Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Azt tudja valaki, hogy ha több természettudományos tárgy is megy több mint 1 évig, akkor az egyetemi pontszámításkor be lehet 2 tárgy utolsó évi jegyét számíttatni, vagy egyét kell?
Tudom, hogy alapból a 2 tárgy lehetősége amiatt van, hogy ha nem tanult vki 2 évig egy termtud tárgyat sem, annak is lehessen pontja. De nem találtam meg, hogy ez korlátozás vagy megengedés.
Szerinten a sajat sulijukban mehetnek.
De hétfőn lesz szülői, megkérdezem.
Lehet már ősszel is menni!!!
"Azokból a tantárgyakból, amelyek tanítása a tizedik évfolyamon lezárul, az azt követő őszi vizsgaidőszakban vagy az az utáni vizsgaidőszakokban előrehozott érettségit lehet tenni. Tehát, például ha a földrajzot két évig, kilencedikben és tizedikben tanultátok, tizenegyedikben már előrehozott vizsgát tehettek belőle.
Az elmúlt években csak tavasszal lehetett előrehozott érettségire jelentkezni, és akkor is csak informatikából és idegen nyelvekből. Ahogyan tavaly év végén beszámoltunk róla, mivel módosult az érettségi vizsga szabályairól szóló kormányrendelet, a következő vizsgaidőszaktól (vagyis 2020 tavaszától) újra lehet előrehozott vizsgát tenni természettudományos tantárgyakból is."
Szerintem az új szabályozás szerint mehetnek ősszel is.
Utánanézek.
Közepre menne. Ősszel. Akkor mar a fiam is 11. osztålyos lesz.
Persze, a közėp tételeket az iskola állitja össze!
Az iskola, vagy a tanár all8tja össze????
Köszi!
Még tanulom a dolgokat:)
Úgy tűnik, akkor összesen két óra/ hét/2 év.
Persze a többség előrehaladott informatikai ismeretekkel rendelkezik.
Az Api-sok a NAT-ot biraló levelükben kiemelik, jogy az informatikai elvarások nem a XXI. sz. diákjaira vannak kitalálva. Pl. applikaciók letöltése mobilra.
Még egy kérdés:
Ha jelentkezik előrehozottra, akkor a jelentkezés után már nem gondolhatja meg utána magát, ugye?
Már rég fent vannak. :-)
Ide be is linkeltem mindet. Nézd vissza 3176-3186 hsz-kat. Momentán a 6. oldalon vannak.
Köszi, ezt nem tudtam, hogy csak két évig van.
Heti 1 óra matektagozaton, az talán nem egy őrült anyagmennyiség.
Akkor mostanában jelenik mejd meg a szobeli tételsor? Hol kell majd nézni? Eduline, Oktatas, Felvi?
A tájékoztatón azt úgy mondták, hogy akkor lehet ősszel közepezni, ha most megcsinálja a diák az osztályozó vizsgákat. Tehát csak a kettőt nem lehet egyzerre letenni.
Ugye a középszintű érettségin is van szóbeli? Mert ezt meg az ofő mondta rosszul a szülőin ma. Vagy én értettem félre..
Enyém gyerek közepezik most és ősszel lesz a szintemelő. Akár nyáron fel is tud(na) készülni, mert ugyanazok lesznek a tételek , mint a tavaszi érettségin. Legalábbis ma az OH-ban ezt az információt adták.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!