Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Én magam vágom a hajamat hajnyíróval fórum

Én magam vágom a hajamat hajnyíróval (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

tegnap 23:10
A nővérem is maga vágja a haját. Nem is tudom, mikor volt fodrásznál utoljára. Évekig a férjem az enyémet is vágta.
20. globus (válaszként erre: 19. - Anyagi)
tegnap 22:26
Szerintem aznap reggel sokkot kapott :)
19. Anyagi (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:32

A férjed mit szól hozzá, hogy időként ennyit változtatsz?

Én egyszer vágattam le (de nem ennyire) és az volt a hozzászólás a család részéről, hogy : nem baj... majd megnő!!!

tegnap 21:18
Én is magamnak vágom, de nekem csajos a frizurám és ollót használok.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Bozsu55)
tegnap 19:03
Majdnem tüsi, de oldalt és hátul tüsi.
16. globus (válaszként erre: 15. - Bozsu55)
tegnap 17:15

Most megnéztem centivel. Szerintem pont az a hossz, ami még megáll felfelé eldőlés nélkül.

Az az egy hátránya van, hogy reggelre szanaszét lehet elfeküdni. Fiatalabb koromban rövid volt, minden reggel vizezés, fésülés, hajszárítózás.

15. bozsu55 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:54
42mm haj tüsi?
14. fincsi5 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:38
Jó neked, férjet meg kellene tanítani, nincs olyan kézügyességem, amit a foglalkozásom igényelt volna. D Parókát megszoktam.
tegnap 15:53

A hajnyírás saját magam által azért is jó, mert nem járok fodrászhoz. Amikor úgy gondolom, hogy nyírni kellene a hajamból, előveszem a hajnyírót és kész. Ha kell, hajnyírás után festem is a hajamat.

A kánikula miatt praktikus viselet.

Láttam már nálam idősebb hölgyeket is tüsi frizurával; nem sokat, de néhányat láttam.

12. ~ Luna ~ (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnap 15:46
Nem is vagy öreg.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnap 15:45
Én 54 éves vagyok. Bár mindenki azt mondja, fiatalabbnak nézek ki.
tegnap 15:45
Egyszer láttam youtube-on egy fiatal nőt, aki szintén tükörrel szemben nekiesett a frizurájának hajnyíróval. De ő nem állítgatta a fokozatokat, mint én, hogy a fejtetőn a max 42 mm, oldalt kicsit kisebb fokozat (hamincvalamennyi mm) és a nyakamnál, a fülem mellett a másik hajszintező műanyag nem is tudom mi a neve, rakom a hajnyíróra és annak a középfokozatán nyírok. Szóval ez a fiatal nő kb. a 6-os fokozattal mindenhol egyhuzamban lenyírta a haját. Ehhez semmilyen óvatosság, odafigyelés nem kellett, mert nekem figyelnem kell. Viszont jóval fiatalabb volt tőlem és neki ez a nagyon tüsi haj jól állt.
tegnap 15:44
Nem tudom elképzelni magamon a nyírt frizurát, pedig már öreg vagyok, kényelmesebb lene.
tegnap 15:39

A fiatalabb unokatestvérem fodrász, tudtommal férfifodrász. Tudja, mert mondtam neki és mutattam a frizurámat, amit a hajnyíróval nyírtam - azt mondta, "ügyes vagy".

Érdekes, mert amikor anyukám önhatalmúlag belevág ollóval a saját hajába, akkor haragszik.

Anno én is főleg a frufrumat rövidítettem meg, amikor Kleopátra fazonú frizurám volt, a fodrászom is mindig nemtetszését fejezte ki emiatt.

Ámbár az unokatestvérem már sok éve nem fodrászként dolgozik, de ez nem változtat végülis semmin.

Na jó, egyszer-kétszer a nyakamnál igazít kicsit a hajamon, mert az apróbb pihéket nem veszem észre, ill. mivel nem tökéletes a "művem", itt-ott a nyakamnál korrigál a kis pihék eltávolításán kívül.

tegnap 15:34
Legutóbb én Youtube-ról fodrászkodtam. Így lett a fenékig érő hajamból hátam közepéig érő. Szerencsére már nő vissza 🤣
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fincsi5)
tegnap 13:48

A hajam tetején a maximális, 42 mm-es hajhosszra állítom a hajnyírót. (Elnézést, eddig rosszul írtam: nem 45 hanem 42 mm a legnagyobb hajhossz nyíráskor a készüléken. Most nincs nálam és ezért emlékezetből írtam a 45 mm max hajhossz vágást.) Most rákerestem a neten a hajnyíró készülékre és onnan írtam le a helyes adatot.

Oldalt kicsit lejjebb a fejtetőtől számítva 2-3 fokozattal kisebbre állítom.

A nyakamál leghátul és a fülem mögött a kisebb méretkefét teszem a hajnyíróra, és az ottani középső fokozatot állítom be.

Azt tudom, hogy a férjemnek a 6-os fokozatot kellett beállítani: ez nagyon pici frizura, a fejbőr is látszik, a majdnem kopasz kategória.

Nos, nem tökéletes az eredmény soha... :-) de senki nem szólt még, hogy "talán te nyírod a hajadat?"

A frizurám forgója hátul bal oldalt van és ezzel még a fodrász is kicsit "trükközött", nekem is persze kis gondot okoz. A hajnyíró ott valami oknál fogva nem nyírja le rendesen a hajamat és miután kész a hajnyírás, ollóval óvatosan ott lenyisszantom a felesleges hajhosszt.

2 tükörrel ellenőrzés és ha jónak tartom, ill. a két kezem ujjaival simítva egyenesnek találom kétoldalt a frizurát, akkor befejezettnek nyilvánítom a saját munkámat a fejemen. :-)

Parókám nekem is van, éppen ma reggel vettem elő, de nem hordom soha, mert olyan, mintha sapka lenne a fejemen, nem bírom magamon elviselni.

5. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:32

Jó lenne tudni, hogy csinálod, milyen a füled körül, stb.:))

47 évig jártam hetente fodrászhoz, kb. 5 éve meguntam, szintén hajnyíróval vágja a férjem, csak én parókát hordok, mert nincs fazonja.

1x növezstettem, vágattam pixie frizurát, de azt sem tudtam otthon kezelni.:((

tegnap 13:23
Amikor a Kleopátra frizurát vágattam rendszeresen, a fodrászom a pokolba kívánt vele, mert sűrű és erős szálú hajam van.
tegnap 13:18

A hajnyíró készülék már megvolt korábban is, amikor eldöntöttem egy éjjel, hogy a derékig érő hajamat levágom..., de ekkor még félhosszúra hagytam.

Később merészebb lettem és a már meglévő hajnyíróval nyírtam a hajamat.

A férjem haját én vágtam mindig a hajnyíróval, gondoltam, egy nő is nyírhatja a frizuráját hajnyíróval.

A mostani kánikulák miatt a süni frizura sokkal előnyösebb, kényelmesebb a hosszabb fazonnál.

tegnap 13:14

Kb. 8 éve kezdtem el a hajamat hajnyíróval nyírni. Ezelőtt derékig érő hosszú hajam volt. Egy éjjel jött egy hirtelen gondolat és amíg a férjem aludt, én a fürdőszobában először a nyakamnál hátul az összefogott hajamat levágtam. Lett belőle félhosszú fazon. Egy ideig így hordtam, de később már fiúsra nyírtam és nyírom. 10 év több éve rendszeresen fodrászhoz jártam; vágattam Kleopátra frizurát (nagyon szép fazon, de nem tartja a formáját sokáig, szárításkor is "macerás")....; a Kleopátra frizura előtt mindig rövid volt a hajam, de fodrász vágta ollóval.

Bevallom, először nem volt könnyű, ill. néhányszor utána sem jól beállítani a hajnyíró fokozatot, hogy normálisan nézzen ki a hajam... :-D Később újra megnövesztettem derékig érőre. Ezt fodrásszal levágattattam 2 éve fiús rövidre. Ezután és azóta újra én magam nyírom a hajamat hajnyíróval és egész jól belejöttem; tudom, a fejtetőnél és oldalt milyen fokozatokat állítsak be és kisebbet, melyik kisebbet a nyakamnál és a fülem mögött.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook