Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Együtt külföldön, vagy itthon "egyedül"? fórum

Együtt külföldön, vagy itthon "egyedül"? (beszélgetős fórum)


2013. jan. 7. 08:06

...vagy itt:

[link]

2013. jan. 7. 08:02

Itt tudsz keresni albérleteket Belgiumban.

ww.immo2000.be

2013. jan. 5. 23:28

Sajnos a főnökségnek nem célja, hogy kinn lakjunk, hiszen könyebben találna belga lakcímmel belga állást, jobb bérért. Így sem panaszkodunk, mert amit kristo_f ít, hogy alig keres többet, mint itthon, nagyon nem igaz. Itthon a negyede is jó lenne! De Magyarországon semmi nincs!

Kicit ismerkedtem a neten, arra gondoltam, talán segthetnének magán szemlyt találni, aki kiadná a lakáát így is. Nem akarunk mi senkit kihasználni, csupán együtt akarunk élni egy normális életet. Szerintem ez nem sok. Viszont nem egy naplóban olvastam, honvágyról, nyelvi/kulturális problémákról. Lehet, naív vagyok, de szerintem ezeket könnyebb együtt megoldani, mint egyedül élni, lehúzni a napokat a naptárban és csak várni-várni. aztán mikor megérkezik még észbe sem kapunk máris indulni kell vissza. És ninc fény az alagút végén, nincs esély a hazajövetelre, nekünk kell mennünk! Nincs már megoldás! Muszáj! Már csak a hogyant kell kitalálni.

2013. jan. 5. 22:21

Ez eleve egy olyan hozzáállás, amitől normális kapcsolatban élő embernek felmegy az agyában a pumpa. Mi az hogy nyűgnek? Ha nyűgnek gondolja az ember a gyerekeit, meg a feleségét, akkor mi a francnak vállalná azt a nyűgöt, hogy két éve külön dolgozik tőlük?

Egyébként valószínűleg igaz lehet, hogy Belgiumban nem ragaszkodnak annyira a belga nyelvhez, egy barátnőm kint dolgozott és ő angolul, meg franciául kommunikált, nem is volt igény rá, hogy máshogy megtanuljon. Bár ez a munkahelytől is függhet, hogy mit várnak el.

17. fehérleander (válaszként erre: 9. - Kristo_f)
2013. jan. 5. 18:21
Nem tudom miből gondolod, hogy egy társ nyűg? Igenis dolgozni szeretnék én is és bár van szakmám amivel vállalkozhatnék, bármilyen melót elvállalnék. De nem magyarázkodom. Flandriában tök mindegy, hogy hollandul, németül, angolul vagy franciául beszélsz, mert megértik. Így már nem is nyűgnek indulok. És mi alapból nem annak látjuk a másikat.
16. punka
2013. jan. 5. 17:32
Ahol kinn lakik, oda nem lehet bejelentkezni? Akkor rögtön lenne lakcíme. A másik lehetôség, hogy keres másik munkát, ami kinti bejelentett. Persze ez nem ilyen egyszerû, mint ahogy le van írva, tudom...
15. 973d9d6ecf (válaszként erre: 12. - Anzi)
2013. jan. 5. 17:11
Hát ha szerencséje is van akkor talán nagyobb az esélye rá...Amúgy nem igen.Németbe , Ausztriába talán...
14. anzi (válaszként erre: 10. - Krilion)
2013. jan. 5. 16:57
Németben lehet bérelni és nem is mindig csak szerencse kérdése, de látod ott kint nem engedik, nem rugalmasak ... :(
13. anzi (válaszként erre: 9. - Kristo_f)
2013. jan. 5. 16:56
lehet, hogy azért, mert hirdetéseket sem lehet közzétenni ... :-/
12. anzi (válaszként erre: 8. - 973d9d6ecf)
2013. jan. 5. 16:53
Ebben igazad van, de ahhoz, hogy munkát találjon már sokkal több esélye van, mintha nem beszélne sehogy :).
11. 973d9d6ecf (válaszként erre: 9. - Kristo_f)
2013. jan. 5. 16:09
MI????
10. Krilion (válaszként erre: 4. - Fehérleander)
2013. jan. 5. 15:49
Mi is ugyanezzel a problémával küzdöttünk, de egy módon oldottuk meg: szerencsével. Tudom ez nem hangzik túl jól, de így volt. Felpakoltunk, és eljöttünk Németországba lakást keresni, munkahely nélkül. Egy tulajdonosnál szerencsénk volt, szimpatikusak voltunk neki, és kiadta a lakást. A közvetítők nem állnak szóba az emberrel munka nélkül. Olyan lakást kellene keresni, amit a tulajdonos hirdet. De persze pénz nem árt, mert a kautiot ki kell fizetni akkor is. Munkahelyet lehet keresni addig is, mert esetleg későbbre írják a kezdés dátumát.
9. kristo_f (válaszként erre: 4. - Fehérleander)
2013. jan. 5. 15:48

Ha sem nyelvtudás sem szakma nincs, mire akarsz kiköltözni, nyűgnek a társad nyakába?

Aki ott magyar szerződéssel dolgozik alig keres többet mint itthon és nem tud neked bérelni egy lakást


De ez jellemző más eu országokra is

Tessék vállalkozni külföldön , akkor több a pénz

Olvasgass gugli

"belga munkavállalás"Miért nem engedi a linket berakni?

8. 973d9d6ecf (válaszként erre: 3. - Anzi)
2013. jan. 5. 15:44
Szerintem az ,hogy angolul beszél semmit sem jelent.A saját nyelvükön kell beszélj velük ahhoz,hogy érezzék a tiszteletet. Mert ezt elvárják ,hogy segítőkészebbek legyenek..Lakást bérelni?Nincs valaki aki régebben kinn lenne és segítene.Nagyon nehéz tud ez lenni.
2013. jan. 5. 15:41

Most mennem kell, de hálásan olvasok minden ötletet, hozzászólást. Muszáj lépnünk, mert a gyerekeke tönkremennek ebbe. Nem mellesleg mi is! :-(

Este még visszajövök!

Addig is köszönöm!

6. fehérleander (válaszként erre: 3. - Anzi)
2013. jan. 5. 15:39
Én jól elboldogulok angolul, férjem tanulja a hollandot. Gyerekek bármit elviselnének, csak apával élhessünk. és ők ugye általában rugalmasabbak is. Sajnos még magánemberek sem nagyon állnak szóba az emberrel, ingatlanközvetítők meg hallani sem akarnak róla. Ha nincs munka, majdnem kinevetnek...
5. 973d9d6ecf (válaszként erre: 1. - Fehérleander)
2013. jan. 5. 15:37
A megoldás ...nem Belgium.Nem éppen toleráns a külföldi munkavállalókkal.Minden ország más ilyen szempontból.Nem tudom, én nem vágyódnék vissza Magyarországra.Amúgy pedig ha te otthon ő meg kinn az nem egy pozitívum házasság szempontjából.Keress olyan országot ami toleránsabb.Ha a nyelvet beszéled legalább kicsit igen segítőkészek tudnak lenni.
2013. jan. 5. 15:36
Mi is ezt szeretnénk, de bezárult egy kör és nem tudunk megoldást. Hogyan juthatnánk lakáshoz, ha nincs belga munkahely és hogy juthatnánk munkahelyhez, ha nincs lakcím? Minden megoldás érdekelne!
3. anzi (válaszként erre: 1. - Fehérleander)
2013. jan. 5. 15:35

Szia!


Ez tényleg nagyon nehéz helyzet.

Te beszéled a nyelvet vagy legalább angolul, hogy ott betudjál könnyebben illeszkedni? A gyerekek mekkorák? Ők tanulnak idegen nyelvet? Bár nekik sokkal könnyebben menne mint neked.

Kérdés még az is, hogy Te eltudnál-e helyezkedni kint? Lehet, hogy Te általad lenne esélyetek?

Ott nem bérelhet külföldi lakást????

Ezt nehéz elhinnem, mert a környező országokban lehet csak a kaució nagyobb esetleg.

Remélem sikerrel jártok, mert haza semmiképpen nem jönnék ha már egyszer kijutottam, itthon 2 gyerekkel szerintem nincs esélye az embernek ... :(

2013. jan. 5. 15:34
A családomban, de az ismeretségi körben is többen utána mentek... Csak-csak könnyebb elviselni együtt a nehézségeket. Nagyon fontos az összetartozás, a teherbíróképesség. Együtt könnyebb az élet!
2013. jan. 5. 15:30

Februárban lesz két éve, hogy férjem külföldön dolgozik. 5-8 hetente jár haza, két gyerekünk van. Nehéz így, nagyon nehéz. Többször beszélgettünk arról, hogy ki kellene költözni nekünk is, de nem egyszerű: magyar munkáltatnál van bejelentve, így nem bérelhet lakást és nem lehet belga munkahelye, míg nincs lakcíme. Ez a 22-es csapdája. Tud valaki ebből kiutat?

Ezen kívül sokan mondják, akik külföldön élnek, hogy vágynak haza. Ők próbálták, hogy szét van szakítva a család? Ők is zokogtak minden visszainduláskor? Hogy jobb? Mi lehet a megoldás?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook