Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Ez aranyos!
...Csak akkor Sárika nem "-ul", nem baj?
Ez a szokásunk úgy alakult ki, hogy egy-egy nagyobb háztartási beruházás mindig is esemény számba ment nálunk. A nehezen megszerzett masinát azzal is megbecsültük, hogy családtaggá fogadtuk. Ezért kapnak nevet. :-D
A jelenleg nem használt kis cserépkályha pl. Salamon lett, mert fényesek a csempéi... :-D
A villanysütő Vazul, az előző indukciós főzőlap Ubul volt, így a mostani Paul, hogy a végződésük (mint főző-sütő szakik) -ul legyen.
Sárika lesz!!!
És Te vagy a keresztanyuja. :-D
Hát akkor Sárika! :-)
...Vagy Sarolta! :-)
Olívia? De hát sárga...
Nem tudom, segíthetsz bátran! :-D
Olyan méltóságteljes... :-D
Olívia?
Emerencia?
Nusi? (Ha kellemesen zümmög munka közben...)
No jó... :-D Rád bízom... :-DD
Még nincs.
Helyes kis masina, fehér, a gombjai meg vidám sárgák.
Nos?
Van már?
...Közben pedig tiéd lett a 4000. hsz.!
Nagyszerű, ez a nap valóban jól telik-múlik!
Még az Ottó is rendbe jött!
Én sem passzírozom a birsalmát, a turmix legutóbb nagyszerűen bevált.
További szép napot!
Én almahabban gondolkodom. Nincs itthon lekvárom a piskótatekercshez!
(Csak el kellett emnnem a járgányért, megfoltozták a kerekét, hurrá!!! Tudok virágföldet is venni, nem kell cipelnem...)
Ahhoz egy kiló almát kell puhára párolni és áttörni (no azt én azért nem fogom), majd egy tojással és némi cukorral jó habbá verni.
Tejszínt vettem, abból verek majd vajat vele, és a savójából kenyeret sütök, ahogy a tévében láttam a két sütögetős fiúval.
A vajból pedig ghít készítek, az úgyis fogytán van már.
Szia, Guruljka! De jókat írsz!
Segíthetek? Én a helyedben felavatnám az új gépet... 3 tojásból piskótatekercs... Vagy 6-ból... :-D Igaz, én 8-ból szoktam... (Akkor van remény, hogy ha felcsavarom tekercsnek, akár lekvárral is, a Népem nem háromujjnyi széles szeleteket kanyarít le magának...)
Ha gondolod, küldök néhány birsalmát, éppen hámozom...
Szép napot kívánok!
Határozatot még nem kaptam, pénzt igen, tehát kapjuk majd a családi pótlékot is...
Megvan a helyes új konyhagép (tálas keverő/habverő gép), vettem pár szükséges apróságot is, éa a járgányt a gumisnál hagytam, aki nagyon kínlódik a kerék levételével. Ha az sikerül, akkor onnan már könnyű lesz...
Eddig jó ez a nap, boldog vagyok. Most viszont kicsit álmos is, ki kell találnom valamit, hogy estig kihúzzam, nem akarok nappal aludni.
Nem terveztem mára semmi különöset pedig, de kell valami, ami ébren tart.
Akkor gazdagodtatok még az este, örülök!
Szép napot kívánok! Kisült a gurábli, készül vissza a gyermek, csomagol.
Jól beebédelt, és nem akar kapkodni, csak 5-kor lép majd ki a kapun, akkor lesz jó busz-vonat kombinációs lehetősége, az pont jó indulási időpont.
Jó reggelt!
Sepsiszentgyörgyi fiatal színészek előadását láttuk tegnap este. Jó volt (mint előadás), felkavaró (mint élmény).
Szép napot!
Örülök, hogy jártok egyet!
Azért így készítettem el a hajdinát, hogy megismerjem az ízét. Ezután bátran fogom használni.
Most mindjártkészem lesz a vacsoránk. Olyan, mint a csirkapaprikás, de sárga, mert kurkumával fő.
És mert amíg a húst előkészítettem, egy kevés sárgaborsó várt leforrázva a sorára. Együtt főtt a hússal, és krumpli is van benne más. (Kirkuma, gyömbér, őrölt kömény a fűszerek.)
Nagyon finom így, a fiam egész más kedvvel nyírja a füvet, no meg megmondtam neki, hogy ez lesz az idén az utolsó nyírás...
Kipróbáltam és működik: a kemény, száraz hüveleyek mind hamar megfőnek, csak le kell forrázni őket a főzés előtt, és a főzést is meleg vízben kezdeni.
Jó reggelt!
Kedvet csináltál a reggelihez, Guruljka, pedig korán van még egy kicsit...
Megjegyzem magamnak - és a Vegetáriusaimnak - ezt a zöldséges hajdinát!
Reggelre volt egy kicsi eső, de nem akkora, hogy elrontaná a tervbe vett "kirándulást".
Szép napot!
Jó éjt!
Én most eszem későre csúszott ebédemet...talán estebéd inkább?
Zöldséges hajdinakása. Nincs ennek semmilyen fura íze, de alaposan meg is mostam meleg víz alatt, szűrőben, majd áztattam is egy darabig. Ezt a levet megint kleöntöttem róla, és újra alaposan átmostam szűrőben. Valóban oldódott le róla valami nyálka, ahogy a neten is olvastam.
Így már csak puhult a dinszteklt hagymán, meleg vízzel felöntve, majd zöldségeket is hizzátéve. Finom!
(Egy tojást ütöttem bele, buggyantottan...)
Szép estét!
Újulások és csinosodások... :-) Remek!
Én ma a virágaim között tettem a szépet... :-) (Maradt holnapra is.)
Jó éjt!
Szép napot!
Itt még küszködik a Pocska, de talán sikerül kibújnia.
Megérkezett az ennikés csomagom, sok finom pehely, korpa, az egész hónapra. Most vitamint is rendeltem, ami 2 havi adag, és nyomelemek is vannak benne. Megéri az árát.
Megérkezett az értesítés is: hétfőn a Postahivatalban vár majd az új habverős gépem, azt is rendeltem. Nem a legolcsóbbat, hanem az olcsóbbak közül a legerősebbet. A márka is a megszokott: a sütőm és a főzőlapom is ilyen.
A postahivatalba való kézbesítés is kényelmes, mert nem kell itthon strázsálnom, és olcsóbb is, mint ha házhoz hoznák.
Úgyhogy most örülök is, meg türelmetlen is vagyok.
Meg a szomszédasszony is türelmetlen, várja, hogy a kávémat megigyam, és együtt visszavágjuk a kis lila akácomat.
Semmiképpen nem margaréta.
A temetői változata a nemesített, szinte gömb fejű, az is krizantém. Már legalábbis annak hívják erefelé.