Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Egészséges életmód/fogyjunk együtt 2014.08.18-tól.. fórum

Egészséges életmód/fogyjunk együtt 2014.08.18-tól.. (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
2014. szept. 1. 18:06
506. csikil4ny (válaszként erre: 500. - Matrica84)
2014. szept. 1. 15:33
Attól függ, hogy mennyi időm és mennyi enerigám van, meg függ attól amit választok, általában 20-40 perc.
505. 388b941089 (válaszként erre: 504. - Floracska)
2014. szept. 1. 13:20
Én ezért járok terembe, ott rengeteg dolgot tanul az ember. ;)
2014. szept. 1. 12:43

Én korábban minden nap igyekeztem edzeni, le is szaladt rólam 15 kiló úgy, hogy a diétára kevésbé figyeltem. Illetve számoltam a kalóriát, szénhidrátot, zsírt, de ettem mindent, amit csak megkívántam. Ez egy darabig működik, nálam 15 kiló után megállt a fogyás.

Most elhagytam a cukrot, teljes kiőrlésű kenyeret eszem leginkább, plusz megemeltem a napi rostbevitelt. Ezek nem drága változtatások, mégis sokat használt. Futni sajnos nem voltam már 2-3 hete, de a diétát tartva így is fogyok. Igaz csak havi 1 kilót, de mivel nekem már csak kb 8 kiló van hátra, nem is fog olyan gyorsan menni, mint előtte, akkor sem, ha többet mozgok. De ez majd elválik, mert jövő héttől egyetem, és újra teniszezek :)

Egyébként heti 3-4 sport bőven elég. De ne csak kardiót, hanem erősítést is. Nekem az ilyen aerobik dolgok nem jöttek be, Rubint Réka, Péntek Enikő, ezek sztem semmit nem érnek. Főleg úgy nem, ha tv előtt csinálod, mert nem is biztos, hogy a gyakorlatot jól csinálod, lehet többet ártasz, mint használsz. Én ezektől a tornáktól egy centit nem "formásodtam". Ráadásul idiótán is érzem magam, hogy egymagam ugrálok a szobában. A súlyzózástól viszont már 1 hónap alatt elkezdtek domborulni a nőies izmaim (bár azt sem mindegy, hogy csinálod, nekem szerencsére volt segítségem). Most pedig fegyencezni kezdtem el, az kicsit hosszadalmasabb folyamat, de szerintem megéri.

2014. szept. 1. 09:14

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek ezen az esős napon...

Úgy döntöttem én is naplót indítok, másokét olvasgatva úgy éreztem motiváló lehet. Meglátjuk:)

502. küne (válaszként erre: 498. - Matrica84)
2014. szept. 1. 08:51
Szerintem a mindennnapi sport a legjobb, max egy pihenőnap. Na meg ami számít az intenzítás, és az étkezés. Heti 3-4 nap futás, a többi napokon torna ( Pl: Péntek Enikő otthon elvégezhető eddzései),nekem ez a kombináció nagyon bevált, és így hamarosan látszódni fog az eredmény, persze ha az étkezés is be van tartva.
501. küne (válaszként erre: 473. - Naphal)
2014. szept. 1. 08:45
Én Debrecenben vásárolom, a paleo üzletben...De úgy tudom országosan minden paleo ( ami kifejezetten paleo bolt) üzletben meg lehet ezeket a termékeket vásárolni.
500. Matrica84 (válaszként erre: 499. - Csikil4ny)
2014. szept. 1. 00:32

Szia!

Köszönöm, ez hasznos lehet. És te naponta kb. mennyit edzel így, egy-egy testrészre?

499. csikil4ny (válaszként erre: 498. - Matrica84)
2014. aug. 31. 20:57
Szia! Az ember teste hajlamos megszokni a rutint. Én nem vagyok annyira tapasztalt, hogy tanácsot osztogassak, csak leírom a saját tapasztalatom: én heti hatszor edzek, Guruljkáék tanácsára külön napokon külön testrészekre: felsőtest - alsótest - egész test és kezdem előlről, vasárnap pihenek. Ezt harmadik hónapja végzem és látványos az eredmény. Néha más-más gyakorlatokat végzek, hogy ne szokjon hozzá a szervezetem.
2014. aug. 31. 20:10

Sziasztok!

Szoktalak még olvasni benneteket, csak a napi dolgaimat inkább egy itteni naplóban jegyzem fel. Most viszont tanácsra lenne szükségem.

Mivel még úgy fest, jó ideig nem lesz lehetőségem rá, hogy olyan diétát/életmódváltást csináljak, amilyet szeretnék (ez az lenne, hogy napi 1-2 étkezés minőségibb fehérje+zöldség), addig is legalább a mozgással szeretnék többet elérni.

Jó két hete csinálgatom a magamnak kirótt napi adagot (ezeket mind feljegyeztem), de őszintén szólva nekem igazán pozitív változás még nem jelentkezett, leszámítva, hogy talán úgy egyébként energikusabban mozgok.

Egy csomó helyen olvasom, hogy az ember jobb, ha nem sportol mindennap, hanem a heti 3-4X min. 20 perc az ideális. Ti mit gondoltok erről? Csinálgassam szépen tovább a mindennapos minimum 20 percemet (ami mindennel együtt átlag inkább 30-40-re jön ki), vagy jobban járnék, ha beiktatnék szünnapokat?

497. Guruljka (válaszként erre: 489. - Ducika36)
2014. aug. 31. 11:07

Az első héten sok minden leszalad, utána beáll a fogyás.

Egyébként sok tapasztalat alapján a heti fél kilós fogyási átlag az, ami tartós és könnyen tartható eredményt hoz. Nem kell sietni, felszedni sem hetek alatt "sikerült" azt a túlsúlyt, a szervezetnek a fogyáshoz is alkalmazkodnia kell.

496. Guruljka (válaszként erre: 491. - 15b0d444db)
2014. aug. 31. 11:04

Minimális fehérje szerintem az a 70 még így is. az ajánlott napi fehérje-bevitel (átlagembernél) olyan 0,8 - 1,5 gramm fehérje, testtömeg-kilogrammonként.

Tehát az én 50 kilómmal számolva, a beállított 60 g fehérje pont jó.

Az a 100%, az 100%, se több,se kevesebb nem lehet. :D Ha az egyik több, a másik szükségszerűen kevesebb.

495. Naphal (válaszként erre: 486. - Ducika36)
2014. aug. 31. 10:25

Szerintem is jó a -2, ne ostorozd magad.

Teljesen egészséges ütem, úgyes vagy. :-)

Számold ki, hogy hány hét van decemberig és hogyaz hány kgt jelent mínuszban - főleg, ha a mozgással rá is segítessz.

Szerintem a 2x1,5 elég (főleg kezdetben), de otthon is tudsz plusz mozgást csinálni, ha van hozzá kedved.

494. Naphal
2014. aug. 31. 09:50

Sziasztok!

Megjöttem én is, mindjárt visszaolvasok.

Tegnap vásárló túra volt, viszont legalább vettem egy farmert meg egy őszi cipőt (+a fiamnak bérletet, stb).

6-7 között értem haza, de utána este beiktattam a napi sportomat is.

Reggel úgy döntöttem, hogy szeptember a súly tartásról fog szólni. Muszáj, mert a szervezetem kezdi jelezni, hogy elég neki és mivel nem akarom tönkre vágni, ezért inkább figyelembe veszem a jelzéseit. :-)

2014. aug. 31. 08:52

Úgy néz ki 2 hét múlva megyek "haza", mármint a szüleimhez.

Akkor lesz kb. egy hónap hogy elkezdtem a változtatást, és akkor mérlegelek, már nagyon kíváncsi vagyok! :)

492. 15b0d444db (válaszként erre: 486. - Ducika36)
2014. aug. 31. 08:51
2 hét 2 kg, tökéletes, több nem is lenne egészséges, ügyes vagy!! :)
491. 15b0d444db (válaszként erre: 481. - Guruljka)
2014. aug. 31. 08:50

Köszi! :)

Én is hasonlóan csikihez azt tapasztaltam egyébként hogy ha a ch le, akkor a fehérje fel. Utóbbi általában 70 körül mozog, hol több, hol picit kevesebb.

De akkor a szénhidrát nem gázos még ennyi.

490. csikil4ny (válaszként erre: 489. - Ducika36)
2014. aug. 31. 07:57
Megyek és olvaslak, aztán mondok véleményt. :)
489. ducika36 (válaszként erre: 487. - Csikil4ny)
2014. aug. 31. 07:49
köszi a bíztatást csak megdöbbentett hogy az első hét után a második jóval gyengébb volt.
2014. aug. 31. 07:48
na lányok :-) lehet menni olvasni a naplómba várom a véleményeket és a tippeket. karácsonyra a fenyőünnepen szeretnék csini lenni.
487. csikil4ny (válaszként erre: 486. - Ducika36)
2014. aug. 31. 07:45

szia! Miért nem vagy elégedett, jól teljesítettél kicsit többet is fogytál az egészségesnél, vagy nem hosszútávban gondolkodsz? Hamar le lehet adni a kilókat, de megtartani azután nem, jó a fokozatosság!

Guruljka ez a baj az elzártsággal: amikor emberek közé méssz akkor minden hülyeséget összeszedsz. Én is így jártam a pótérettségin, egy kislány nagyon meg volt hülve, aztán nem haza hoztam a vírust?! :( Ha jólesik egyed, s még jó is! :)

Roppant izgulok az új rendszerem miatt, ki kell tapasztaljam, hogy mit hogyan tovább. Igaz, hogy holnap már indulok munkába, de nálunk két hét múlva kezdődik az iskola, így még ez a két hét nem lesz még nagyon húzós.

2014. aug. 31. 06:56

sziasztok

pénteken szokás szerint mérlegeltem háááát 2 hét 2 kg mínusz. Nem vagyok elragadtatva :-(

Én ilyenkor szoktam feladni. Bár az is igaz, hogy az étrendemben nincs drasztikus változás inkább rendszer és adag csökkentés. persze van amit igyekszek kerülni pl. pénteken voltak fincsi sütik de viszonylag jó kislány voltam.

gyerekek ettek túrós rétest én 2 harapást a lányoméból a tízórai helyet egy mézeskrémest de utána mentem gardróbbot pakolni. kis létra föl le dobozok föl le. Talán ledolgoztam. Viszont a mozgásra több hangsúlyt helyezek. torna séta most nem jutottam el terembe de az is meg lesz. csak a kicsi keresztanyukája 4ig oviban dolgozik az nem jó mert 17.15kor van haza az utolsó buszom :-(

de beszélek a lányaival azzal a busszal jönnek haza amivel én mennék majd megoldjuk okosan. bár szeptembertől sok fiatal srác lesz és ez ciki voltam már olyan teremben ahonnan sírva jöttem ki. szerintetek heti 2szer másfél óra kevés? ennyit tudok megoldani. plusz itthon torna.

485. Guruljka (válaszként erre: 484. - Csikil4ny)
2014. aug. 30. 22:06

Én se hinném.

Mire odáig eljutsz, addigra kialakul majd az a saját egyensúly.

Amit egyébként úgysem lehet naponta pontosan tartani.

Én meghűltem a gólyatáborban, és még most is estére hőemelkedésem van. Kívánom a sósat, és biza megyeszem a zsíros kenyeret is, mert fokhagymával, hagymával remekül jól is esik.

Most nem is edzek. De nem is számolok. :D

484. csikil4ny (válaszként erre: 483. - Guruljka)
2014. aug. 30. 21:36
Nálam ha nő a ch a fehérje róvására teszi, ezért kell meghúzzam a határt. Viszont tényleg érdekel a kérdés, mert egyszer csak elérem azt a bizonyos célsúlyt s akkor jó tudni mennyit ehetek bünti nélkül. Épp ezen vitáztunk az ismerős dietetikussal, ő állította, hogy 200g. Ezek szerint igaza van (csak valahogy nem tudom elhinni, hogy egy 50 kg-os nőnek és egy 80kg-os férfinak ugyanannyi a jó)
483. Guruljka (válaszként erre: 482. - Csikil4ny)
2014. aug. 30. 21:33

Majd visszakeresem, melyik időszakban milyen arányokat ettem, de igazából én biza semmit nem korlátoztam ám, csak a mennyiséget. :D

Salátát nem eszem, mert nem jutok hozzá, a húsért nem vagyok oda, hát mégis enni kellett valamit! :D

(Sűrű zöldségleveskék, zabos kásák, köleses hús-egytál...hajdinás gomba...)

482. csikil4ny (válaszként erre: 481. - Guruljka)
2014. aug. 30. 21:23
De Te már "csak" súlyttartasz. :) Én ha 150g fölé kerekedik a ch már nem fogyok, szerintem ő a lúdas abban, hogy egy ideje stagnálok. Nem baj csak vegyem meg a fehérjeporom kikísérletezem, addig nem akarom mert már a húsra lassan rá sem tudok nézni (pedig húsimádó vagyok).
481. Guruljka (válaszként erre: 475. - 15b0d444db)
2014. aug. 30. 21:19

Én ennél többet eszem rendszeresen, a napi CH keretem 193.

Ugyanis fehérjét nem bírok többet összeszedni napi 60 grammnál, még ezt is elég nehezen. Zsírt nem akarnék napi 40 grammnál többet enni. Kijön a 193 g szénhidrát, ebből a cukor néha-néha olyan 10-20 gramm, ami simán belefér.

A kávét, teát tisztán iszom, azaz semmit nem teszek bele.

480. csikil4ny (válaszként erre: 479. - 15b0d444db)
2014. aug. 30. 20:46
Köszi szépen!
479. 15b0d444db (válaszként erre: 478. - Csikil4ny)
2014. aug. 30. 20:40
Isten éltesse a gyerkőcödet! :)
478. csikil4ny (válaszként erre: 477. - Vicububu)
2014. aug. 30. 20:27
Én most még megengedtem magamnak, aztán ismét visszafogom magam. Holnap lesz a kicsim második szülinapja megtartva. Nem kellett volna ma is, de valahogy még lelkiismeret furdalásom sincs. Hétfőtől újra megyek dolgozni, ismét nagyot változik az életem, jobban fogok koncentrálni a diétámra is - főleg a ch-ra!
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook