Eggnog recept

Az Eggnog hozzávalói:
6 dl tej
1 vaníliarúd,
6 tojássárgája,
20 dkg cukor,
1.5 dl rum,
1.5 dl brandy.

A tetejére:
2 dl hideg tejszín,
2 evőkanál porcukor,
frissen reszelt szerecsendió.


Az Eggnog elkészítési módja:
A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vaníliarudat, felforraljuk, aztán 15 percre lefedve félretesszük. Ezalatt a tej átveszi a vanília aromáját. A vaníliás tejet leszűrjük, elbúcsúzunk a vaníliarúdtól, és a tejet forrpontig újramelegítjük a tűzhelyen. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojássárgákat a cukorral. Apránként hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan, lelkiismeretesen keverjük az egészet, nehogy összeugorjon. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba, és takaréklángon kevergetve néhány perc alatt kicsit besűrítjük. Belelocsoljuk a rumot meg a brandyt, aztán félretesszük, hogy kihűljön. Végül berakjuk a hűtőbe, ahol akár 1-2 napig is pihenhet, mert csak jót tesz neki, ha minél tovább áll. Amikor inni akarjuk, újra megmelegítjük, és amennyiben túlságosan besűrűsödött volna, kevés tejjel felhígítjuk. Mialatt melegszik, habbá verjük a hideg tejszínt a porcukorral. Az ünnepi vacsora előtt a meleg italt bögrékbe töltjük, rápúpozzuk az édes tejszínhabot, és fűszerezésül ráreszelünk némi friss szerecsendiót. A hideg és a meleg ellentéte felvillanyozó élmény, főleg ha ilyen tisztes mennyiségű alkohol is társul hozzá. 6 adag lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eggnog elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook