Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Korhelygulyás recept

Korhelygulyás recept

A Korhelygulyás hozzávalói:
50 dkg marhalábszár,
1 kávéskanál Erős Pista,
1 csokor kapor,
2 db babérlevél,
kömény,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
20 dkg szárazkolbász,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg vöröshagyma,
30 dkg savanyú káposzta,
3 evőkanál zsír.


A Korhelygulyás elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, Erős Pistával fűszerezzük, kevés vízzel felengedjük – hagyományos pörköltet készítünk. Amikor a hús már majdnem puha, rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a finomra vágott kaprot, szükség szerint utána ízesítjük, és az egészet puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk, besűrítjük vele a levest. Végül belekeverjük a karikákra vágott, kevés zsíron megpirított kolbászt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A korhelygulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook