Elfogyott a türelmem. Mindig mindenről faggatóznak a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kedves FI.
Besser hundert Neider als ein Mitleidiger.
Jobb száz irigy mint egy szánakozó..
Én véletlenül sem, 1-2 embert leszámítva azt sem tudják hol, milyen körülmények között élek, pláne nem hogy mennyiből, hogy mennyi volt a rezsi vagy hogy mennyit költöttünk zsebből energetikai felújításra.
De ilyen az autó is, ha nem a cégessel vagyok, akkor a régimmel járok ki a céghez, nem kell a szöveg, hogy egyébként drágább autóm van mint a milliárdos tulajdonost leszámítva bárkinek.
Hát ha nagy véletlenségből pont mögöttem áll egy kolléga, vagy ismerős, nyilván látja, hallja, nem titok, engem nem is zavar. De akkor sem kérdez rá, max csak látja. Én olyannal nem találkoztam, hogy bárki ismerős megkérdezte volna a boltban, a kocsit kifelé tolva, hogy mennyit fizettem. :DD
Egy cipő, kabát megint más téma, azt mi is meg szoktuk egymástól kérdezni bent, ha tetszik, hogy tök jól néz ki, hol vette, esetleg mennyi volt. Nekem ez még nem más pénztárcájában való kutakodás.
Ezek a kérdések, szituáció függők, hogy teszik fel őket. Egy beszélgetés során simán én is válaszolok rá.
Hát nem tudom....
Ha véletlenül együtt vásárolunk kollégával vagy bárkivel, az úgy is látja, hogy mennyit fizettünk, hiszen vagy előttünk fizet ő, vagy utánunk. Nem értem miért titok ez. Nem fogom takargatni a kassza kijelzőjét, hogy ne is lássa, nem?:DDD
Mi pont múltkor beszéltük kollégákkal mire is való a fizunk. Mindenki mondta mennyi a rezsije, valaki azt, hogy mennyit fizet albérletre, vagy a gyerek ovijàban. Szóba került a vásárlás is….
Aztán bementünk és folytattuk a dolgunkat.
Az emberek kezdenek mindent már magánügynek tekinteni, mindenért megy a háborgás, mindenki rohadék…
Ebben mi volt a probléma? Nem értem.
Azt hiszem itt a kulcsszó ,,a mindig ,mindenről,,
Idegesítő lehet ha nincs más téma,ki ,mit mennyiért vett.
Abban igazad van fel sem kéne venni.
Mi is megbeszéljük a kollégákkal, hogy kinek mennyi a rezsije mostanában.
Hüledezünk, hogy az a néhány árucikk, milyen drága volt, illetve miért ne lehetne megkérdezni és válaszolni, ha megkérdezi, hogy mennyibe került a cipőm, kabátom vagy bármi és, hogy hol vettem?
Nem értem miért kell ezen háborogni.
Nem azt kérdezte, hogy mennyi a fizetésed, nem azt kérdezte, hogy miből tudod kifizetni, nem azt kérdezte, hogy hányszor szeretkezel 1 héten és még sorolhatnám, hogy mi az ami kiverhetné a biztosítékot.
Ez ugye nem a rezsi összege és nem is a reggel megvásárolt fél liter kakaó és 2 kifli ára.
Röhejes, hogy egyesek min képesek háborogni csak azért, hogy ne érezzék jól magukat....
Olyan nehéz lenne azt mondani, hogy 50 ezer a rezsim?
Vagy, hogy 5 ezret költöttem?
De ha neked az jó, hogy egy pillanatig nem érzed jól magad, akkor csak érezd magad kellemetlenül;)
Az elmúlt 50 évben soha senki nem kérdezett tőlem ilyet, fel sem merültek ilyen kérdések soha...
Én mondjuk biztos nem válaszolnék, kerüljenek a cuccaim bármennyibe is...