Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi lucskos káposztaleves recept

Erdélyi lucskos káposztaleves recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi lucskos káposztaleves hozzávalói:
1 kg fejes káposzta
20 dkg vöröshagyma
50 dkg füstölt tarja
1-1 evőkanál őrölt fűszerpaprika és morzsolt borsikafű (csombor)
1 kiskanál fűszerkömény,
3 dl tejföl
olaj (vagy disznózsír)
2 evőkanál finomliszt
Ízlés szerint: őrölt fekete bors és só.


Az Erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja:
A forró zsiradékon megfuttatjuk a köményt, amíg az jól kipattogzik. Ezután az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, majd kevés sóval ízesítjük, de ügyeljünk arra, hogy a füstölt tarja is sós! Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, és lefedve főzzük 30-45 percig, illetve addig, amíg a hús majdnem puha lesz. A káposztát négy felé vágjuk. A torzsáját is kivágva a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk és a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a csombort, és még tovább főzzük lefedve mintegy 20 percig, vagyis addig, amíg a káposzta is megpuhul. A lisztet simára keverjük a tejföllel és az ételbe öntjük, vele besűrítjük, Sóval, borssal ízesítjük, átkeverjük, felrottyantjuk és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook