Én magam vágom a hajamat hajnyíróval (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A férjed mit szól hozzá, hogy időként ennyit változtatsz?
Én egyszer vágattam le (de nem ennyire) és az volt a hozzászólás a család részéről, hogy : nem baj... majd megnő!!!
Most megnéztem centivel. Szerintem pont az a hossz, ami még megáll felfelé eldőlés nélkül.
Az az egy hátránya van, hogy reggelre szanaszét lehet elfeküdni. Fiatalabb koromban rövid volt, minden reggel vizezés, fésülés, hajszárítózás.
A hajnyírás saját magam által azért is jó, mert nem járok fodrászhoz. Amikor úgy gondolom, hogy nyírni kellene a hajamból, előveszem a hajnyírót és kész. Ha kell, hajnyírás után festem is a hajamat.
A kánikula miatt praktikus viselet.
Láttam már nálam idősebb hölgyeket is tüsi frizurával; nem sokat, de néhányat láttam.
A fiatalabb unokatestvérem fodrász, tudtommal férfifodrász. Tudja, mert mondtam neki és mutattam a frizurámat, amit a hajnyíróval nyírtam - azt mondta, "ügyes vagy".
Érdekes, mert amikor anyukám önhatalmúlag belevág ollóval a saját hajába, akkor haragszik.
Anno én is főleg a frufrumat rövidítettem meg, amikor Kleopátra fazonú frizurám volt, a fodrászom is mindig nemtetszését fejezte ki emiatt.
Ámbár az unokatestvérem már sok éve nem fodrászként dolgozik, de ez nem változtat végülis semmin.
Na jó, egyszer-kétszer a nyakamnál igazít kicsit a hajamon, mert az apróbb pihéket nem veszem észre, ill. mivel nem tökéletes a "művem", itt-ott a nyakamnál korrigál a kis pihék eltávolításán kívül.
A hajam tetején a maximális, 42 mm-es hajhosszra állítom a hajnyírót. (Elnézést, eddig rosszul írtam: nem 45 hanem 42 mm a legnagyobb hajhossz nyíráskor a készüléken. Most nincs nálam és ezért emlékezetből írtam a 45 mm max hajhossz vágást.) Most rákerestem a neten a hajnyíró készülékre és onnan írtam le a helyes adatot.
Oldalt kicsit lejjebb a fejtetőtől számítva 2-3 fokozattal kisebbre állítom.
A nyakamál leghátul és a fülem mögött a kisebb méretkefét teszem a hajnyíróra, és az ottani középső fokozatot állítom be.
Azt tudom, hogy a férjemnek a 6-os fokozatot kellett beállítani: ez nagyon pici frizura, a fejbőr is látszik, a majdnem kopasz kategória.
Nos, nem tökéletes az eredmény soha... :-) de senki nem szólt még, hogy "talán te nyírod a hajadat?"
A frizurám forgója hátul bal oldalt van és ezzel még a fodrász is kicsit "trükközött", nekem is persze kis gondot okoz. A hajnyíró ott valami oknál fogva nem nyírja le rendesen a hajamat és miután kész a hajnyírás, ollóval óvatosan ott lenyisszantom a felesleges hajhosszt.
2 tükörrel ellenőrzés és ha jónak tartom, ill. a két kezem ujjaival simítva egyenesnek találom kétoldalt a frizurát, akkor befejezettnek nyilvánítom a saját munkámat a fejemen. :-)
Parókám nekem is van, éppen ma reggel vettem elő, de nem hordom soha, mert olyan, mintha sapka lenne a fejemen, nem bírom magamon elviselni.
Jó lenne tudni, hogy csinálod, milyen a füled körül, stb.:))
47 évig jártam hetente fodrászhoz, kb. 5 éve meguntam, szintén hajnyíróval vágja a férjem, csak én parókát hordok, mert nincs fazonja.
1x növezstettem, vágattam pixie frizurát, de azt sem tudtam otthon kezelni.:((
A hajnyíró készülék már megvolt korábban is, amikor eldöntöttem egy éjjel, hogy a derékig érő hajamat levágom..., de ekkor még félhosszúra hagytam.
Később merészebb lettem és a már meglévő hajnyíróval nyírtam a hajamat.
A férjem haját én vágtam mindig a hajnyíróval, gondoltam, egy nő is nyírhatja a frizuráját hajnyíróval.
A mostani kánikulák miatt a süni frizura sokkal előnyösebb, kényelmesebb a hosszabb fazonnál.
Kb. 8 éve kezdtem el a hajamat hajnyíróval nyírni. Ezelőtt derékig érő hosszú hajam volt. Egy éjjel jött egy hirtelen gondolat és amíg a férjem aludt, én a fürdőszobában először a nyakamnál hátul az összefogott hajamat levágtam. Lett belőle félhosszú fazon. Egy ideig így hordtam, de később már fiúsra nyírtam és nyírom. 10 év több éve rendszeresen fodrászhoz jártam; vágattam Kleopátra frizurát (nagyon szép fazon, de nem tartja a formáját sokáig, szárításkor is "macerás")....; a Kleopátra frizura előtt mindig rövid volt a hajam, de fodrász vágta ollóval.
Bevallom, először nem volt könnyű, ill. néhányszor utána sem jól beállítani a hajnyíró fokozatot, hogy normálisan nézzen ki a hajam... :-D Később újra megnövesztettem derékig érőre. Ezt fodrásszal levágattattam 2 éve fiús rövidre. Ezután és azóta újra én magam nyírom a hajamat hajnyíróval és egész jól belejöttem; tudom, a fejtetőnél és oldalt milyen fokozatokat állítsak be és kisebbet, melyik kisebbet a nyakamnál és a fülem mögött.
További ajánlott fórumok:
- Le szeretném hosszú hajamat vágatni! Nálatok mik a tapasztalatok?
- Egy tapasztalt fodrász tönkretette a hajamat.
- Milyen szőkére fessem a hajamat, ha meleg tónusú az arcom?
- Vékony szálú hajamat nincs fodrász, aki jól levágja. Már...
- Ragasztócsíkos hajhosszabbítás (Tape in) tapasztalatok: Nekem viszket és nagyon húzza a fejbőrömet, a saját hajamat. Ez normális?
- A középbarna hajamat ha szőkére akarom festeni, de nem akarom szivatni, és nem akarom, hogy sárga legyen, milyen festéket ajánlanátok?