Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
Ez mind rendben van, és egyet is értek vele, csak a gond akkor van, amikor a baba már szenved, mert nem tud kakilni, amikor meg végre sikerül neki, úgy küzd, mint mi, amikor szültünk.
Márpedig Danim sajna így van ezzel.
Én is inkább megitatom cukros vízzel, teával, minthogy lázmérőzzem. Megjegyzem a lázmérőzés nem is mindig jár sikerrel.
Mi Humanat kaptunk, de szerencsére megeszi. Attól féltem, hogy nem kell majd neki, csak a cici, de rá kellett jönnöm, hogy nélkülözhető vagyok:-(
Nos a készítéssel az a gondom, hogy eddig hétvégén eljárkáltunk, és a kocsiban szopizott. Szerintetek az elektromos hűtőtáska egy cumisüvegmelegítővel megoldható, vagy szervezzem át az életünket. Valamikor elég még neki a hami a ciciből, de mi van, ha éhes marad. Apa kicsit ideges is volt, mert Dobogókőn közöltem egy óra séta után, hogy haza kell érni etetésre. Éjszaka szerencsére nem eszik sokat, így elég neki, és remélem, hogy lassan át fogjuk aludni, mert ma már sikerült. Bár gondolom a szuri most megkavarja.
Szia Benvik!
Mi már egy ideje tápszerezünk sajna!
Mi a BEBA HA. AR. -et kapjuk, annak van egy olyan "jó" tulajdonsága, hogy ha más a hőfok, akkor csomósodik, de nagyon. Mi kikisérleteztük, hogy pl. 120 ml vizet mennyi ideig kell mikrózni, hogy ne csomósodjon utána a tápi.De más jelentőségét nem tapasztaltuk! Gondolok hasfájásra, eltérő ízre, stb...
Napközben mindíg frissen csinálom Csenge Babának, de amikor még éjszaka is felkelt, akkor evés után megcsináltam a következő adaghoz, gyorsan lehűteni, és hűtőbe vele! Semmi baja nem lesz!
Anita
Szia Viki!
Az 50 fok nem szentírás! Ne aggódj! Mikor szopizi 50 fokos tejecskét a baba??? :-)) Próbáld ki a már kész tápszert a csuklód belső részén, ha nem érzed a hőmérsékletét, akkor megfelelő Krisztidnek.
Én forralok vizet, beleállítom az összekevert tápszert és 1-2 perc múlva ellenőrzöm a hőmérsékletét. Bébivizet veszek, mert az nem kell külön felforralni használat előtt.
Nálunk is volt KisCsengénk 2-3hónapos kora körül egy pár hét, amikor 180ml-t evett. Aztán visszaállt a normális adagjára.
Ne aggódj sokat! És ne bonyolítsd a saját dolgodat fölösleges macerákkal! :-))
Gratulálok Virágnak!!!! Nagyon ügyes kislány. Mi még a fejünket tanuljuk emelni, sajna azért látszik, hogy azt a pár napot még a pociban tölthette volna. Mi is mindig hason alszunk. Most is alszik, kiütötte a szuri.
Nálunk a Halász Judit a sláger, szinte egyből megnyugszik, és elalszik.
:)))
Nem, tegnap is többször megcsinálta és már ma is. Olyan édes, jókat kacag amikor sikerül átfordulnia. Sztem sokat számít az, hogy ő hason alszik, mert nagyon erősen ki tudja tolni magát már.
Ma mi is hallgattunk onnan dalokat, nagyon jó, Virágnak nem mindenik tetszik, van amikor elkezdi görbíteni a száját lefele, de sírás persze nincs. Pedig néha jó lenne, ha sírna egy kicsit, hogy erősödjön a kis tüdeje.:)))
Szia Arwenn!
Az ijjjjen gyöngyszemeket tessék megosztani velünk is! Dalos oldal meg minden, aztán mi meg ne is tuggggyunk róla.... :-))
Lécci,lécci,lécci.
Sziasztok Lányok!
Voltunk szurin, amiből mi is dupláztunk, egy szatyor pénzért, de a kis Drágámnak mindent. És nagyon ügyses volt. Volt sírás, de utána ahogy felvettem csönd lett, és még mosolygott is. Kaptunk tápszert, és sajnos már el is kezdtük, mert fogy a mélyhűtő, és azért akarok vésztartalékot hagyni. Hát ez van. Már jól kisírtam magam miatta. De éhen nem halhat, a csodaakütyük meg nem igazán használnak. És még egy nagy dolog történt. Este 6-kor ittunk 150 g mirelittet, aztán úgy kellett 9-kor pancsira ébreszteni. Utána hami ciciből, és aludt 10-től fél 6-ig. Párszor felsírt éjszaka, de egy perc alatt visszaaludt egyedül, nem kellett felkelnem hozzá.
sziaszia. Ti már forgolódtok? Tényleg? Vagy az egyszeri alkalom volt?
Mi még nem csináljuk ezt.
Mi most térdelgetünk hasonfekvésből. :))
Meg oldalra fordulunk, de még át nem sikerült.
Van az a gyerekdalos oldal amit átküldtem emailben, hát Rékának nagyon tetszik, nagyon vigyorog mikor énekelnek és legalább én is tanultam új dalokat.
Nálunk az elején 4-5-6 alkalommal volt kaki, hol sok, hol alig. Most meg általában 2-3 van/nap és az állaga is változó.
Drága Arwenn, én is meglestem ám a képeiteket, hát a tükör most már nálunk is favorit, olyan édesen mosolyog meg beszél magának. Most pedig elaludt megint, mert annyit forgolódott, hogy elfáradt a kicsi drága. Így majd ébredés után megyünk sétálni, na meg vissza kell menjünk a gyógyszertárba is ma. De hátha addigra Apa is hazaér, hogy ő is jöjjön velünk.:))
no ez a kapkodás eredménye. Bocs Rose, Boo-nak szántam a kakis dolgot. DE örülök, hogy az anyatejes csepegtetés hatásos :))
Mandy nálunk ez még elég változó mindig, hol van mindig, hol nincs csak napi egy.
Sziasztok :)
Kaki ügyben nekem is lenne egy kérdésem. Mikortól hasznosítja jobban a baba az anyatejet? Bálint jelenleg napi 5 kakit termel, ami ugye azt jelenti kis túlzással, hogy töltöm bele felül, és szinte érintetlenül ki is folyik alul. Jó lenne már ha hasznosítana is belőle jobban.
Ez mikortól várható?
Drága Arwenn ezt a kaki kérdést nem értem, nekünk szerencsére folyamatos a termelés.Mármint Virágé.
Viszont az anyatej cseppentés a nóziba úgy tűnik hatásos.
Jó reggelt. Gyorsan írok, aztán megyünk sétálni. Réka itt ül az ölemben és mindenkinek azt üzeni: Ööööö, Muu, Gugu. :)))) Így beszélget, felmelei a fejét és csücsörít, néha olyan mintha vonyítana :))
Mágika gratula a tapsikoláshoz.
Hát EMőke én tényleg nem mérem, egyrészt mert egy ősrégi majdnem 10 kilós hülye mérlegünk van, amit nehéz beállítani, a franc sem küszködik vele.
Tanácsadásokon látom, hogy jól fejlődik, evés után elégedett, annyit eszik amennyit akar, hát feleslegesnek tartom.
Láttam az új rucis képeidet, nagyon édi Virág.
Rose ha erre jársz azért írd meg mi újság kaki ügyben :))
No majd még jövök.
Üdv mindenkinek!
Valóban jó idő lesz ma is, de Mosoly-Manóm most aludt vissza, így csak délután lesz nekünk kimenetel. Tegnap rendeltük meg az e havi oltás-adagot, amiért ma kell visszamennünk a patikába.
Mágika, köszönjük a gratulációt, már alig várom, hogy ma is gyakorolja a kis nőcink.
Drága Csehe, örvendek, hogy Te is jelentkeztél, hát sajnálom, hogy Luca babának nem tetszett az uszodázás. Mi most már tuti, hogy akarunk járni babaúszásra, kíváncsi leszek, hogy Virág mit fog szólni először az egészhez.:))
Drága Arwenn, kár, hogy Te nem méred Réka babát, Te voltál az egyetlen reményem, hogy kapjak vmi összehasonlítási alapot...hát így jártam...:)))
Legyen szép napotok!!!:)))
Jó reggelt Babák és Mamák!
Könnyű éjszakátok volt?
Ma is szépnek ígérkezik az idő, úgyhogy kifelé!
Mandy: Ma Te is öltözz fel rendesen! :-))
Sziasztok!
Úgy általánosságban mondom, mert látom a kakilással küzdötök: a szoptatott babáknál az is normális, ha 10 naponta van csak széklet, mert előfordulhat, hogy annyira jól hasznosítja az anyatejet.
Állítólag nem szabad semmivel előidézni a székelési ingert, mert még annyira fejletlen a bél- és emésztőrendszerük, hogy utána nem fognak tudni maguktól kakilni. Amit szoktak javasolni: Kamillatea, Chamomilla homeopátiás bogyó, és a hasfájás ellen adott szerek többsége is lazítja a székletet.
A fiamnál is volt olyan, hoyg 2 napig nem kakilt, amikor még csak szoptt, holott előtte meg naponta többször is. Nem kell kétségbe esni, utána bepótolja!:)))
Sziasztok!
Emőke! Ez aztán a csúcs-mutatvány! Gratula! :-)
Kis tájékoztatás kaki-ügyben:
Annak idején kétségbeesve hívtam fel a gyerekorovost, hogy "MA NEM VOLT KAKIS PELUS!!!!MOSTMILESZ???" Azt mondta, hogy napi 5 és heti 1 pelus között minden normális... Ez elég nagy szórás! Vannak bébik, akik jobban hasznosítják a táplálékot, ők ritkábban ürítenek...
Szóval nem kell aggódni :-) Egy kis köménymagos tea jót tehet, a szeleknek is segít. (Csak egy kis vízben fel kell forralni egy teáskanálnyi köménymagot.)
Írjátok fel, hogy mikor volt kaki és milyen volt az állaga, könnyen vagy nehezen jött... A többi a gyerek dolga!
Még délután is tapsikoltunk egy kicsit, csak hogy Apa is megcsodálhassa az új tudományt. :-)
Babák és Mamák! Aludjatok jól, álmodjatok szépeket! :-)
Mandy: a lázmérőzés működhet, de nem szabad belőle rendszert csinálni, mert a baba "elfelejt" tőle kakilni. Kiöli az ingert belőle, ha folyton bizerálva van a kis popója.
A fogpiszkáló lábakról pedig csak annyit, hogy Dani babának is olyan volt, nem is tudtam vele nagyon megbarátkozni, minden egyes pelusozáskor megbotránkozva néztem a kis csülkeit.
Aztán most meg már akkora a combja, mint az alkarom...
sziasztok. Csak benéztem és gyorsan reagálok.
Boo, próbáld ki, hogy a kis fenekébe lázmérőt dugsz. Nem vicc, több ismerősömnek bejött, illetve van egy szélcső nevű dolog, gyógyszertárban kapható.
Mandy tök jó, hogy elmentetek sétálni.
Örülök, hogy mindenki jól van, én megyek alunnnnnii.
Sziasztok ismét!
Mi is sétáltunk ma egy hatalmasat, de ami a legfontosabb, hogy nekünk is új mutatvány sikerült: hasról át tudunk fordulni hátra, hát haláli ahogy csinálja!!!:)))Jól el is fáradt a kis Gyönyörű!
Hena, örvendek, hogy jól vagytok, ha tudsz, gyere!!!
jó éjt mindenkinek!!!!
Boo, Zazuka! Bár mi még a napi 4-5 kakinál tartunk, tehát a nehéz kakilás nem téma, de nem a lázmérő-dugdosás a legcélravezetőbb ilyenkor? ;-)
Pitypang, de jó, gratulálok az egy kilóhoz :))
Remélem mi is nekiiramodunk, ami a súlyt illeti, Bálintnak olyan kis fogpiszkáló-lábai vannak. Tudom, hogy még csak 12 napos és nem várhatom hogy ennyi idő alatt hurkákat növesszen....de azért már várom ;-)
Mágika nektek meg gratula a tapsikoláshoz :))
Jó és nyugis éjszakát mindenkinek!
Pitypang!
Nőljetek nagyra! Szépek vagytok!
Pécsett Te és Bubbaboo vagytok a "keménymag" a sétához. Számítok ám rátok!!! :-))
Szia Mandy!
Ügyes "világjárók" vagytok! :-))
Sziasztok Anyukák!
Látom van aki hiányolt, nos nincsen semmi baj, csak nagyon kevés az időm.
Ha az öreg kaszás állna az ajtóban, hogy értem jött, annak is csak azt tudnám mondani, hogy jöjjön vissza majd később :).
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként