Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Vajon mennyire lesz népszerű?
Lányom imádja a Szt. Lacit. Tanárokat, barátait, mindent. Szóval, lesz sírás a ballagáson.
Nekem ez az nt egy kicsit olyan megfoghatatlannak tűnik. Ezek alapján a tantárgyak alapján is, amiket írsz és az alapján is, hogy vajon mit lehet ezzel a diplomával később kezdeni. Nekem nem nagyon áll össze. Persze, nagyon sok olyan munka van, ahol lényegében mindegy milyen a végzettség, de ahhoz képest ez meg elég komolynak tűnik ahhoz, hogy aztán gyökeresen mást csináljon vele a gyermek. Fiam a Karinthyba jár és onnan valamiért szinte mindenki a Corvinust célozza első helyen. Márpedig ott ezen a szakon eléggé űrpontszámok vannak. Szerencsére, itt nem az a helyzet mint az Állatorvosi esetében, mert akkor Pázmány és BGE is tökéletes. A 3. nyelv tanulási lehetősége mindenképp jó lehetőség. Lányodnak nem sikerült felvennie időben a nyelvet? Pszi-t nem is akarta újra megpróbálni?
Töriből emeltezik. Ės pont.
De magyart akar tanulni.
Nekem is a magyar-etika merült fel.
"A közismereti tanárképzésben mesterfokozat és tanári szakképzettség osztatlan, kétszakos képzésben szerezhető. A tanárszakok egy részének két formája jött létre: a 4+1 éves általános iskolai tanárképzés és az 5+1 éves középiskolai tanárképzés, melyben a plusz egy év az összefüggő iskolai szakmai gyakorlat. (11 ilyen tanárszak van.) Az általános iskolai és középiskolai közismereti tanárszak adott szakterületen közös képzési szakaszra épül. A szakpárban történő előrehaladás érdekében arányos elosztásban, legalább 150 kreditet kell összegyűjteni a képzés első három évében. A rövidebb és hosszabb idejű tanárképzésben is mesterfokozatot lehet szerezni. Amennyiben az adott tanári szakképzettségből van általános iskolai és középiskolai tanárképzés is, akkor a közös három éves alapozó szakasz végén kell a hallgatónak eldönteni, hogy a két tanári szakképzettség mindegyikét általános iskolai tanárszakként, vagy középiskolai tanárszakként, vagy egyet általános iskolai és egyet középiskolai tanárszakként kíván-e elvégezni. Tehát ezen szakképzettségek esetén, jelentkezni csak a (10 féléves) általános iskolai szakképzettségre lehet."
Sziasztok!
Segítenétek? Virgilius, Levia, es bárki, aki tud.
Unokahúgom lánykája (11-es) tanári pályát szeretne. Büszke vagyok rá! Bár nálunk ez becsípődés, rajtam és anyukámon (védőnő) kívül mindenki az. Ja, meg az unokaöcsém villamosmérnöl.
Magyar-dráma érdekelné. Nyíregyházán lakik, tehát Debrecen, Miskolc vonal játszik. Most hirtelen én sem talåltam semmit Debiben. Tényleg nincs, vagy csak én nem látom?
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!