Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Duplacsokis-diós kuglóf recept

Duplacsokis-diós kuglóf recept

A Duplacsokis-diós kuglóf hozzávalói:
25 dkg margarin
18 dkg nádcukor
5 tojás
20 dkg finomliszt
18 dkg durvára tört dió vagy mandula
50 g étkezési keményítő
1/2 tasak sütőpor
8 dkg durvára tört étcsokoládé
8 dkg durvára tört tejcsokoládé


A Duplacsokis-diós kuglóf elkészítési módja:
A margarint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és eldolgozzuk. Hozzáadagoljuk a sütőporral és keményítővel kevert lisztet, majd a diót, és a csokikat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Kivajazott, lisztezett formába öntjük. Kb. 60 percig sütjük.

A sütés felénél fóliával vagy sütőpapírral letakarhatjuk a kuglófot, hogy ne piruljon meg nagyon a teteje.
Ha megsült pár percig a formában hagyjuk hűlni, utána kiborítjuk és porcukorral meghintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A duplacsokis-diós kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook