Én egyet kérdezek, te válaszolsz. (beszélgetés)
barackfák,meggy-cseresznye,alma, körte,egres,fekete szeder,szilva.volt még eperfám,meg birs,de azokat kivágattam.
elférne még több is,ha lenne kedvem?
Legjobban én is sóval, friss fokhagymával szeretem.
De megeszem a sajtos-tejfölöst is, vagy a lecsós-csirkemájast is :))
Mi volt a Praterben? Koncert?
Sose hallottam-olvastam :O
Ki Ő?
Ket harom lada sarga barackbol fozok lekvart es 12 lmajdnem literes uveggel van belole, egy evig boven eleg, mert meg a ket gyerekemnek is adok belole. Tudod, akar mekkorak, de meg a kezuk mindig a zsebemben van egy kicsit...
Oszibaracknak kell negy ot ev, mig teremni kezd...
neked is vannak gyumolcsfaid?
A langost mezitlab, egy kis fokhagyma soval!
(egyszer a becsi Prater-ban ugy bezabaltam belole, hogy szaladni gyorsan megtanitott!
Mivel bolondotod meg a langosodat?
nekem is a sárgabarack.főztem egy kis eperlekvárt,tényleg kevés lett,5 kicsi tormásüveggel,tavalyról maradt szilvalekvárom,mert nyáron a törött vállammal semmit nem tudtam csinálni.meggylekvárral próbálkoztam egyszer,de az nem jött be.
ültettem két őszibarackfát,kíváncsi vagyok,megerednek-e?
Uhlagcsai Erzsi neve ismeros neked?
Nem tudom a volt ferje nevet, ozvegy lett.
Nem nem!! :DD
De szeretek kísérletezni, nincs két egyforma ízű ételem :) A főzés játék, minél többet változtatsz, annál finomabbá válik :))
Mivel szereted a lángost?
Gyerekkoromban volt nekunk is harom szep kek szilva fank, Edesanyam csinalt belole lekvart. Azota sem ettem olyant, igy csak a sargabarack lekvarom maradt, amit en is csinalok. de Oszibarackunk is volt jocskan, es abbol is csinalt lekvart, az is jo volt, de akkor is a sarhabarack vitte a palmat nekem...
N4eked melyik lekvar a legfinomabb?
azt,ami van.
csak kibírják életem végéig?
hajja e szipasszony, maga egy nyilt erzelmu asszony, ha mindint mogtrobal! Nekom mog a sarba ragadt a csizsmam sarka, csak asztat oszom mog, amit man regon osmerok... (de kar, hogy nincsenek ekezetes betuium...), amit man mogszoktam! Igaz asztatat is ramfogjak, hogy nagyon finnyas vagyok, Pedig en asztat nem fogadom el, me hat mindont mogoszok, amit szeretok!!!
Rad is azt mondjak, hogy finnyas vagy, vagy nem?
Flódni az a mennyei finomság, aminek a tésztája zserbós, na de ami közte van! Mák, dió, alma, narancshéj, citromhéj, szegfűszeg ... hmm :)
Ez az autentikus, de én szilvalekvárral is megfejelem :)))
Azt hiszem, amíg nem volt Ráhel boltja a Nagyvásárcsarnokban, én sem tudtam, mi az a flódni, baranyai lány létemre :)
De az újat, ha jó, bármikor befogadhatjuk :)
Hat kerom szepen az a butorokat
-szeretott volna az lonni alazatosan mog kovetom erte!! -de elirtam...
Tessek mondani mi az a Flodni?
en alfoldi gyerok lonnek, osztan arra fele nem osmerik aztat a szot!
Mandila torom nintsen, Edesanyam nak diot daraltam a zserboba.
Mandulat szereted porkolve?
általában én is karácsonyra,vagy húsvétra szoktam sütni.
a kérdést nem értem,mi az a botokok?
Sublot, vagy kaszni?
Modern botokokat, vagy hagyomanyosokat szereted?
Flódnit imádom, csak karácsonyra sütök, ezzel is emelem az értékét.
Kalács sütemény mindegy, csak ne legyen túl édes.
Dodi! Kérlek, hidd el, hogy nagyon könnyű zserbót sütni! :) Igazán megpróbálhatnád! :)
Van mandulatörőd?
én is úgy főzöm a lekvárt.
a flódnit szereted?
A kajszi lekvart en is fozok, minden evben. Csak en sargabaraxk lekvanak titulalom. az az en kedvenc lekvarom nekem is.
A zserbot meg sosem csinaltam, de Edesanyam szokta volt csinalni, es nekem is nagyon a fogamala valo!
Kalacsos, vagy inkabb sutemenyes vagy?
hogyne emlékeznék,régi bútordarab vagyok már.
ki énekelte?
Ha már édes, akkor is módjával: a saját kajszi lekvárom minimális cukorral.
Szereted a zserbót?
Nekem az akac mez az a mez! Teaban nagyon finom szamomra! nem beszelva arrol, hogy neha a boltban, kapok, vay magam sutotte kenyerbol (csalok mert van gepem hozza) amig meg langyos, egy szeletet csikokra vagok, es a csikokra csepegtetek akac mezet, es az nekem egy fejedelmi eledel! ketszer , ha romszor egy evben...
Mivel massal leped meg magadat, ami jobban izlik, mint a mez?
Próbálkoztam én levendula mézzel is.
Az az émelyítő ragadós édesség nem az én világom, nem tudod rám erőltetni :D
"Erdő mellett laktunk sokáig,
Elkísértél egyszer hazáig,
Megszólt egy-két öreglány,
Sajnos van még boszorkány,
Van ám."
Emlékszel erre? :)))
Azonnal harapd meg a nyelved!
Met ha nem, mas fogja megharapni!!
" Nem szeretem a mézet. "
Ennel kevesebbert is akasztottak mar embert!!!
További ajánlott fórumok:
- Ötből csak egyet!
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Kislányom lába 14, 2 cm! Szerintetek télre elég neki, egy 15cm belső talphosszúságú csizma? (jókat kérdezek, mi?:D)
- Gyakorló anyukákat kérdezek tejpéppel kapcsolatban!
- Samsung s5230 telefonról kérdezek.
- Csak kérdezek...