Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyák eszmecseréje csemetéikről fórum

Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
6157. Mágika75 (válaszként erre: 6155. - Minya)
2007. okt. 11. 13:16

Szia Minya!

Olyan édesen tudnak tánckálni! :-)

Ha már ismerik a daokat, akkor előre mutatják a mozdulatokat és dudolásznak, énekelnek...

Ja! El is felejtem: Gratula az alváshoz! :-)

6156. Mágika75 (válaszként erre: 6151. - Kszilvi)
2007. okt. 11. 13:09

Sziasztok! Szia Szilvi!

Csak súlyt mértünk... 8830g! Ez laza 320g 2 hét alatt. :-))

TündérBabánk saját lábán ment be a rendelőbe és felkéredzkedett a doktornéni ölébe... Volt nevetgélés, össze-vissza dícsérték, hogy milyen szép, okos és mosolygós. Jól megsímogatták a lelkem...

És....

Már vagy 2 hete köhögök. TündérBabánk utánoz... Úgy csinál, mintha köhögne és a szája elé teszi közben a kezét, úgy csinál, mintha tüsszentene és a szája elé teszi a textil pelust vagy elcsen egy papírzsepit. Meg kell zabálni! :-))

6155. Minya
2007. okt. 11. 12:53

Sziasztok!

Megjöttünk a manó-muzsikáról csibi kicsit nyugtalan volt a vége felé de amúgy élvezte :)nagyon édi ahogy táncol a cini-cini muzsikára :D Nagyon örülök neki hogy volt mit visszaolvasnom csak így tovább :D

futrinka én csibinek nem huzgáltam a kukiját mert a doki azt mondta ráérünk 2 éves korba elkezdeni.A doki azt is kérdezte hogy-hogy oisil mert ha ívesen akkor nem szabad bántani.

kszilvi Mit mondjak nagyon jól eset tényleg régen aludtam ilyen jót :D

gratulálok 9.fogacskához :)

Mágika remélem írsz beszámolót a tanácsadásról :)

Megyek gyors megebédelek aztán főzök valamit míg csibi alszik :D

TOVÁBBI SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

6154. kszilvi
2007. okt. 11. 12:22
Áttört a fiam 9 fogának egy db-ja! Sikerült meglesnem nagy nehezen! Úgy látom a bal alsó egyik rágó... Szóval fogunk még szenvedni, míg rendesen ki nem bújik.
6153. Mágika75 (válaszként erre: 6145. - 3799e1fce4)
2007. okt. 11. 12:18

Szia Márti!

A cumik jelőlve vannak: 1, 2, 3, 4, ill. van variábilis.

Újszülötteknek az 1-es a jó. Rá van írva, hogy hány hónapos kori ajánlják az egyes tipusokat. De észre fogod venni, hogy a Babád tud-e inni/enni vele, illetve, hogy szereti-e a cumit.

Csengénk annak idején kapott ajándékba Tigex-ex cumis üveget, nnnna abból nem hajlandó inni. :-)

6152. kszilvi (válaszként erre: 6148. - 984ff08d0b)
2007. okt. 11. 11:29

Petyának még nagyon pici korában volt picit letapadva a bőr. Kaptunk mi is rá kenőcsöt. Most a dokink azt mondta, szép. Még most se jön fel teljesen a bőr rajta, de minden fürdésnél tisztítás után picit tartom felhúzva. Nem merem nagyon húzni. Utána be kell kenni a popsikrémmel.

Nálunk az a baj, hogy már felfedezte, hogy van kukija, és néha nem engedi, hogy elvégezzem a műveletet:-( Akkor csak gyorsan megmosom, és inkább hagyom.

6151. kszilvi (válaszként erre: 6147. - Mágika75)
2007. okt. 11. 11:25
Várom a beszámolót a tanácsadásról!:-)
6150. kszilvi (válaszként erre: 6146. - Minya)
2007. okt. 11. 11:25

Végre egy jó hír! Jó, hogy kipihented magad!

Biztos élvezni fogja Csibi a manómuzsikát! Majd írd meg!

6149. kszilvi (válaszként erre: 6145. - 3799e1fce4)
2007. okt. 11. 11:24

Szia!

Az adatlapodon az összes hozzászólásnál könnyen megtalálod az utolsó hozzászólásodat a fórumhoz!

Rakj fel vonalzót is, ha gondolod! (babafalva.hu)

A cumisüveg cumi részét nem lehet mikróba tenni!

Szerintem biztos ki van lyukasztva, csak az 1-es méreten olyan pici:-) Amit én vettem cumi-cumisüveghez, annak a papírján rajta van, hogy mihez ajánlják(tea, főzelék) azt hiszem 3 hónap után kell egy cumit cserélni, de ez függ attól is, mennyire használja(mindig pl. tápszert kap, vagy csak teát a szopi mellé)

Én mikróba melegítettem, és nem volt vele gondom.

Sterilizálás nekem könnyebb-olcsóbb volt a folyadékkal, csak bele raktam mindent fél-1 órára, leöblítettem és kész. Persze a mellszívót szétszedve, rendesen előtte mosószerrel is kimostam. Után tetem még a folyadékba. Én a tejcsit kis 1dl-es műanyag poharakba tettem a fagyóba, fóliával fedve, gumival leszorítva, dátumozva.(a poharakat is sterilizáltam)-nekem ezt a módszert dokink javasolta. Szerencsére nem kellett felhasznlnom,de jó volt a tudat, hogy van tartalék!:-)

Remélem tudtam segíteni!

2007. okt. 11. 10:24

Sziasztok, beszámolok :)

Bár nem sok mindenről van :) Ben már úgy tolja a toliját, hogy kanyarodik vele, megveti a lábát, kicsit elhúzza a megfelelő irányba és hajrá, megy tovább :D

Kapott egy rendes cipőt végre, nekem tetszik, szépen fogja a bokáját, nem nehéz, tépőzáras, hajlik a talpa valamennyire, az elején a gumírozás felnyúlik kicsit, hogy ha mászik se a bőr kopjon...potom 8eért legyen is jó :P de ez még azt hiszem egy jó ár, láttam 14-15e ért is :( hehh, magamnak is csak ritkán veszek ennyiért cipőt :D

Fogunk nincs több, bár az ínye dagad...eszik sokat, 4 üveg papi, egy banán, egy kis alma, vagy körte vagy szőlő (héjazvamagozva), 2x250ml tápi az adagja naponta...

Most jól van, bár az egyik oldalon le volt tapadva a bőr a kukijánál és begyulladt, elvittem dokihoz, kapott kencét rá, a gyulladás megszűnt, de tapadás maradt ott...fiúkások, ti hogy álltok ilyen téren?

Na rohanok, el van maradva a lakás, én meg vele :D

6147. Mágika75
2007. okt. 11. 09:06

Jó reggelt kedves Babák és Mamák!

Minya! jó szórakozást a Manó-Muzsikán! Remélem tényleg élvezni fogja Csibitek!

Mi tanácsadásra megyünk, 10-re. Méreckedünk egy kicsit. Bár most jól látatóan ízott GyöngyösBabánk. Jó kis pocakja van... :-))

Kellemes napot mindenkinek!

6146. Minya
2007. okt. 11. 07:49

Szép jó reggelt mindenkinek!

Olyan jót aludtam :)már rég keltem ennyire kipihenten :)csibi se ébredt csak reggel fél 6 körül de csak a cumi kellett neki amúgy 7 előtt kelt nem sokkal :)még gyors összepakolok mindent utána megyünk a manó-muzsikára azt mondták most bábozni fognak nekik kíváncsi vagyok érdekelni fogja-e csibit?

Mágika hát néha tényleg édes tud lenni de vannak ám hisztis pillanatok is de szerintem azt hamar elfelejtjük mikor mosolyog ránk és olyan bizalommal néz :)

Na megyek is remélem ma többen is írnak és sokat kell visszaolvasnom mire hazaérünk :)

HIÁNYOZNAK ÁM A TÖBBIEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2007. okt. 11. 07:48

Lányok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!!! Nagyon kedvesek és aranyosak vagytok!

Végülis egy nagyobb méretű Avent-os cumisüveget vettem, így már nyugodt a lelkem :)

Mondjuk a gumi(cumi) részével nem vagyok még tisztában hogy melyikből mennyire jön könnyen - nehezen a cucc, de mindegy, még ráér végülis. Most csak az van, amit eleve rátesznek az üvegekre... (lehet hogy nincs is kilyukasztva, hanem nekem kell kibökni? :O )

Nem tudom...

A melegítést mikrón kívül bármivel gondoltam, a mikrózás nekem nem szimpi. De az nem rossz hogy abban gyorsan forróvíz elkészül és abba beleállítom az üveget.

Ezek az Avent-es (műa.) cumisüvegek ennyire bírják a forróságot?? Meg a gumi cumirészek??? Pl. a kifőzést, hosszú idejű mikrózást??? :O

Nem semmi...

És még egy hülye kérdés... nincs valami trükk itt a fórumban hogy lehetne valahogy lementeni hogy ezt olvasom, itt tartok stb.? Nincs könyvjelző?

Mert úgy találtam vissza hogy kimásoltam tegnap a böngésző linkjét és most meg bemásoltam... pff...

lehet hogy béna vagyok...

:)

Köszi mindent, szép napot!

Üdv.: Márti

6144. Mágika75
2007. okt. 10. 21:51

Kedves Babák és Mamák!

Jó éjszakát! Aludjatok jól, álmodjatok szépeket!

6143. Mágika75 (válaszként erre: 6142. - Minya)
2007. okt. 10. 21:50
:-) Édes!
6142. Minya (válaszként erre: 6141. - Mágika75)
2007. okt. 10. 18:17
Nekem csibi mindig becsukja ha bemegyek :D szoktam neki mondani hogy anya sírni fog utána kinyitja :D meg tudnám zabálni olyan édi olyankor :)
6141. Mágika75
2007. okt. 10. 16:26

Sziasztok Mamik!

Hogy vagytok? Szép idő van/volt ma is. Hála az égnek!

Újabb tudománya van KisCsengénknek: ha kijövök a WC-ből, akkor kinyitja nekem a fürdőszoba ajtaját... :-))

Meg kell zabálni!!!!!! :-))

Szia elveszett Manóci! :-)

6140. Mágika75 (válaszként erre: 6136. - 3799e1fce4)
2007. okt. 10. 16:23

Szia Márti!

Nincs mit megbocsátani... Gyere minél többször!

Én nem vegyszerrel sterilizálok, hanem mikróban (Tigex-es sterilizátor).Pofonegyszerű a használata, 2dl víz, a kiöblített cuccok bele, 800W és 4,5 perc, aztán várni kell vele vagy 20 percet, amíg kihűl annyira, hogy meg lehessen fogni.

Két cumisüvegünk van: 125ml és 250ml Avent-es mind a kettő. A szopit sem zavarta, már amíg volt tejecske.

Vegyél mellszívót! Nekem kézi van, ez is Avent. Azért szinpatikus, mert szabályozható, hogy milyen erős legyen a vákuum és nem függ az elem/akkumulátor állapotától.

A tejecske fagyasztásához Aventes poharakat vettem. Közvetlenül abba fejtem, abban tároltam, abban melegítettem, és abból adtam a tejecskét. Így biztosan steril maradt.

Ha eldobható pelust használsz, akkor is kell kb 10 textil pelus, a kiságyba, a büfihez, a babakocsiba, a bébihordozóba, a pelenkázóra, stb.

Legyen 2-3 plédetek, vékonyabb és vastagabb.

Ha adsz cumit a Babának, akkor éjszakára olyat vegyél, ami fluoreszkál vagy foszforeszkál, így nem kell villanyt kapcsolni, hogy megtaláld. :-)

Más most nem jut eszembe. Nem adott tanácsokat a védőnőd? Minek is vannak? Mind1!

Én úgy melegítem KisCsengénk üvegét, hogy mikróban egy csészében felforralom a vizet (850W, 2 perc) és beleállítom a cumisüveget.

6139. kszilvi
2007. okt. 10. 12:49
A cumisüvegnél a lényeg, hogy újszülöttnek kell. Lehet teás v. főzelékes, amin nagyobb a luk. De a patikában elmondanak mindent.
6138. kszilvi (válaszként erre: 6136. - 3799e1fce4)
2007. okt. 10. 12:47

Szia!

Nézd meg: Mi kell a babának és a mamának a nagy naptól kezdve c. cikket és a fórum hozzászólásokat!

Jó dolgok vannak felsorolva.

Cumisüvegből én 2 db 250ml-est és 1 db 150ml-est vettem. Mellszívó: Madela. Én sterilizáló folyadékot használtam mindenhez. Persza a mellszívót jól ki is mostam előtte, nehogy beleszáradjon a tejci. A használati utasításon rajta van, mennyit kell adni a vízhez a folyadékból.

Ha kérdésed van írj nyugodtan!

6137. Minya (válaszként erre: 6136. - 3799e1fce4)
2007. okt. 10. 12:14

Nem tolakodsz gyere bármikor ha kérdésed van :)

Én cumisüvegből vettem 1db 125 ml-et és 1db 250 ml-et amit gyógyszertárba is lehet kapni.Amiket felsoroltál szerintem más nem kell.Én nem használtam a sterilizáló folyadékot úgy csináltam hogy felforraltam a vizet beletettem mindent és kb.3-5 percig forraltam ez is ugyanazt a hatást éri el szerintem mint a folyadék.Ja és mellszívót vagy az aventet vegyél vagy pedig medela

Remélem tudtam segíteni :)mikorra várjátok a babát?Remélem ha megszületik és időd engedi tudsz majd jönni ebbe a topikba :)nagyon sok örömet és boldogságot kívánok és persze jó egészséget :)

2007. okt. 10. 11:12

Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, csak egy kérdés erejéig hadd zavarkolódjak!

Ma megyünk akciós kika napra venni pl. kiságyat, de mivel minden babacuccra 14% kedvezményt adnak MA, ezért lehet hogy pár apróság is becsúszna.

Azon dilemmázom, hogy cumisüvegből mi alapján érdemes választani??? Mi a különbség az egyes fajták között??? Milyet vegyünk??? (hány ml-eset, melyiket lehet a legjobban kihasználni, nektek mi vált be)

És mi kellhet még vajon ha már van ágy, matrac, ágynemű, ruhák, ruhásszekrény, kád, pelenkázólap, babakocsi, autósülés, 1 db játékcumi.

Mi lehet az amit érdemes lenne még vennünk??? Ami tényleg kell is mert használtátok?

Sterilizálófolyadék hogy vált be? Mennyi fogy belőle? Vagy mikrósan hogy kell?

Cumisüveg melegítés nálatok hogy zajlott?

KÖSZÖNÖM ha SOS-ben válaszol nekem bárki!!!!

Pussz, szép napot mindenkinek!!!

Márti

6135. Minya (válaszként erre: 6133. - Mágika75)
2007. okt. 10. 11:03

Szió!

Mi már kb.1 hónapja próbálkozunk a bilizéssel mondtam is a védőnőnek és ő azt mondta kicsit kitolódot a bilire szokás 2-2,5 éves korra így szerintem nem vagyunk hátrányba csak szokja hogy így is lehet pisilni+ kakilni és ha rájön hogy így jobb neki akkor hamar rászokik a bilire :)de ezt te érzed hogy mikor kezded el a bilire szoktatást :)

2007. okt. 10. 10:38

Sziasztok Anyucik!

Elég érdekesen alakult az éjszakánk, Danika 3-szor is fent volt. Nem tudom mi volt vele. Lehet érezte, hogy jön a hideg?

Mágika, KisCsengétek, nagyon ügyes!

Mindenkinek szép napot!

6133. Mágika75
2007. okt. 10. 08:56

Jó reggelt kedves Babák és Mamák!

Minya! Pihenj egy kicsit! A tennivalók megvárnak úgyis. Sajnos. :-)

A pelushozással az a gond, hogy csak utólag hozza KisCsengénk... Szóval egyenlőre még lehet, hogy korai az a bili...

Kellemes napot mindenkinek!

6132. Minya
2007. okt. 10. 08:11

Jó reggelt mindenkinek!

Valahogy az éjjel nem akart csibikém aludni sokszor felsírt birtos az inye fáj szegénykémnek :(így most kicsit én se vagyok jó formában pedig ma is sok dolgom lenne hogy holnap tudjunk menni a manó-muzsikára :)

Mágika szerintem próbálkozhatsz nyugottan a bilivel bárcsak csibi nekem is így jelezné de ő mindig utólag szol hogy bizony odapisilt vagy kakilt a pelusba :( sokszor sikerül a bilibe is a pisi ilyenkor nagyon büszke magára van hogy tapsol is :)

Na megyek mert így bizti nem végzek a munkámmal ha lesz kicsi időm majd benézek :)

Olyan jó lenne ha mindenki megint itt lenne és írna is hogy mi van velük hogy miket tud a babájuk!!!!!!!

TOVÁBBI SZÉP NAPOT NEKTEK! PUSZIKA MINDENKINEK!

6131. Mágika75
2007. okt. 9. 21:18

Sziasztok Mamik!

Képzeljétek! Ha van valami a pelusban KisCsengénk hoz egy pelust nekünk... :-))

Tegnap és ma többször észrevettük. A gyerekszobából hoz egy pelust (2 db ki van véve, mert szívesen nézeget és játszik vele), és amikor kibontom a nadrágját, akkor kiderült, hogy bizony-bizony nem üres. :-)

Próbálkozzak a bilivel vagy inkább még várjak?

Nem akarom elkapkodni, nehogy amiatt legyenek gondjai a bilivel... Szerintetek mi legyen?

6130. Minya
2007. okt. 9. 14:30

Úgy látom kezdenek a betegek is visszatérni remélem a többiek is jól vannak :)

kszilvi én se bánom hogy bújik hozzám van hogy csak úgy adja a puszikat :)és ő fordítja a fejemet hogy a másik oldalra is ad :)szerintem is olyan jó érzés mikor átölel azokkal a kicsi kezeivel :)örülök hogy jól sikerült a "háztűznéző"

6129. kszilvi
2007. okt. 9. 14:11
Remélem a többiek is jól vannak! Betegek meggyógyultak!
6128. kszilvi (válaszként erre: 6122. - Mágika75)
2007. okt. 9. 14:09
Hát én is remélem! Jó lenne!
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook