Élet túlsúllyal, mindennapi küzdelem (beszélgetés)
Kisgyereke van,nem megoldható szerintem a befekvése.
Én voltam egy ilyen helyen,1400 kalóriát kaptam,mert az 1200-nál leesett a vércukrom.Kevesebbet nem mertek a betegségeim miatt.0,5 kg-ot fogytam,úgy hogy közben egy menstruáció is közbejött.Nekem 1400 kalória évekig,minimális mozgás.A kórházban az osztályról nem engedtek ki,pedig nem vagyok annyira beteg.A legemlékezetesebb az volt,amikor 5-6 éve az egyik nővérke,amikor éjjel WC-re indultam,vissza akart fordítani,hogy nem érdekli,mit csinálok reggel 7 után,de nem az ő műszakja alatt fogok meghalni. (39-40 éves voltam)Azért rábeszéltem,legalább kísérjen el,reggelig nem fogom kibírni.Még mindig élek!
Ez a fórumot nem azért hoztam létre hogy legyen újabb ok megbántani egymást mert nem cipeljük egymás terheit!!!!!
Észbe kap???? Hmm...
70 kg voltam 168cm magas anyagcsere zavar mellett!
Férjhez mentem egy olyan férfihoz aki elvesztette a párját gyermekük születése után tüdőembóliában.
Tudtam nekem nagyon kevés esélyem van gyermeket szülni. Ők ajándékként érkeztek az életembe.
Bár minden ellenne szolt nem törődtünk bele műtétek és lombikok sora és persze hormon injekciók mondanom sem kell.....
A háziorvoshoz kellene fordulnod,beutalót kérned egy dietetikus,belgyógyászhoz.Meg keresik az elhízás az okát is.Vannak obesitas rehabilitációs rendelések,tanácsadások,amit a TB támogat,esetleg bent fekvéssel,hétvégi hazaengedéssel.
Persze ehhez akaraterő is szűkséges.
A plusz 5-10 kiló is gond. Csak nem a tiéd.
Mondjuk aki észbe kap 5 kilónál, azon kisebb eséllyel lesz 30 kiló felesleg.
Nekem kevesebb van 5 kilónál is, de le akarnám adni.
Éhezni nem szabad.
Váltanod kellene, de gyorsan. Ezt szerintem te is érzed.
Hm.... Milyen harcokra gondolok?
Itt nem a plusz 5-10kg ról van szó.
3
Pl.nekem 30kg kell fogynom, ekkora súllyal már napi gondok vannak, Amikor már gond bekötni a cipőfűzőt, a háztartási munka is leterhel, nem tudok labdázni a kétéves lányommal mert pár perc és szorító fájdalmak és kutatok a nitromit után. Nem jó így eleve anyagcsere zavarom van, nehéz volt hogy kiéheztettem magam és kórházba vittek de akkor is csak alig fogytam. Ma némi háztartási munka után is 146/120 mértem. Elvagyok kenődve :-(
Múlthéten próbáltam magamnak felsőt venni üres táska dagadtra bőgőt szemek
Ez minden amit az nap elértem :-(
Á, ne aggódjatok. Kicsit kevesebb ideig fogunk élni.
Szívem szerint egyáltalán nem fogom bánni, ha 90 helyett már 85 évesen itt hagyhatom ezt az árnyékvilágot, bőven elég lesz annyi is.
Együtt élni lehet,tenni ellene-az a nehéz.Én 5 éve harcolok,a -10kg volt a max.,ebből csak 5 jött vissza.Így "csak" 25kg plusz van rajtam.Szívem kiméletre szorul,az (egyéb okokból) széttört térdem is.Egyik fő veszélyforrás a súly.Tudom,és mégse megy.
Igen,agyilag nem tudtam még elhatározni.
Egy újabb fogyós fórum....
De nem, nem pont erről van szó inkább a mindennapi harcokról.
Tartósan együtt élni a túlsúllyal nem könnyű főleg ha ehhez már betegség is társul. Van akinek sikerül és ezer oka lehet ha nem.
További ajánlott fórumok:
- A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket?
- Van-e olyan ember az életedben, akit nagyon nehezen tudsz kezelni és megnehezíti a mindennapjaidat. Ha igen, hogyan kezeled?
- Mire jó a magas intelligencia a mindennapi életben?
- Mennyire tetszik mindennapi életre/életedben ilesztve az alábbi képen lévő szoba?
- Milyen új dolgot találnál fel ami praktikus a mindennapi életben?
- Milyen a mindennapi élet a Bakonyban?