Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Egy újabb éjszaka, amikor nem alszom. 2 óra óta ébren... fórum

Egy újabb éjszaka, amikor nem alszom. 2 óra óta ébren... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
47. 55Judit (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 15:49

Nekem a gyógyszerész azt mondta, nem úgy kell bekapkodni a Valeriánát mint az orvos írta altatót Szerinte kell 3-4 nap hogy hasson, tehát folyamatosan kell szedni. Én 4 szemet szedtem egyszerre. Azt hiszem már nem veszem be.

Ha a gyakorlatot a megfelelő légzéstechnikával és képzelettársítással végezted, hatni fog. Ha érzed közben az energia áramlását, akkor jó csinálod. A félórásat vagy a rövidített változatot találtad meg?

46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Perzsacica)
2024. ápr. 17. 15:45

Ezen jót mosolyogtam :) Köszönöm a tippet!

Amúgy pont az a baj, hogy ha felébredek, olyan álmosnak érzem magam, hogy a szememet sem tudom kinyitni, viszont agyilag ébren vagyok. Ilyenkor még meditációval sem tudok visszaaludni, aztán 1-1,5 óra forgolódás után nagy nehezen kitámogatom a szemhéjamat és próbálok valamit csinálni.

45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - 55Judit)
2024. ápr. 17. 15:38

Sajnos Tevásat nem kaptam, helyette JutaVit-eset, de ugyanúgy 100 mg-os egy tabletta. Viszont mivel Rivotrilt is szednem kell, eléggé húzta a száját a gyógyszerész csaj és javasolta, hogy legalább 1 órát hagyjak a kettő szedése között. Valószínűleg ezt csak szükség esetén éjjel fogom szedni, ha nem sikerül visszaaludni.

A csikungnak még a múltkor utánanéztem a javaslatodra. Ki is próbáltam a máj meridián aktiválását, aztán egy idő után abbahagytam. Szerintem azt újra fogom csinálni, de egyelőre nem szeretnék jobban elmerülni a csikungban, köszönöm felajánlásodat! :)

44. Amaunet (válaszként erre: 35. - Globus)
2024. ápr. 17. 11:23

No, igen! Kérdés, hogy milyen tevékenységet folytat a fi.?

Én pl. össze-vissza alszom, de nincs ezzel semmi bajom. Megtehetem, hogy du. 2-3 környékén pihenek, szunyókálok kicsit. Ha hajnalban ébredek és már nem vagyok álmos, akkor dolgozhatok is. Ez ritkán fordul elő, mert a teljes ébredés nálam min. egy óra és két bögre kávé.:)

2024. ápr. 17. 11:15
Ha nagyon unatkozol akkor próbáld ki a Kvízlabirintust , amire innen a Hoxáról is rá tudsz csatlakozni. Nem muszáj versenyezni benne de kellemesebben töltheted az idődet. Tanulsz, szórakozol, esetleg újabb virtuális ismerősöket szerzel. Csendes program , a nap bármelyik szakában lehet vele játszani. Itt a Hoxán is van több szórakoztató játék ha esetleg még nem fedezted fel, a szókirakók ilyenek, ( én kb. a harmadik után azonnal el tudok aludni )
42. 55Judit (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 11:09
Szívesen, és használjon! Ehhez nem lehet hozzászokni legalább, csak hosszú távon elég költséges buli. Én most a csikung szerelmese vagyok. Ahhoz viszont hozzá lehet szokni. Nagyon élvezetes. Ha egyszer érzed a késztetést egy hatékony egészségmegőrzésre, vagy öngyógyító módszerek elsajátítására, írhatsz nekem magánban is.
41. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - 55Judit)
2024. ápr. 17. 11:01
Nagyon szépen köszönöm, akkor így fogom kérni!
40. 55Judit (válaszként erre: 39. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 10:56
Valeriana Teva 100 mg.50 db. Ez van ráírva. Én csak Valeriánát kértem, ezt adták, nem tudom hány félét lehet kapni gyógyszertárban. De ebben biztos hogy ott a hatóanyag, mert bűzlik mint állat.
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - 55Judit)
2024. ápr. 17. 10:42
Megírnád a gyógyszertári nevét kérlek - akkor tudom, hogy keressem.
38. 55Judit (válaszként erre: 34. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 10:39
Érdemes lenne tanulmányoznod a szervórát. Megtudhatod belőle, miért mindig abban az időszakban ébredsz fel. ha az epehólyag, vagy a máj, vagy a tüdő aktív szakában ébredsz fel, az annak a jele hogy azzal a szervvel nincs minden rendben. A legtöbb ember a máj aktív időpontjában ébred. Ez 1-3 óra között van. de jobb ha te keresed kis a saját problémádat, mert úgy találsz megoldást is rá. Menni fog. :)
37. 55Judit (válaszként erre: 35. - Globus)
2024. ápr. 17. 10:33
Szerintem is nagyon fontos a mozgás. Majdnem minden nap gyalogolok gyorsan, kertészkedek is. A tornáról ugye áttértem a csikungra, ezt délelőtt gyakorlom mert eléggé feltölt energiával, a gyaloglás délután, estefelé. Ez lefáraszt és a kert is kiveszi az erőt. Az én koromban hatványozottabban érződik mint fiataloknál. :)
36. 55Judit (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 10:28

A gyógyszertári. 2 tabletta az ajánlás, de 4-et kell bevennem hogy aludjak. Rettentő büdös, még a kezem is miután megfogtam. Kitaláltam hogy kis pohárba pottyantom a fiolából hogy ne érjek hozzá, előtte mély lélegzet, majd gyorsan iszok rá miután a számba engedtem.

Kersgéltem webes helyen is. Találtam egy nagyobb hatóanyag tartalmút, gyorsan vettem is. Pár nap után egyértelművé vált hogy nem jó. Azt hittem azért nem büdös mert kapszulázva van. de a kapszulán átlátszott hogy nagyon világos a por benne. Kibontottam, kicsit se volt büdös. A gyógyszertári kicsi sötétbarna tabletta. kegyetlen, de legalább dupla adagban hatott.

Mióta írtam a valeriánáról próbálom hanyagolni, úgy tűnik nem is kell újra vennem. Erőteljesebben kezdem érezni a csikung hatását is minden téren. A Glicin is jó, ha beveszem, 1 óra elteltével el tudok aludni. Többnyire.

35. globus
2024. ápr. 17. 10:09

Nekem azóta picit jobban megy az alvás, mióta a szellemi, agyi leterhelés mellett odafigyelek, hogy fizikailag is lefárasszam magam. Hiába fáradunk el agyilag, testnek is kívánnia kell a több órás regenerálódást, arányosan.

Sok órás irodai munka után muszáj mozogni.Gyalogolni, biciklizni, lépcsőzni, mindegy. Jó lehet a kertészkedés is.

34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Amaunet)
2024. ápr. 17. 10:09
Nem az elalvással van a gond, hanem azzal, hogy 2 óra alvás után felébredek és jó esetben vissza tudok aludni, rossz esetben nem. Tehát a visszaalvás a gond, nem az elalvás.
2024. ápr. 17. 10:03

Mielőtt tabletták után nyúlnál a környezeti zavaró körülményeket kéne kiszűrni.

Pl. hangos szomszéd - füldugó, tv, sz.gép, telefon kikapcsolása, étkezési szokások.

32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - 55Judit)
2024. ápr. 17. 09:49

Sziasztok! Végülis nagy nehezen sikerült elaludnom talán fél 5 után valamivel, aztán meg arra riadtam fel, hogy teljesen kiszáradt a szám.

Judit jó hogy itt vagy! Múltkor is volt egy ilyen vallomásom, ott írtad, hogy a glicint próbáltad és a Valerianát dupla adaggal. Azt elárulod, hogy Valerianából melyik készítményt?

31. Ági0830 (válaszként erre: 30. - 55Judit)
2024. ápr. 17. 09:47

Engem nem üt ki az altató. Nagyon jól alszom, és utána másnap sokkal energikusabb vagyok, jól érzem magam.

De mégegyszer ismétlem saját magamat: nem szedem rendszeresen, csak alkalmanként.

2024. ápr. 17. 09:40

A Melatonin annak segít, aki Melatonin hiány miatt nem tud elaludni. Ha nem megyünk alvásközpontban kivizsgáltatni miért nem alszunk, kipróbálunk sok mindent. Én nem voltam olyan szerencsés hogy bekapjam a Melatonint és már alszom is. Én évekig kísérleteztem sorba mindennel ami jött. Talán mostanra - hogy el ne kiabáljam,- sokat javult az alvókám, de nagyon költséges nekem. De ha nem alszunk, az életünkkel játszunk. Ezért mindent megér.

Eleinte reflexből orvoshoz mentem altatóért. Azt mondta, nyugodtan szedjem, nem szokok hozzá. Aztán 2 hónap múlva mégis erősebb kellett volna. Akkor inkább abbahagytam és jöttek az alternatív próbálkozások. Sajnos sokaknak végig kell zongorázni ezt az utat.

Az altató azért is nem jó, mert csak kiüt, de nem pihentető az alvás tőle ami a szerveinknek ugyanolyan ártalmas mint a nem alvás.

29. PöttyösPanka (válaszként erre: 28. - Icuska538)
2024. ápr. 17. 09:21
Drogériákban, gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban. Tabletta, csepp, spray formában.
28. Icuska538 (válaszként erre: 27. - PöttyösPanka)
2024. ápr. 17. 08:44
Hol milyen form@ban vehető meg?
2024. ápr. 17. 08:43
Melatonint nem próbáltad még? Elvileg természetes, nem lehet rászokni, és nincs mellékhatása.
26. Józsibirka (válaszként erre: 25. - Ági0830)
2024. ápr. 17. 05:54

Ami felénk terem, gyógynövényeket, majd megszárítom szépen, jó lessz forrázva,

Télen is hasznát vettem pl, a kamillának is..stb,,

Szivesen szedek én neked is, úgy biza'!

25. Ági0830 (válaszként erre: 14. - Józsibirka)
2024. ápr. 17. 05:23
Mit szedsz a mezőn, Józsi? Szedsz majd nekem is?
2024. ápr. 17. 05:11

Miért nem íratsz fel altatót a háziorvossal? A Valeriana és társai sz@rt sem ér, legalábbis ilyen rossz alvóknak, mint mi.

Én felírattam. Nem veszem be mindig, mert nem akarok rászokni, valamint azt sem akarom, hogy elmúljon a hatása. De időnként beveszek egyet, amikor tudom, hogy másnap nem kell korán kelni. Heti egyszer, maximum kétszer. Amúgy amit felírt a háziorvos, arra azt mondta, hogy ez már elég korszerű, és nem okoz függőséget. Ettől függetlenül nem merem rendszeresen szedni. Eddig semmi negatív hatását nem érzem, csak pozitívat: néha alszom egy jót.

23. Józsibirka (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 17. 04:26
Okés, szia, 🍀
2024. ápr. 17. 04:23

Visszafekszem, hátha menni fog az alvas.

Kellemes reggelt, szép napot kívánok! Köszönöm hogy tartottad bennem a lelket! 😘

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Józsibirka)
2024. ápr. 17. 04:21
Itthon vagyok. Még az a jó, így vissza tudok kicsit feküdni pihenni. Lehet hogy hamarosan meg is próbálom az alvást. Ha 7-8-ig megy, az is jó. Napközben szoktál kicsit szundizni vagy végigtolod a napot így?
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Józsibirka)
2024. ápr. 17. 04:18
Nálunk nyáron olyan zaj van ejszaka, hogy azért nem lehet aludni. Városban, társasházban lakunk. Nyáron még ejfélkor is itt maszkalnak meg zajonganak a fiatalok.
2024. ápr. 17. 04:17

Hogy lesz a mai nap, mi a terv?

Otthon ténykedsz, vagy másholvagy dógozós?

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Józsibirka)
2024. ápr. 17. 04:15
Dehogy! A család lefekszik 10-kor, én meditációt hallgatok vagy filmet nézek, ismerőssel beszélgetek messengeren...
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook