Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Egyszerű májgaluska leves recept

Egyszerű májgaluska leves recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Egyszerű májgaluska leves hozzávalói:
4 db csirke máj
1 db tojás
2 ek liszt
és annyi morzsa, hogy galuska tésztát kapjunk
só,
petrezselyem zöldje,
kis reszelt hagyma,
bors, ízlés szerint
3 répa,
1 petrezselyem,
Az alapléhez, ha nincs csont, akkor megfelel 3 db. erőleves kocka is.


Az Egyszerű májgaluska leves elkészítési módja:
A lekapart májakkal összeállítom a galuskát. Hagyom egy kicsit, hadd pihenjen. A hagymát a zöldségekkel kis olajon megpirítom, s felöntöm kb. 2 liter vízzel. Beledobom az erő leves kockát. Ha felforrt bele szagatom a májgaluskát mokkás kanállal.

Bőven megszórom apróra vágott petrezselyem zölddel.
Úgy tálalom. Mindig kevés készül belőle:( Szerintem annyira finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az egyszerű májgaluska leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook