Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyák eszmecseréje csemetéikről fórum

Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
5317. Minya
2007. szept. 1. 11:30

Sziasztok!

Csoda szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Látom nagyon zajlott az élet tegnap este sajna nem tudtam lenni apának kellett a gép :( csibi szája elég csúnya de remélem hamar elmúlik neki :)most anyáéknál van mert voltak nálunk és anya elcsalta hozzájuk olyan édi volt anya mondja neki hogy keresd meg a cumidat meg tegyél el pelust ő meg hozza a táskát nekem majd megzabáltam hogy milyen ügyes és hogy összekombinálja már a dolgokat :)

dus én is babaolajal kentem be csibi fejét koszmó ellen utána átfésültem majd fürdéskor lemostam neki babaszapannal nekünk bevált azóta se volt :)

Ezti üdv köztünk :) nekem szerencsém volt csibi nem volt hasfájós kb.3 hónaposan kellett tápszert adnom neki mert nem volt elég és tápláló a tejcsi ez lehet hogy az én hibám is volt mert sokat idegeskedtem meg keveset pihentem mi is infacol cseppet adtunk csibinek szerintem jó volt neki habár ő kezdettől fogva olyanokat büfizet a malac is megirigyelte volna :DDDD nekem is az a véleményem hogy hagyd sírni pár percig utána menj csak be hozzá és csak állj meg a kiságyánál és beszélj hozzá néha rafináltak csak azt szeretnék hogy velük foglalkozzanak lehet hogy a te babócád is erre vágyik himogasd meg őt de ne vedd ki a kiságyból és folyamatosan beszélj hozzá hátha így is megnyugszik :)

5316. Ezti (válaszként erre: 5314. - Kszilvi)
2007. szept. 1. 11:21
Ja és milyen patikai görcsoldó volt???
5315. Ezti (válaszként erre: 5314. - Kszilvi)
2007. szept. 1. 11:20

Milyen fajta teát adtál neki? És azzal milyen gyakran itattad? Mi votl a sok praktika közül ami végül bevállt?

Köszi a segítséget:)))

5314. kszilvi
2007. szept. 1. 11:14
Ha fekve szoptatod, közben simogathatod a hátát, hátha segít. Ha túl mohó (érzed),akkor picit vedd el a cicit, akkor büfiztetsd és úgy add vissza,mert mohósága közben sok levegőt nyelhet. Legalább így meg lesz 1 büfi-a levegő helyére fér még tejci, és hagyhatod aludni szopi közben.
5313. kszilvi
2007. szept. 1. 11:12

Eszti! az én fiam is hasfájós volt. Nála a cseppek nem váltak be, csak még több gázt képeztek...felpuffadt még jobban a hasa. Nekünk a doktornő azt javasolta, hogy adjak teát: nem filtereset leforrázni. A fővő vízbe 1dl/1 kk cukrot,hogy attól könnyebb legyen neki a nagydolog. (ilyenkor az anyatejcitől még nagyon híg, nincs inger,hogy könnyebben tudjon nyomni)

Írt fel nekünk patikai görcsoldót, ami nagyon bevált. Sokat masszíroztam én is. A büfire néha tényleg sokat kell várni. Nálunk az volt a baj, ha felvettem büfizni, felébredt, és azért sírt,mert nem tudott vissza aludni... Néha inkább hagytam. Petyának sokszor vissza jött a tejci, még az ágyát is meg kellett emelni anno. Ja, és nálunk nem csak 6 hétig tartott a dolog...:-(((

A tejed szerintem biztos laktató,tápláló. A következő tanácsadáson úgy is megmérik a súlyát, ha gyarapodik, akkor minden rendben! A doki úgy is fog szólni, ha gond van a súlyával,fejlődésével!Mennyiség: ha kicsit megnyomod, és spriccel akkor minden ok. Ha bekeményedi, akkor tuti sok benne a tejci. Ha szopi közben a másikból is folyik,akkor is biztos lehetsz benne,hogy elég van még belőle!

Fejés: én szopi után mindig fejtem az aktuális mellet. Sok tejcit lefagyasztottam, biztos ami biztos. Szerencsére nem volt rá szükség. Fárasztó procedúra, de megérte. Még most is szoptatom a fiam, és mindjárt 1 éves.

Figyelj oda, te mit eszel, nem e attól fáj a pocija.

Remélem, segítettem! Kitartást! Tudom,hogy nehéz az első hetekben!

5312. Ezti (válaszként erre: 5311. - Kszilvi)
2007. szept. 1. 11:05

Szopi közben van hogy leszenderedik, de ahogy böfi volt és letenném a kiságyba, rögtön felébred és sír...

Meddig mehet ez így? Napi 8 óra alvás szerintem nagyon nem elég egy ilyen pici babánk. Me gúgy tudom álmában nő és fejlődik. Nagyon aggódom:(((

5311. kszilvi (válaszként erre: 5270. - Ezti)
2007. szept. 1. 10:55
Gondolom,szoptatod. Közben sem alszik el de.?
5310. kszilvi (válaszként erre: 5269. - Dus)
2007. szept. 1. 10:54

Petyának nagyon kevés koszmó volt a fején. Én babaolajjal kentem be,nem mostam le,hagytam egész éjszaka. Reggel átfésültem, és el is tünt az egész. Azt monta anyukám,annak idején a sima napraforgó olajat felhevítették,majd kihülve azt kenték a babák fejére, és hagyták ők is rajta.

Én nem mostam-mosom minden nap a fiam haját samponnal(régebben patikai fürdetővel)ált. csak bevizeztem,a vízben úgyis volt fürdető. Most hetente 1x mosom babasamponnal. Én kb. 2 hónappal ezelőtt tettem a vízbe fürdetőt, a kicsit pedig a patikaival kentem be. Most már csak sima fürdetővel pancsizunk.

5309. kszilvi (válaszként erre: 5267. - 4b2f94d8ef)
2007. szept. 1. 10:50
:-)látom, ő 2.-án született. Akkor picit idősebb Petikémnél.
5308. Katka80 (válaszként erre: 5306. - Mariska777)
2007. szept. 1. 10:46

Milyen játékot?

Mi jól vagyunk,minden a megszokott kerékvágásban.Réka rosszalkodik,mindent szétrámol,én meg pakolok utána:)Egyik nap nővéreméknél megtalálta a fiuk karuszóját,és addig üvöltött míg rá nem, raktam.Gondolhatod hogy festett nyakig felöltözve,esős időben,karján az uszókkal.Mindenhova úgy kellett mennünk:-DDDDDD Most ez a sláger nálunk,ja meg a lufi.Azzal is bohóckodik,tegnap kiharapta az egyiket,hát jól megijedt akkorát szólt.De utána meg azért sírt mert kidurrant,úgyhogy fújnom kellett másikat:)

5307. anka2007
2007. szept. 1. 10:21
Sziasztok,mindenkinek szeretnék kellemes hétvégét kívánni!
5306. Mariska777 (válaszként erre: 5305. - Katka80)
2007. szept. 1. 10:13

Szia!

Itt vagyogatok,csak mindíg szaladgálok,kikapcsolódás képp elkezdtem 1 játékot,néha azt bűvölöm:)

Kis szerelmem jól van,1re többet álldogál:)

Ti jól vagytok?

5305. Katka80 (válaszként erre: 5303. - Mariska777)
2007. szept. 1. 09:38

Szia:)

Merre jártál báránykám????

Hogy vagy?És Vik baba hogy áll az álldogálással?

5304. Mágika75
2007. szept. 1. 09:36

Jó reggelt kedves Babák és Mamák!

Legyen szép napja mindenkinek! :-)

2007. szept. 1. 09:34

Sziasztok anyucik!

Jól lemaradtam :)

Minya,hogy van a picikéd szája?

Ezti,üdv közöttünk!

Nem is tudom mit akartam írni :)

Mind1.Szép 7végét mindenkinek!

5302. Katka80
2007. szept. 1. 09:33
Szép napot,jó hétvégét kivánok mindenkinek!
5301. dus (válaszként erre: 5300. - Arwenn)
2007. szept. 1. 07:30

Szia!

Nagyon köszönöm a segítséget! Akkor még egy kicsit várok. Bár nekem sem duzzad be egy éjszaka alatt a mellem, csak néha, de jól lakik belőle. Kedden megyünk tanácsadásra méretszkedni, majd ott kiderül, hízik-e vagy megállt a súlya.

Azért még egyszer köszi! :D

5300. arwenn (válaszként erre: 5299. - Dus)
2007. szept. 1. 07:13

Nagy tapasztalatom nincs, de ha így szoptatsz szerintem semmi gond a tejeddel, pont az a lényeg, hogy ne stresszelj :)

Igen, ha úgy érzed, akkor szedd a bogyókat, én tapasztaltam, hogy már nem elég a tejem, ha enni kezdett nem egyből indult meg, hanem dolgoznia kellett rajta jó néhány percig, nem duzzadt már be a mellem a tejtől még éjszaka után sem. Szóval ilyen jelekből tudtam és kezdtem szedni.

Ja és csak szopival nem aludta már át az éjszakákat.

Most bogyókkal elértem, hogy bár a fenti "tünetek" fennállnak, de ha az egyikből eszik, újra folyik a másikból is a tej, szóval van még.

Nem tudom kihagytam e valamit, tudtam e segíteni

puszi

5299. dus (válaszként erre: 5297. - Arwenn)
2007. szept. 1. 07:07

Szis Arwenn!

NEked is legyen szép hétvégéd!

Írtad, ogy szedsz tejszaporítós homeós bogyókat .

Én is kaptam a nagynénémtől (Ő orvos, ezzel foglalkozik).

Lenne ezzel kapcsolatban néhány kérdésem.

Mikortól kell szedni? Te mióta szeded? Azt mondta, hogy ha úgy érzem, kell. De ez mit jelenthet? Bálint 4,5 hónapos, napközben van, hogy 2 órábként, van hogy 4,5 óránként szopik.Az éjszakát átalussza. Néha kicsit stresszelek a tejcsi mennyisége miatt,ment változó. Tudnálnekem ebben egy kicsit segíteni?

5298. dus
2007. szept. 1. 07:00

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kedves Mamák és Babák, remélem jól aludtatok!

Kellemes és csodaszép hétvégét kívánok mindenkinek!

5297. arwenn
2007. szept. 1. 06:56

Jó reggelt Mindenkinek és egyben jó hétvégét.

Mindenkinek üdv így szeptemberben :)

Köszönöm az érdeklődést, vagyok, mindig olvaslak Titeket.

Látom Citrol, nálatok is jön a nagy esemény, én is így fogom számolni a napokat a szülinapjáig, mint Ti.

Tej ügyben: én az elején fejtem, már nem, bár mostanság apadni látszik, de szedem a homeós bogyókat. Az elején fagyasztottam le egy halom tejet, amit mostmár dobhatok is ki, mert ha jól tudom fél évig tartható el, az meg már elmúlt :(

most megyek reggelizni, ma nyugis napunk lesz, délután bográcsozunk.

puszika

5296. dus
2007. aug. 31. 23:01
Jó éjszakát és zsép álmokat mindenkinek!
5295. Katka80
2007. aug. 31. 21:54
Szép álmokat!!!
2007. aug. 31. 21:32
Jó éjszakát kívánok mindenkinek!!!
5293. 737f507a35 (válaszként erre: 5290. - Ezti)
2007. aug. 31. 21:28
Az elején minden nap fejtem, de egyre több lett a tejcim, így mostanság csak akkor fejek, ha tudom, hogy 2 nap múlva lelépek otthonról és akkora "beindítom" újra a tejcsatornákat, hogy aznap reggel gond nélkül ki tudjak szívni egy Aventes pohárnyi friss tejcsit a nőcinknek.
5292. dus (válaszként erre: 5291. - Ezti)
2007. aug. 31. 21:22
Ezti! El küldtem, amit kértél!
5291. Ezti
2007. aug. 31. 21:06
Elaludt a babó én is kidőlök, kihasználom ezt a 3-4 órát:) Jó éjt és köszi mindent.
5290. Ezti (válaszként erre: 5288. - 737f507a35)
2007. aug. 31. 21:00

A Laktoherbet tegnap hagytam abba, mert gyanús volt nekem is:) Ma elmaradt a délutáni-esti menetrendszerint sírás. Lehet az is baj volt.

Kérdés: Ti milyen gyakran fejtek? Nekem lenne sok tejem, csak arra gondoltam, nagy nagyon a cicim és szegénynek ömlik a szájába a tej, ezért eszik 10 perc alatt ilyen hatalmas mennyiségeket. Ma nem fejtem, hátha így lassul a termelés és neki is meg kell dolgoznia a tejcsiért, nem csak belefullad:)

5289. dus
2007. aug. 31. 20:52

Persze, mi sem vagyunk gonoszok és nem hagyjuk kisírni a lelkét szegénynek.

Való igaz, meg kell tanulnia büfizni, de amint erre rájön, nem kell hgyni, hogy túlságosan kézhez szokjon! Kell a babusgatás, melkasra tétel, símogatás és a beszéd!

De a babák is rafináltak! Ha nincs semmi baja, egyszerűen csak unatkozik,akkor is sír (pedig semmije nem fáj, nem éhes és a pelusa is tiszta) és arra vár, mikor veszi fel valaki. És odái fajulhata dolog, hoyg csak úgy tudsz elmenni Wc-re, hogy a babát vinned kell magaddal, különben ordít! Mi Balázzsal így jártunk. Nehéz volt leszoktatni a kézben tartásról. Nehéz volt az első hét, de ki bírtuk.

És semmi nem változott azon kívül, hogy nyugodtan tudtam csinálni a dolgomat. Nyugodt, jól alvó, kiegyensúlyozott baba volt és az is a mai napig! Próbálunk most ugyan erre törekedni Bálintnál is kisebb-nagyobb sikerrel!

2007. aug. 31. 20:04

Szia Ezti!

Ismerős dolog, amiről írsz, én viszont azt mondom, hogy ne hagyd sírni!!! Virágunknak is nehéz volt az első 4 hét, amíg megtanult böfizni, de addig tartottuk, simiztük a hátát lentről felfele amíg ki nem jött a böfi.

Iszol-e vmi szopis teát? Azért kérdezem, mert nekem pl a Laktoherb nem vált be, attól görcsizett a nagylány. Ahogy abbahagytam már nem volt gond.

És ami a lényeg, a babád még nagyon picim neki még meg kell szokni a kinti létet. Valószínű, hogy fél, azért is sírhat. Ezért szerintem teljesen természetes dolog, hogy ölbe veszed és akkor megnyugszik, hiszen TE adsz neki biztonságot, mert ismeri a hangod, az illatod.

Afrikában az elmaradott országokban a nők hol tartják a gyereküket?! És elkényesztetik őket?! Nem, mert ők a szeretetükön, gondoskodásukon, biztonságukon kívül sajnos mást nem tudnak neki adni.

Ha viszont hagyod sírni, akkor egy idő után reménytvesztett lesz és rádöbben arra, hogy nincs kire számítson, egyedül hagyták. Az elkényeztetés nem ekkor és ettől kezdődik!!!

DE!!! Hallgass a szívedre, mert akkor biztos, hogy megfogod találni a legjobb megoldást, hiszen biztos vagyok benne, hogy már jól "működik" az anyai ösztönöd!!!

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook