Rosszul lerakott járólapot ki lehet javítani? (tudásbázis)
Ne zavard el őket, most már másik mester sem fog tudni vele mit kezdeni csak akkor, ha feltöri az egészet. De az alap-gond ott van, hogy maga a fal nincs egészen derékszögben. Nézd meg!!! És éppen ezért a csempe akárhogyan is igazgatja, valahol hibádzani fog!
Most még ne szólj neki, majd amikor készen lesznek, akkor még adj nekik egy 10-est, a többi 50 ezret pedig tartsd meg magadnak. Esetleg tudtukon kívül nézesd meg egy másik mesterrel is, kérd ki a véleményét!
Vagy a fugázóanyaggal kell azt a párkányt elsimítani, vagy valami műanyag takarószegéllyel.
Nálam olyan mekkmester járt, aki azt mondta, azért nem használ függőónt, mert az eláll a faltól. Erre esett ki a számon az ominózus mondat (és lett szállóigévé a családban), hogy: De Zsolt, az a ku.. gravitáció lehúzza!" - (A madzagot a falhoz nyomta, a madzag alján a súly persze hogy elállt.) A fal meg ferde lett, illetve van benne egy vetemedés-féle, mint egy rossz deszkában, mert ugye a függőón nem jó, az apósa meg éppen tönkretette a vízszintmérőt. - Nem ez az egyetlen ferdeség, időbe telt, mire hozzászokott a szemünk.
Ez már szerintem is úgy marad.
A "majdnem mindent" kifizettél, hát a többit nem fogod kifizetni!!!
Igen, valami módon el kell érni, hogy elismerje, valóban ronda munkát végzett, és a majd a legvégén erre hivatkozással max. még egy sörre valót adsz neki, és örüljön, hogy fogyasztóvédelemnél, kamaránál, stb. helyeken nem jelented fel!!!
Jó lenne a képeket 2 példányban kinyomtatni, és alá pár sort írni, hogy ezeket a hibákat ekkor meg ekkor észlelted, és a kivitelező (ez és ez) ezen hibák kijavítását vállalja. Dátum, aláírások.
Ez biztosíték lehet arra, hogy tényleg elvégezzék, és lehetőség, hogy jelentsd őket.
Ha valódi kisiparosok, akkor az iparkamaránál, ha pedig nem azok, akkor az adóhatóségnál.
Hát ez tényleg bazi ronda lett.
Előre meg semmit nem szabad fizetni, max az anyagot.
Legyél nagyon határozott, és szólítsd fel őket, hogy javítsák ki a hibákat.
Jelezd, hogy észrevetted a hibát, és ha a csempével nem lehet helyrehozni, akkor takarni kell. Talán amúgy sem árt egy lábazat. Az, ha elég széles, takarja az ilyen hibákat.
agycsavar.unas.hu/spd/090610150000/Muanyag-labazati-szegely-feher-5m-20x20mm
Lehet ám, hogy pont a csempe fogja kicsit takarni a hibákat.
Ha a falak ferdék kicsit, akkor nem a burkoló tehet róla.
Mondd meg neki, hogy aggódsz emiatt, és hogy tud-e ezen segíteni a csempézéskor? Ha ügyesen fogalmazol, nem nekiesve, akkor oda fog erre figyelni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet lecserélni egyetlen járólapot?
- Sérült járólapot fel lehet úgy szedni, hogy az épek ne sérüljenek?
- Lehet a falra csempe helyett járólapot tenni?
- Mivel mossam fel a fényes járólapot, hogy ne legyen csíkos és csillogjon?
- Regisztráltam a Facebookra de rosszul írtam be a nevem a regisztrációnál. Hogy tudom javítani?
- Most fogunk járólapot rakni és csempézni.Hol tudnék mintákat nézni a neten?Mit üssek be segítsetek?