Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Én most már csak szép estét kívánok, de azt szívből!
Szép lett a mai nap. A fiam is hazajött a barátjától, de még Pesten átvett egy csomagot a húgomtól. Megkaptuk azt a kis TV-t, ami Anyunak nem kellett, nem szerette...és monitorként is használható, így most szép új, széles monitorról olvaslak Benneteket, és nem kell aggódnom, mikor esik szét a kép a 4 éve használtan vett monitoron megint... és nem is ugrál a kép.
Kaptam néhány szép ruhaneműt is, nagyon örülök.
Most megyek és főzök, majd később benézek még.
Nézd csak meg!
Valóban ott van, hogy elköszöntél éjfélkor!
Jó reggelt kívánok mindenkinek, legyen szép napotok!
Jó reggelt!
Az este megpróbáltam elköszönni, de a Rendszer úgy döntött, hogy "ezt a hozzászólásomat már elküldtem". (Valószínúleg az előző napira "gondolt", és nem mentette sokadikszorra sem, végül meguntam...Valami van a levegőben, hogy ilyenek történnek?)
Szép napot mindannyiunknak!
Szép estét kívánok mindenkinek!
Csodaszép idő volt ma! Napsütés,alig-hideg (mármint februárhoz képest...)
Elsétáltam a boltba, bevásároltam a hétvégére egyúttal, és tessék: a teát elfelejtettem. Pedig elindultam a polc felé, ahol a tea van... :D
Majd megoldom, másféle tea van itthon, csak én nem szeretem.
Csemár Kedves, a bulis tagság a diákszövetségi. Ebben én vagyok az egyetlen levelező tagozatos diák. A többiek nappali tagozatosok.
A diákcsoportom nagyon elhallgatott, hárman buktak, én mentem át, az ötödikről nem tudok, más időpontban ment. (Öten vagyunk a csoportban.)
Azóta a "fészbúkon" a zárt csoportunkban meg sem szólaltak, legalábbis számomra látható módon nem.
Az az asszonyka, aki nagyon gyakorlatias, és sokat segített a tanulási anyagok megosztásával, szintén megbukott, ismételnie kell a filozófiát, és úgy letört szegény, hogy azóta sem szólt egy szót sem.
Az órák után sem beszélgettem eddig sem egyikükkel sem, mert egyik erre, a másik arra... sőt sokszor én indulok el az óráról a leghamarabb, a vonatom miatt.
Aludj jól, kis Pacsirta! :D
Szia, Guruljka!
Milyen ügyes vagy, hogy még a sulibulikon is ott tudsz lenni! Jó kis csapat jött össze, ahogy írod...
A gyerkőcök? Hát igen, megtesznek a szülők mindent, hogy szép legyen a gyerekkoruk. A kis zsiványok nem is tudják, milyen jó soruk van!
Szép napot kívánok!
Kellemesen ébredtünk, gyermekem elindult Pestre, én pedig kicsit megint egymagam vagyok, ami jól esik. :D
Fődögél a leveském, mos a gép, én meg várom az új félévi tanrendet, jó lenne átnézegetni, milyen tárgyaink lesznek...
Havas volt a reggel,de olvadozik máris, és egész nap nem volt hideg.
Csemár, én is kedvtelve olvastam a beszámolódat, jó dolguk van az apróknak! :D
Mária Kedves, tart még a szabadságod?
Jó éjszakát az alvóknak!
Tegnap az egyetemre,a buli végén eljött értem egy régi kedves ismerős, akivel személyesen még nem találkoztunk.:D Miskolc környékén lakik.
Hazavitt, náluk aludtam. De előtte még úgy beszélgettünk, mintha nem is az első találkozásunk lett volna, így ő is, én is 3 órai alvás után kezdtük a napot.
A vonatról leszállva egy busszal később jöttem, mert "madármagot" nem kapni a faluban, és nagyon várták a cinkék! :D
Az etető feltöltése után ledőltem, és sikerült is aludnom. Most még megcsinálom a vacsorát(krumplinudli, már a tészta készen van), utána alszunk, a fiam holnap megy Pestre egy barátjához.
Jó éjszakát kívánok!
Remélem jól telt a napotok.
Szép estét kívánok mindenkinek!
Kedves Guruljka! Jó bulizást. Érezd nagyon, de nagyon jól magad. Igazán megérdemled.
Kedves Csemár! Rendkívül aranyos amit írtál. Ez a kirándulás rengeteg energiával, élménnyel tölthetett fel téged. Nagyon édesek lehetnek a kis unokáid. Szerintem már alig várod a következő találkozást.
(Eddig nem tudtam, hogy van gyertyaszentelő, most már ezt is tudom)
Szia, Hópihe!
Ha fénylik a gyertyaszentelő, az ízíket (=szárízik, tüzelő) szedd elő - mondották a régiek. Vagyis azt tartották, hogy ha kisüt a nap febr. 2-án, akkor még lesznek nagy hidegek. (Most olvasom: tényleg jön a hideg vissza. Brrr...!)
Hogy mit csináljon a maci? Szerintem menjen át az utcának arra a felére, ahol NEM süt a nap! ...Ha arra jár Felétek... Nálunk borús az idő, de csöpög az eresz, a hajnali hónak már csak a latyakja van meg. Most söprögettem le a járdát, se mackót, se a napot, se árnyékot nem láttam. (Igaz, itt-most nem is az a mérvadó, hogy én látok-e ilyesmiket.)
Most néztem utána a net-en!
Hát a medve most mit fog csinálni?
Itt nálunk sűrű, apró pelyhekben hullt a hó, amikor felhúztam a redőnyöket. Felöltöztem, hogy lemegyek kenyérért, akkorra az utca egyik oldalán még esett a hó, miközben a másik oldalon már sütött a nap!
Bő fél óra múlva már mindenütt sütött a nap, most egy fél órával később ismét borult az ég....
Szegény maci, most mit is fog tenni?????
Bocsánat, én mindenkinek (minden nap!) napocskát szoktam küldeni!!! (= imádok ragyogó napsütésre ébredni reggelente!)
Ezt a mondást, hogy: "Ha fénylik a gyertyaszentelő..." ezt nem ismerem, mi lesz akkor???
Ha valakinek véletlenül napocskát küldtem volna hajnalban, attól töredelmesen bocsánatot kérek! Természetesen nem kívánom én sem senkinek, hogy ma kisüssön a nap. :-) ("Ha fénylik a gyertyaszentelő...")
További szép napot!
Brávó, Guruljka, így kell ezt csinálni!! Gratulálok!
A jókedvű tanulás után most azután jöhet a jókedvű buli! Érezd jól magad!
Mária kedves, nagyon igazad van: a kedvező hozzáállás fél siker. Tapasztaltam nem egyszer: ha csa úgy ímmel-ámmal csinálunk valamit, az olyan is!
Nos, az én hétvégémről, dióhéjban.
Kezdem azzal, hogy mikor megérkeztünk, még egyik gyermek se volt otthon, ahogy az anyukájuk mondta: mindegyik a maga helyén, ki iskolában, ki az oviban. Barnusért mi mentünk az oviba, s várni kellett egy picit, amíg befejezi az éppen folyamatban lévő ténykedést az óvónénivel. Kiszíneztek, ollóval körülvágtak, majd sítalpakra ragasztottak egy papírfigurát... Hazavittük, meg kellett mutatni Anyának-Apának, ahogy a farsangi álarcot is (szintén saját munka!), amely csak akkor került le a kicsi kobakról, amikor fel kellett tenni a sapkát az induláshoz.
Mikor hazaértünk, Balázst már hazahozta az apukája. A színegyes bizonyítvánnal együtt... Mondanám, hogy egymás nyakába ugrottunk, de ez csak félig igaz, mert nekem már nem igazán megy az ugrálás.
Délutánra a Kedves Szülők közös programot szerveztek nekünk a fiúkkal, másnapra szintén. Csupa komoly program! Olyan, hogy sakkozás, dallikázások, gombfoci, dublezás, csocsó... A szánkázás se maradt ki.
Jutott időm olvasni is, főleg akkor, amikor a kötelezően megtekintendő rajzfilmek mentek a tévén... Vagy épp egy izgalmas focimeccs...
Elválni tőlük mindig szomorúság, tegnap se volt másként... Sötétben értünk haza, de szerencsénkre csak azután kezdett el esni az eső - hogy aztán mostanra hó legyen belőle...
Szép napot!
... de tudjuk, hogy jól vagy!
Szép álmokat.
Holnap nem jövök, egyetemi buli... :D
Szép estét kívánok. Örülök, hogy jól érezted magad
és, hogy minden rendben van.
Szép estét, jó éjt!
(Ahhoz képest, hogy remek napokat éltünk, továbbá hogy az utazás is zökkenőmentes volt, szóval mindezek ellenére is ma csak ennyire futja tőlem...)
Bocsának, nem nagyfőnök, csak annak játszotta volna magát. Ő 45 éves, egyébként nem lenne baj vele, de nem ide való szerintem.
A másik asszonyka 30 valahány éves, mintha műveletlen lenne kissé, sok idegen szón megakad, és valahogy nem rákérdez, hanem szidja a tárgyat. Nem értem...
A negyedik társunk egy fiatal leány, nagyon zárkózott...talán humortalan is? Nem tudom.
És vagyok én, akiből talán nem néztek ki semmit azon kívül, hogy jól tudom a nyelvet.
Öten vagyunk a szorosan vett csoportban, a húsz éves csoporttársam a leginkább tiszteletre méltó. Tavaly érettségizett, és levelezőre felvételizett. Csak iskolában tanult németül, ahhoz képest nagyon igyekszik, és folyamatosan javul a beszédkészsége.
Állatgondozói munkát végez, és ezért levelező. Nyilván nem akart a szülei terhére lenni. Ugyanakkor vidám, jólelkű fiú.
A bukottak közül az egyik kicsit nagyfőnök, mert kicsivel tájékozottabb az egyetemi ügyekben, mint mi többiek. Sokat segített a csoportnak valóban, sok tananyagot továbbított nekünk. Most hallgat, mint akit leforráztak. (Nem tudom, miért jelentkezett ide, semmi irodalmi hajlama nincs, ápolónő, Ausztriában dolgozik. De ez nem egy nyelvtanfolyam...)