Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika recept

Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika recept

Az Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika hozzávalói:
60 dkg sertéstarja,
1 csokor kapor,
3 evőkanál finomliszt,
5 dl tejföl,
majoránna,
feketebors
só,
1 db tojás,
10 dkg rizs,
pirospaprika,
10 dkg zsír,
10 db kaliforniai paprika,
2 fej vöröshagyma.


Az Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika elkészítési módja:
A zöldpaprikák magházát eltávolítom, az ereket kiskanállal kikaparom, majd jól megmosom, lecsepegtetem. A finomra vágott hagymát a zsír háromnegyed részében megfonynyasztom, hozzáadom a pirospaprikát. Vízzel feleresztem, megsózom, majd felforralom. A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom. A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát. Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm. Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját. Ha megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig. A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel. Jól felforralom, végül hozzáadom a finomra vágott kaprot. Tálaláskor mélytányérba merem a tejfölös-paprikás mártást, beleteszem a töltött paprikát, és a paprikás mártásba tejfölpöttyöket teszek. Köretnek sós burgonyát adok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook