Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Eccer volt, hol nem volt... fórum

Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)

3802. Guruljka (válaszként erre: 3801. - Csemár)
2013. aug. 27. 14:25

Szép napot Neked is!

Én már régebb óta kacérkodom az Intelligens krémessel, de valahogy sose jut olyankor eszembe, amikor éppen sütnék valamit.

Jó kis húsevős ebédetek volt akkor! :-D

Én egyre inkább kezdek megiont tej-és tojásevős vega lenni. Itt van a hús, megveszem!!! Csak nem nagyon eszem belőle, mert nem kívánom.

Tegnap viszont délben ébredtem, kettőkor már a faluban kellett elnnem hivatalosam, így csak délután ötre kerültem haza, és akkor reggeliztem még csak.

Később már muszáj volt valami zömök kaját enni, így lencsét és kölest összefőztem, ahhoz hagymán dinszteltem egy kicsi darab csirkemellet, tettem ár vegyes zöldséget, és az egészet megettem együtt.

Azt kell mondanom, a nagy mennyiség ellenére könnyű étel volt.

(5-5 deka volt szárazon a lencse és a küöles is, de persze rengeteg lett, mire megfőtt, egy jó adag köret. A hús csak 5 dekás darab volt felaprítva, kevés étolajon, hagymával, de a fagyasztott vegyes zöldség meg 10 deka!)

Nem tiltok meg magamnak semmit, de nem jut eszembe a hús.

Úgy két hét óta a tegnapi volt az első alkalom, hogy ettem. :-D Jól érzem magam, és ha hazajön a fiam, csirkemájat fogunk enni. Én is, mert a vas is kell.

3801. csemár
2013. aug. 27. 08:24

Jó reggelt!

Bocsi, hogy én csak most...!

A lányom nagyon ügyesen főz (anyja lánya!), vasárnap is kitett magáért: húsleves volt cérnametélttel, utána vadas hús, mellé vadszósz és galuska. A krémes-mézest még szombaton "megkreáltuk" ketten. A vasárnapi nagy főzőcske arra is jó, hogy hétközben, amikor reggeltől estig szanaszéjjel van a család, legyen mire rájárni. :-D

Szép napot!

3800. Guruljka
2013. aug. 25. 17:04

Ebadta kaftánja!!! :-D

Aztán ennyi munka után legalább finomat kaptatok?

3799. csemár (válaszként erre: 3798. - Guruljka)
2013. aug. 25. 16:59

Ó, jó sokáig tartott, hogy az összes török basának a kaftánjára felrajzoljuk az összes gombokat... A konyha maradt a lányomra... :-D

További szép napot!

3798. Guruljka
2013. aug. 25. 13:44

Szép napot!!!

Igen termékeny alkotók vagytok! Biztosan kell valami finomságot is enni ezek után!

3797. csemár
2013. aug. 25. 07:09

Jó reggelt!

Már telerajzoltunk egy lapot török basákkal... Egy másikat pedig csigabigákkal.

Száp napot!

3796. Guruljka
2013. aug. 24. 20:43
Jó éjt!!!
3795. csemár
2013. aug. 24. 19:49
Szép estét, jó éjt!
3794. Guruljka
2013. aug. 23. 19:47
Csak nem értem, miért nem tud az igazgató inztézkedni neki ez lenne a dolga.
3793. Guruljka
2013. aug. 23. 19:46
Azt fogom tenni.
3792. csemár
2013. aug. 23. 19:33

...Most okoskodok (bocs!): Neked nincs lehetőséged közvetlenül "intézkedni"? Már úgy értem, hogy írni az államtitkár úrnak.

Szép estét, jó éjt!

3791. Guruljka
2013. aug. 23. 19:00
Hát szépen csomóban is van a gyomrom.
3790. csemár
2013. aug. 23. 18:54
De hát már lassan itt a szeptember!!!
3789. Guruljka (válaszként erre: 3788. - Csemár)
2013. aug. 23. 18:04

...ne is mondd.

Éppen azt szeretném valahogy tapintatosan megmondani a fiam iskolaigazgatójának, hogy a gyerek nem tehet róla, hogy ő, az igazgató, nem tud egy könnyebb fajta jogi szöveget értelmezni.

És hogy nem vagyok jogász, és nem az én dolgom lenne elintézi az iskola ügyeit az államtitkársággal, de úgy látszik, ő nem tud rendesen sem fogalmazni, sem hivatalos ügyben hatásosan fellépni...

Most ír a tanárnő (pénteken öt órakor délután!), hogy sürgessem meg a választ, különben nem engedik a gyerekeket beiratkozni. Mert nemcsak az én fiamról van szó!

Attól tartok, hogy én megsürgetem, de az lesz a vége, hogy az államtitkárnak megadom az igazgató telefonszámát. És akkor fog kapni az ostoba fejére.

3788. csemár (válaszként erre: 3787. - Guruljka)
2013. aug. 23. 17:43

Szia, Guruljka!

Kár nosztalgiázni. Ez van, ami van. Ha valahol, hát a tanügyben nem lenne szabad évenként "csinálni" a reformokat. De még tízévente sem! (Mondom én...)

További szép napot!

3787. Guruljka
2013. aug. 23. 14:08

Én megdöbbentem ezelőtt 16 évvel, hogy az elsősők-másodikos kisiskolások tantermei nemcsak hogy egy oldalfolyosóra nyílnak, de hogy a felügyelő tanár sem megy oda a közelbe. (Talán lett volna egy pont, ahonnan oda is, és a fő folyosóra is lát...)

Tartott a lökdösődée a tanítás után is, mert már nyugdíjba ment az a tanárnemzedék, aki meg tudta követelni a fegyelmet. Régen úgy mentünk ki a suliból, hogy fel kellett sorakoznunk még az épületben, és a tanár (aki az utolsó órát tartotta) csak akkor köszönt, ha mindenki lecsillapodott és rá nézett. A visszaköszönésünk utánkimehettünk, de az utcán is csak lassan oszolhattunk szét, mert utánunk nézett akár több tanár is, még az ablakból id figyeltek sokszor, Bizony intőt kapott, aki rendetlenkedett, de az is igaz, hogy a szülő sem ment be a tanárral veszekedni, még ha nem is értett egyet az intővel.

Itt a faluban az iskola bejárata egy kis mellékutcára nyílik, és hallottam, hogy régen egészen a főutcáig szép lassan kellett menniük az iskolásoknak.

A mai kicsiknek ez a mellékutca kész gyötrelem a nagyobbak miatt.

3786. csemár (válaszként erre: 3785. - Guruljka)
2013. aug. 23. 13:41

Jaj!

Mondanám ám most a mundér védelmére...!

(Na de hagyom inkább, émmárcsakoljan nyugalmazott pajdagógus vagyok...)

3785. Guruljka (válaszként erre: 3784. - Csemár)
2013. aug. 23. 13:36

Igen, még az elsős gyerek is szemébe ordítja a tanítónőnek, hogy ő ismeri ám a jogait. Nemcsak a roma gyerek ám!

De már régóta tart a tanítói, tanári szakma felhígulása is. Mert ritka már a pedagógus, aki hivatásának érzi! Könnyen megszerezhető diploma, fix hosszú nyári szabadság...

3784. csemár (válaszként erre: 3783. - Guruljka)
2013. aug. 23. 13:14

Aranyos!

Mennyivel másképp neveltek régen!

Épp a múltkor mesélte egy öreg mester nálunk, hogy mikor az apja inasnak adta, első nap azzal bocsátotta útjára: "Aztán ne halljak ám semmi rosszat rólad!" "Ma meg - folytatta a bácsi -, úgy küldik a gyereket az életbe, hogy "ne hagyd magad!" Nem is lehet megtanítani a mai inasokat semmire."

3783. Guruljka
2013. aug. 23. 10:30

Mint Nagymamám története!

Kicsi volt még, valami rosszaságon kapták. Édesapja szigorú volt:

-Megmondtam, ha rossz vagy, mehetsz a háztól. Eredj, mehetsz Gyulára, tót szót tanulni.

Szedegette a holmiját Ilonka (ez vol a neve), kiténfergett még a kapun is, de nagy könnyekkel a szemében visszafordult:

-Édesapám, nagyon jó leszek! Nem tudom, hogy kell Gyulára menni, tót szót tanulni!!!

3782. csemár
2013. aug. 23. 07:40

Jó reggelt!

Veled örülök, Guruljka! (Mer', ugye, a píz ugyan nem boldogít, DE...!)

Jó kedvem van nekem is most... A Kisebbik Kisunokám az imént elküldött haza... :-) Mondom neki erre: "Csak ha te is jössz velem!" "Neeem!" (Közben ragyog a szeme, látszik, hogy ő is jókedvében van.) "Akkor pápá" - mondom én. A Nagyobbik erre: "Mami, ne menj!" És ő is nevet. "Deee, megyek én, csak cipőt húzok. Pápá!" Utánam jöttek a bejárati ajtóig. "Pápá!" "Pápá." Integettünk is egymásnak. Én kerültem egyet, aztán vissza... "Szervusztok, visszajöttem, nagyon messze van így gyalog..."

...Szóval így évődünk...

Szép napot!

3781. Guruljka
2013. aug. 22. 20:34

Jó éjt, Kedves!

Ma jó napom van, kis pénzhez jutottam a gyors fordítás révén. Így a fiamnak is tudtam még utána utalni, hadd örüljön. Még van pár napja, vasárnap vagy hétfőn jön még csak haza.

3780. csemár
2013. aug. 22. 20:31
Szép estét, jó éjt!
3779. Guruljka
2013. aug. 21. 21:35

Nem köll mindig vasalni, nagyiskodni sokkal fontosabb.

A kicsit gyűrött inget elfelejtik, de a Nagyival töltött időt nem!

Jó éjszakát!

3778. csemár
2013. aug. 21. 19:54

Szép estét!

Enyhült a hőség itt is, olyan igazi vasalásra való idő lett. (Csak kivasalva mégse lett; más dolgom volt, jobb dolog: nagyiskodni.)

Jó éjt!

3777. Guruljka
2013. aug. 21. 11:02

Szép napot!

It megenyhült a forróság, az éjjel jó kis zivatarra ébredtem kétszer is. Remélem, Nálatok is kellemes az idő!

3776. csemár
2013. aug. 21. 07:14

Jó reggelt!

Köszönöm, Guruljka! Igazán REMEK nyaralás az ilyen! (Csak még azt tudnám, hogy az Otthoniak hogy vannak meg nélkülem...! Mint látszik: egy kis honvágyam azért van... Pedig...!!!)

Száp napot! (Vagy napokat!)

3775. Guruljka
2013. aug. 19. 12:35

Szép napot Neked is! :-D Majd jössz, ha tudsz.

Kívánom, hogy jól érdezd magad! ♥

3774. csemár (válaszként erre: 3773. - Guruljka)
2013. aug. 19. 06:46

Jó reggelt!

Nem "viszik", hanem hoztuk őket, otthonról - haza. Az, hogy "rendetlenkedem" a bejelentkezéseimmel, azért van, mert ezt az itteni gépet csak ritkán "veszem elő". És ez most így lesz egy darabig...

Szép napot!

3773. Guruljka
2013. aug. 18. 12:55

Szép napot!

Ma viszik el az unokákat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook