Esemény utáni tabletta milyen hatással van a későbbi teherbeesésre ill. terhességre? (beszélgetés)
hát, dolgoztam 3 évet szülésznőként, de ilyet még ne hallottam, hogy a cataflam kúraszerű szedése indokolt...
A Cataflam enyhíti a gyulladás tüneteit, pl. a duzzanatot és a fájdalmat, és a lázat is csökkenti, de nem hat a gyulladást és/vagy a lázat kiváltó okokra.
EZ PEDIG A BETEGTÁJÉKOZTATÓBÓL:
"A Cataflam megnehezítheti a teherbeesést. Amennyiben Ön teherbe kíván esni, vagy nehézségei vannak a teherbeeséssel, csak feltétlenül szükséges esetben szedjen Cataflam-ot."
Tessék. Itt a válasz a kérdésedre :)
A cataflamra nekem azt mondták a korházba,hogy aki rendszeresen szedi annál gyomorvérzés is előfordulhat.Nem ajánlatos amúgy huzamosabb ideig szedni.
Ja, a fő kérdésre kitérve szerintem se befolyásolja az esemény utána a babavállalást.
mellékesen a cataflamot én a helyedben abbahagynám, pláne ilyen mennyiségben. Keress rá másmilyen bogyót, vagy homeopátiás módszert, akármit...
A gyomrodat fogja tönkretenni, de nem kicsit.
Ha másfél éve vettél be utoljára ilyen tabit, és nem okozott gondot a mensesnél, nem hiszem, hogy bármi utóhatása lenne.
Ennyi cataflam viszont nagyon nem egészséges. Én a fogamra szedtem egy időben, addig míg a végén már nem nagyon volt hatása. Erre a fogorvos válasza az volt, hogy akkor semmiképpen ne szedjem. Nincs más gyógyszer, ami segít?
A szakirodalom szerint (ezt tanítják) elvileg a későbbi fogamzóképességet nem befolyásolja.
De tény, nem kellene ennyi gyógyszert bekapkodni, egyik sem használ a későbbiekben a babásodásnak, az fix.
További ajánlott fórumok:
- Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol
- Mennyi az esélye az első havi fog.tabletta elfogyása utáni teherbeesésnek?
- Ez kihatással lehet ez a terhességre és a babára?
- Tud valaki valamit arról a tablettáról amit az aktus előtt kell bevenni X órával és akkor elvileg nem lehet teherbeesni?
- Nőgyógyászt keresek, aki kifejezetten a 40 felettiek teherbeesését és terhességét segíti
- Olyan lányokat keresek, akiknek myóma miatt nem jött létre a terhesség, de a műtét után sikerült a teherbeesés