Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Egészséges életmód/fogyjunk együtt 2014.08.18-tól.. fórum

Egészséges életmód/fogyjunk együtt 2014.08.18-tól.. (beszélgetés)

2014. aug. 16. 22:18
Mivel én itt úgy vagyok a hoxan egy kérdés: képeket nem lehet feltenni a beszélgetések mellé? Pl hogy épp mit főztem s milyen lett, recepttel együtt.. ?
26. 72067556e1 (válaszként erre: 20. - Matrica84)
2014. aug. 16. 22:15
Zenehallgatás=kikapcsolódás (nekem legalábbis) :))
25. Naphal
2014. aug. 16. 22:14

Tulajdonképp a p.lilakáposztát én.is szeretem.

Egészséges verzióban hogyan csináljátok?

24. 72067556e1 (válaszként erre: 20. - Matrica84)
2014. aug. 16. 22:13

Szerintem a reggeli 15 perc taposógép nagyon nagyon hasznos!!! Nekem bár nincs taposogépem, de ha volna, én is taposnék minden reggel..

Nekem marad a40-60 perc torna (capoeira jelenleg) heti 5 alkalommal. De taposógépről ne mondj le, szerintem az egyik legklasszabb dolog s a 15 perc is több mint a semmi, látod én még annyit sem taposok :((

23. 72067556e1 (válaszként erre: 21. - Matrica84)
2014. aug. 16. 22:11
Imádom a párolt lilakáposztát én is:)) Holnapra is ezt etrvezem: párolt lilakáposztát párolt hallal.. Nagyon szeretem :)
22. 72067556e1 (válaszként erre: 19. - Naphal)
2014. aug. 16. 22:10

Üdv köztünk , szia :)

Igen én is ilyen dolgoket keresek, ilyenek szerint próbáko változni :)

2014. aug. 16. 22:07
Amúgy az emlegetett konjac liszt nekem édességpótlásra nagyon jó. Már ha valaki szereti a pépes, pudingos dolgokat - tejben, kis édesítővel olyan tejbegrízszerű lesz; én néha szórok hozzá magvakat, vagy teszek rá egy kis lekvárt, tejpépporral keverem... de erre más fórumokon elég sok tipp van. :) Ami még nekem hatásos volt, a lila káposzta; én mondjuk nyersen is szeretem elrágcsálni, párolva is szívesen eszem. Volt, hogy egy-két napig ezt ettem héjában sült burgonyával, amire tettem egy pici fűszeres túrót vagy sajtot. Persze sokáig csak ezt enni unalmas és egyhangú, de egy-egy nap beiktatható, már aki szereti az ilyesmit.
2014. aug. 16. 22:00
Én rozskenyeret szereztem be. Eddig nem szerettem az ízét, de igyekszem barátkozni vele. Ezenkívül igyekszem azzal kezdeni a napot, hogy minimum 15 percet lépegetek a taposógépen - tudom, ez nem valami sok, de elég régi darab szegény, és az olajozás ellenére is nyikorog, szóval ennél többet nem bírnak az idegeim. :) Közben hallgatok zenét is, kedélyjavítónak jó a kettő együtt. Többször nekifutottam már, hogy ez legalább napi szinten legyen, de pár hét után valami miatt mindig abbamaradt...
19. Naphal
2014. aug. 16. 21:53

Sziasztok!

Ha nem baj, olvasgatnálak benneteket. :-)

Én már váltottam és most már nem akarok fogyni, de biztosan kaphatnék tőletek néhány étkezés ötletet. :-)

Nekem mindig az ebéd okoz gondot. Legyen olcsó, nem hízlalós és gyorsan elkészíthető - na ilyen kevés van. :-)

2014. aug. 16. 21:41
Ki hogy készül rá a nagy életmód váltásra? Már csak egy nap.. De én már pl hnap is ráhangolódok: párolt halfilé lesz ebédre, párolt lilakáposztával.. Mellette turmixozok, csírázok is már hnap.. Aztán hétfőtől még komolyabban, még keményebben :))
17. 72067556e1 (válaszként erre: 9. - Csikil4ny)
2014. aug. 16. 21:38

Gratulálok a -18 kg-hoz , nagyon nagyon ügyes vagy!!

Tornázást én is pártolom, heti 5ször itthon :)

16. 72067556e1 (válaszként erre: 14. - Csikil4ny)
2014. aug. 16. 21:36
Szívemből szóltál, én is pont ezt írtam pár hozzászólással ezelőtt :)) Tetszik a véleményed!!
15. 72067556e1 (válaszként erre: 12. - Icuska538)
2014. aug. 16. 21:35

Én pl nem tüntem el, de hétvégém elfoglalt volt, bocsánat!

Névnapod klassz időpont az újrakezdéshez, előre is Isten éltessen neved napján, boldog névnapot Neked! :)

Egyetértek a "próbáljuk egymást biztatni" dologgal. Hétfőn márlegeljünk mindannyian akik tényleg komolyan gondoljuk:) Írjuk le a teveinket, a céljainkat súllyal, változtatásokkal, új életmóddal , mozgással bármivel kapcsolatban, én ezt javaslom, s vágjunk bele ;) Én benne vagyok!!

2014. aug. 16. 20:34

Szia! A hétvégék már csak ilyenek. :(

Ez olyan dolog amit tényleg csak Te tudsz eldönteni és erős elhatározás kell, meg ha jól csinálod nem akarod abbahagyni. Én is már mindenféle módszert kipróbáltam - persze egytől egyig csodadiéták voltak - aztán az egészséges életmódnál kötöttem ki. :) Nem lehet visszatérni a régi rossz szokásokhoz, élethosszig ki kell tartani!

2014. aug. 16. 20:11
Na tessék már el is tünt mindenki.....
2014. aug. 16. 13:45
Sziasztok! Annyiszor annyi mindent megfogadtam már, hogy kicsit szégyenlem is , hogy még mindig 100-on felüli kilóval büszkélkedhetem. A 18-i dátum szimpi mert névnapom igy eldöntöttem jövök. Karácsonyig jó pár kiló le tudna menni. Nekem vannak ilyen nevezetes napok pl jan 1 hogy születésnapomra május 3ra hátha sikerül, esetleg májustól augusztusig a nevemnapjáig esetleg innen karácsonyig. De ez eddig csak álom volt, bár párszor lement pár kg csak nem figyelve magamra visszajött. Próbáljuk egymást biztatni és ne hagyjuk a fórumot ellaposodni. Hajlamosak a fórumok ilyenre,bocsi hosszú voltam.....
2014. aug. 16. 11:51
Lehetőleg a napi ötszöri étkezést kell bevezetni.
10. robema
2014. aug. 16. 09:25

Sziasztok! Életmódváltás reményében csatlakoznék hozzátok :-)

Fogyni is jó lenne 4-5 kg-t, de arról már letettem hogy ezt mozgás nélkül leadom.. de nálam ez most nem is erről szól, hanem az egészségesebb étkezésről. Én is rátaláltam már ezekre a paleo-s cuccokra, csábító hogy ilyeneket egyek minden nap, de az áruk... és persze, kis mennyiségben (1 főnek) még lehet, hogy megéri, de egy 3-4 tagú családnak átlagkeresetből már nem elérhető. Mert ugye mindenki szeretne egészségeset és finomat enni.. Most ott tartok, hogy zabpehelylisztre váltottam és eritritolra. Ezekkel sütök-főzök, sűrítek amit lehet.

9. csikil4ny (válaszként erre: 8. - 72067556e1)
2014. aug. 16. 09:16

sziasztok, ha komolyan akarjátok akkor fog ez menni. Én januártól váltottam egészséges életmódra, azóta fogytam 18 kg-ot, még 6-9 hátra van. Tornázni 10 kg mínusszal kezdtem, heti hatszor edzek itthon, mert eljárni se pénzem, se időm.

Azért ha fogyni akarsz figyelni kell arra, hogy kalória deficit kell legyen, másképp nincs fogyás. :)

Kitartást és sok sikert!

8. 72067556e1 (válaszként erre: 7. - Főnix01)
2014. aug. 16. 09:07

Szia, üdv köztünk! :)

Az esküvőhöz gratulálok, sok boldogságot kívánok! :)

Az egészséges táplálkozás nálam is az elsődleges cél, s emellett ugyebár megy a fogyás is, ha van miből, nekem pedig még van miből.

Azért szeretnék életmódot váltani, s azért próbálkozom egy egészségesebb életmóddal, mert nálam is betegség jött. Illetve fogyás kapcsán meg nem hiszek csodaszerekben,csodadiétákban csak abban, hogy életmódot kell váltani, nem sanyargatni magunkat pár hónapig, fél évekig aztán visszatérni a régi kerékvágásba, s akkor meg ugye viszajönnek azok a kínkeservesen leadott kilól. Egy egészségesebb táplálkozással, odafigyeléssel bízom benne, hogy a kilók is úgyis lemennek, egészségünk is javul, szóval ezt igyekszem megvalósítani :)) Kisebb nagyobb sikerrel, hisz eddig nem így éltem.

Mozgás,torna nekem nagyon új dolog :)

Drukkolok, hogy elérd az eredményt! Az utolsó 1-2 kiló a legnehezebb, de sosem szabad feladni ;)

2014. aug. 16. 08:10

Sziasztok. Nàlam nem csak a fogyàs a cèl, hanem egèszsègügyi okbòl (megelőzèskèppen) a minimàlisra csökkentettem a fehèr lisztes-cukros dolgok fogyasztàsàt (hàrom napja tartom, leszokàsi időszak :-D. Igyekszem egèszsèges èteleket enni. Nàlam annyi nehezìtès van, hogy bent szemèlyzetis kaját eszem, mert itthon nem tudunk főzni.

Szeptember közepèn lesz az esküvőm. Tavaly nyàr óta fogytam 5-6 kilòt. Mèg 2 maximum 3 jò lenne, ha lemenne. Kìvàncsi vagyok, hogy ezzel az ètkezèssel sikerül-e :-) sportolni ritkàn sportolok: egès, nap rohangàlok melòban, ès este 10-kor szoktam vègezni.

Azèrt is ìrok ide, hogy egy hònap mùlva, ha lesz eredmèny, be tudjak szàmolni :-)

2014. aug. 16. 08:02
A fogyókúráról még annyi jutott eszembe: tavaly év végén még 95 kiló voltam a 172 centimhez ami ugye nagyon sok :( Most olyan -12-re tippelem ami eddig lement, de hétfőn majd mérlegelek mielőtt 100%-kal bele adok anyait-apait az újabb változáshoz, váltáshoz :)
2014. aug. 16. 07:56

Sziasztok!

-12 kilón már én is túl vagyok, de van még miből faragni. A fehér kenyeret, cukrot, lisztet teljesen elhagytam már egy ideje én is. Kenyér helyett teljes kiörlésű tönkölybúza kenyeret eszem, de azt is csak ritkán, 1 héten talán kétszer. Cukor helyett nyírfacukrot hosználok, de valahogy már azt is egyre ritkábban, mert sikerült a kávéról leszoknom. Nem volt könnyű. Minden reggel egy pohár langyos vizet iszom egy negyed citrom levével. Egy hét után megszoktam :)

Tornázom is, elsősorban capoeira-t, nekem ez eddig nagyon bejött, szeretem is csinálni :)

Főzés: Elsősorban párolok most már. Csirkét, pulykát halat. Köretnek pedig már szintén párolt zöldségeket eszem, pl. párolt lilakáposztát, brokkolit, padlizsánt, karfiolt, ilyesmiket.

Emellett valahogy elkezdtem rákapni a turmixokra, egyik kedvencem lett a célka-répa-alma turmix :) Nálam ezek nagy dolgok mert sosem étkeztem így, sosem ettem ilyen dolgokat, de azthiszem tényleg megkedveltem ezt az életmódot, de hát még azért kezdő vagyok, s szívesen fogadok minden ötletet, tanácsot, mert együtt azért minden könnyebb, tetszenek a "hamis" köretek is :))

Futást én még nem mertem bevállalni :) Egyelőre heti 5 capoeira van..

Nasival annyi a szerencsém, hogy nem vagyok nagyon édesszájú, az annyira nem hiányzik szerencsére. Ha nagyon megkívánok vmit, akkor néha-néha egy pöttyös túrótudit megeszem :)

Röviden ennyi :))

Mai reggeli nálam megint a turmix, megyek is elkészíteni :)

Kellemes napot, szép hétvégét!

2014. aug. 16. 00:18
...és most jut eszembe, ma olvastam egy cikket, ami elég jónak tűnik, a "hamis" köretekről. A lényege, hogy pl. hasábokra vágott, fűszerezett karalábé kevés olajjal megspriccelve, kisütve, kb. olyan lesz, mint a sült krumpli. Hasonlóképp "álkrumplipüré" készíthető jól megfőzött, összetört karfiolból, ugyanígy, csak kevésbé finomra darálva-reszelve "hamis rizs". Szerintem ezek egész jól hangzanak. :)
2014. aug. 16. 00:11

Szia!

Én szívesen csatlakozom, bár van jó pár kevéssé egészséges szokásom (kávé és társai, szóval így picit kilógok). :) A fogyás-történettel viszont kamaszkorom óta bajlódom, hol sikeresen, hol kevésbé... Mondjuk én csak olyan 5 (makacs) kilótól szeretnék megszabadulni, attól is leginkább deréktól lefelé válnék meg. Nálam plusz probléma az is, hogy elég könnyen izmosodom, így ha elkezdek sportolni, a kívánt karcsúsodás helyett inkább erősödnek a probémás részek (comb, vádli), ha ilyen problémára valakinek van megoldási tippje, azt szívesen venném. Ugyanígy keresnék olyan étkezési tippeket, amik nem nagyon bonyolultak, nem csillagászati árúak a hozzávalók... Most én is próbálkozom teljes kiőrlésű, rozsos péksütikkel, meglátjuk; illetve egy másik fórumról vett konjac lisztes tippek is egészen jónak tűnnek.

2014. aug. 15. 23:03

Nálam folyamatban van, 15 kilót már ledobtam, de a maradék 10 nem akar lemenni. Most változtatok az étkezésen, nekiálltam elhagyni bizonyos dolgokat. Szépen lassan elhagyom a cukrot, fehér kenyér helyett már teljes kiőrlésűt esem. Nasit csak diabetikusat, abból is inkább olyat keresek, amiben nincs fruktóz, csak édesítő (ritkán találok ilyet). Emellett futok. Másfél hónapig súlyzóztam, de azt mai naptól lecserélem fegyencre.

Elsőre ennyit írok, nincs olyan tervem, hogy mikorra akarok fogyni, felőlem lehet lassú, csak tartós legyen.

2014. aug. 15. 22:08

Szia/sziasztok Mindenki!

Társakat, sorstársakat keresnék egészséges életmódhoz, változáshoz, többek közt fogyáshoz is.

Az életem olyan mederbe került, hogy egyre fontosabbá vált, hogy mi is az valójában, hogy EGÉSZSÉGES ÉLET. Mindemellett persze a fogyás is cél. Ezekhez keresek társakat mert szerintem együtt könnyebb.

Betegségemből kifolyólag már van némi képem az egészséges életmódról, csírákról, párolt ételekről, zöldségekről stb.. Igyekszem így élni.. Ha van kedved/kedvetek várlak Téged/Benneteket, együtt lehet könnyebb volna. S fogyunk is vele :)) Nekem a kitűzött cél még év végéig -15-20 kiló..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook