körülnézni, az én írásaim közül is megjelent ott néhány.
1553. Veronika27 (válaszként erre: 1550. - Aszta)
2009. ápr. 11. 13:34

Tudsz róla feltenni fotót? Akkor jobban látnánk, hogy milyen színe van. Mert ha pl. ezüstös, akkor lehetne olyan is hozzá. Minden a kiegészítőktől függ. Egy mélylilához még a fekete is passzolna szerintem, persze akkor a kiegészítőknek is feketének kellene lenniük.

Én is próbálok feltenni képet a menyecskeruhámról. De még vennem kell hozzá kiskabátot.

1552. Veronika27 (válaszként erre: 1546. - Zóra84)
2009. ápr. 11. 13:31
Bled és Bohinj tavaly megvolt :) Jó pár képem is van róla. Valóban nagyon szép, de Bled környéke nagyon drága. Itt mellettünk van az Alpok vége, a Pohorje hegy, ahol télen-nyáron lehet szórakozni. A bérelt lakásunk mellett domb van, közvetlen a teraszról rálátunk, néha őzikéket is elcsípünk :) Ha pedig elnézek jobbra, akkor egy nagyon magas hely csúcsát lehet látni, ami még mindig havas. Nagyon szép helyen élünk, de azért örülnék neki, ha inkább a családom mellett lehetnénk. A párom családja ugyanis katasztrófa, de leginkább olyan, mintha nem is léteznének...
1551. Veronika27 (válaszként erre: 1545. - 5d46f69a2c)
2009. ápr. 11. 13:28
Köszönöm Zília, rá fogok nézni!
1550. aszta
2009. ápr. 11. 08:28

Sziasztok!

P.S - nem tudok árakat, nekünk valószínű baráti szívességből lesz! :-) Ha küldesz privit, akkor megmutatom az ismerősömnek (barátnőm barátja) és akkor biztos ad árajánlatot neked. Nem tudom milyen időpontban lenne, ezt is meg kéne írnod, hogy van-e időpontja aznapra.

Tegnap megvettem a menyecske ruhámat! Egyszerű lila vállpántos ruha szaténszerű anyagú, mellrésznél középen van egy bross (ami ugye kivehető, de ez tökre feldobja) és adtak hozzá egy stólát! És mindezt 12 000 Ft-ért! Ehhez kell még melltartó és cipő. A lilán kívül milyen cipő illene még hozzá, ha egyáltalán illik valamilyen más...?

1549. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1546. - Zóra84)
2009. ápr. 10. 22:33
Ez igaz,Bled,és környéke gyönyörű!
1548. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1547. - 8a8125e283)
2009. ápr. 10. 22:32
Szerintem annyira eltérő árak vannak,hogy jobban jársz,ha magától a fotóstól kérsz árajánlatot.Ha valakinek jó a híre,és ügyes,általában drágább is./persze,vannak kivételek/
2009. ápr. 10. 21:48

sziasztok!

Tudja valaki hogy kb milyen áron mennek az esküvői fotózások? Csak pár kép a szertartásról és előtte egy parkban.

1546. Zóra84 (válaszként erre: 1544. - Veronika27)
2009. ápr. 10. 20:19

Veronika!

Elvileg ott van a közeletekben Bled és Bohinj és a fél Júlia-Alpok. Vagy már jártatok arra? Mert szerintem elképesztően gyönyörű.

2009. ápr. 10. 20:14

Veronika!

Szia!Remélem sikerül megoldanotok a fotós problémát.

Nászút:Én javaslom Ausztriát,szerintem gyönyörű,közel van Szlovéniához.

Nézzél körül az utazási irodák ajánlatai között,szoktak lenni pár napos utak,de a net-en is rengeteg magánszállás van.

[link]

2009. ápr. 10. 19:08

Sziasztok! Ma nem kaptam jó híreket: reggel hívott a fotós, hogy el kell utaznia az eksüvőnk napján, és így nem tud minket elvállalni :((( Ezután anyummal lázasan keresgéltünk új fotóst, sajnos a másik szóba jöhetett is szabadságon lesz:( A harmadik, aki van a városban, azt nem szeretném, mert rémesen béna... Viszont a kettes számú fotós megadta egy hobbifotós telefonszámát, aki a város mellett él, 20.-ára megbeszéltünk egy találkozót. Hááát nem tudom... Remélem mutat pár munkáját, mert anélkül nem vágunk bele.

Zília is és Lilimia is gyönyörűek voltak a nagy napon :))

Nászút: tudtok nekem esetleg olyan helyet mondani, ami külföld, nem túl drága és városlátogatás, kb. 3-4 nap? És nem túl messze?

A tengerpart kiesett, wellnessezni meg nem akarok menni, mert mindig elkapok vmi nyavalyát a medencében...

1543. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1537. - Cukoj)
2009. ápr. 10. 18:09

Szia Cukoj!

Én még sajna nem tudom,hogy megyünk-e,vagy sem:(Remélem igen.

Írtad a bemutatkozó oldalon,hogy a szigetek szerelmese vagy.Nekem van egy kedvenc szigetem,remélem idén eljutunk oda.A blogomba is írtam róla,meg van fent pár kép,a "nászút" címszó alatt.Ez a kis sziget Pasman,a Kornati-szigetvilág kb.140 /lakatlan/szigete közül az egyik/lakott,jó pár településsel/.Gyönyörű...

Itt egy link arról a helyről,ahol tavaly voltunk:

[link]

[link]

1542. cukoj (válaszként erre: 1541. - Lilimia)
2009. ápr. 10. 16:14

Szép voltál nagyon:)

És olyan szépen sütött a nap:)

Gratulálok még egyszer nektek:)

Tennél fel olyan képet majd, amin teljes egészében látszik a ruhád? Nagyon szép, de sehol sem látszik teljesen...

1541. lilimia
2009. ápr. 10. 11:37
Tettem fel pár új képet :)
1540. lilimia
2009. ápr. 10. 11:25

Köszönjük :)

Biztos vagyok benne hogy ti is olyan csodálatosan érzitek majd magatokat az esküvőtökön mint én, és nagyon remélem hogy a boldognál is boldogabb lesz a házasságotok!!!

Mi túrázni, táborokba, és fellépésekre megyünk nászútra, illetve nászutakra :)

Miskolcon kezdjük, utána megyünk Érdre, aztán Bükkszentkeresztre, aztán Károlyyfalva, Tata, Eger, Visegrád, stb..........

1539. cukoj
2009. ápr. 10. 11:01

Most mentem rá ladybird adatlapjára, és az írja, ki, hogy ez a felhasználó már nem tagja a hoxa portálnak...

Mégse lesz beszámoló?:(

1538. cukoj (válaszként erre: 1533. - 6f4d0d160f)
2009. ápr. 10. 10:58

Szép legyél ladybird:)

Sok sikert:)

1537. cukoj (válaszként erre: 1533. - 6f4d0d160f)
2009. ápr. 10. 10:57

Ja, hát igen én magamból indulok ki, mi sajna a munkám miatt nem tudunk elmenni, csak két héttel később.

De van egy iszonyat jó dolog, ami tegnap derült ki:)

8 nap 7 éjszakára elmegyünk Sárvárra punnyadni, majd haza jövünk, és másnap hajnalban indulunk Ausztriába raftingolni 3 napot:)

Király!!!

Annyira rég óta szeretnék már raftingolni...

Ki hová megy nászútra? Eldöntöttétek már?

?i azért döntöttünk Mo. mellett, mert külföld sokkal drágább, és mi most készülünk lakást cserélni...

És ez az ajánlat amit kaptunk, szerintem nagyon jó:)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook