Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű, gyors kelt kalács recept

Egyszerű, gyors kelt kalács recept

Az Egyszerű, gyors kelt kalács hozzávalói:
5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 kg liszt
3 tojás


Az Egyszerű, gyors kelt kalács elkészítési módja:
Az élesztőre rászórom a cukrot és összekeverem. Néhány perc múlva folyós állagúvá válik. A margarint megmelegítem és robotgéppel összekeverem a liszten kívül minden hozzávalóval, végül beledolgozom a lisztet. 20 perc kelesztés után bármivel lehet tölteni. Sütés előtt tojással megkenem és még 20 percig kelesztem, majd közepesen meleg sütőben sütöm.

Ez a mennyiség 3 püspök kenyér formájú kalácshoz elég. Mákkal, vagy dióval szoktam tölteni, de nagyon finom lekváros, vagy túrós buktának is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű, gyors kelt kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook