Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Jaj, jaj szegény fejemnek.
Megnézve adatlapodat, láttam, hogy nem Magyarországon élsz éltvitel szerüen, így a mostani magyar viszonyokban használatos, általam felsorolt magyar szavak értelmezésére hoztam fel nicnevedet példaként, hogy nem is biztos, hogy azt értesz alatta, mint ma ez idehaza divik.
Bocsás meg légyszíves, de nem sértésként szántam és talán összefüggésében nem is az.
Én egy kicsit jobban kibékülnék vele, hogy okés dolog több néven játszani, úgy, hogy csak az egyik nickemnek váljék kimondottan előnyére (ld 5pontos cuccos felvásárlása), ha kicsit egyértelműbben látszódna, hogy a demokratikus többség elfogadja.
Nincs evvel bajom, csak kicsit zavar, hogy akkor az egyik felének ez elfogadott, a másik meg sipítozik, hogy csalás.
Viszont ha Hoxa azt írja, hogy ez a szabályok szerint nem gáz, másrészt meg most, hogy felmerült, láthatóan tudnak erről a játékosok, hogy ez létezik, innentől nemigazán vannak fenntartásaim. :)
"55210. oszlej 2010-02-18 13:02
Az a baj, hogy a mindennapi élet során, bizonyos
(stbstb)
"butternut" nictársunk, talán nem is érti, hogy mi miről beszélünk, mert Ő az eredeti jelentését ismeri a szónak, ami idehaza lejáratódott. "
én szerintem elég jól látom az egymás mellett az levő b u t t e r n u t betűket :)) az 55210-es hozzászólásban :))
Amennyiben megnézed a hivatkozást, rá kell hogy jöjjél, hogy egyáltalán nem hivatkoztam az általad hivatkozott 55210-es kommentemben Rád, azt általánoságban értem, a most "vagdalkozó" felekre, így magamra is.
Elötte 3-al igen, de azt meg nem tekintheted irányodba támadásnak, a tartalma szerint.:-)))
Sziasztok!
Jó nagy vihart kavart ez a több néven dominózás. Én is régóta tudom, hogy sokan így játszanak. Nem volt nehéz rájönni, de engem nem érdekel. Én is megtehetném, de nem teszem, mert nekem így érdekesebb a játék. Aki több néven játszik, annak nem kell okoskodni, hogy mit is csináljon ha nehéz helyzetbe került. Egyébként elejében még azt sem tartottam sportszerűnek, hogy más vegye fel a dominómat, de már azért én is rábízom a feleségemre ha dolgozom, ő meg itthon van.
hát hiszen pontosan ezt mondom...
na még egyszer.
eddig ez történt:
1. butternut dominózik
2. butternutnak 3 dominója van, amiből 2 illeszkedik
3. butternut reméli, hogy a negyedik már csak jó lesz
4. a negyedik illeszkedik is a meglevőkhöz, csak épp a sor végére nem
5. butternutnak az 5. sem jó, tehát felrakja az aukcióra az egyiket
6. közben jön még egy dominóra, butternut megint tele van, de nem tud semmit felvenni, mert még az előző dominója is aukciója van
ekkor butternut megfogja butternut2 nevezetű második játékosát és igaz, hogy az 5 pontot veszít és a sorába sem illik, de megveszi butternut 5 pontos dominóját.
szerintem ez egyértelműen nem más, mint helcsinálás.
na tehát az értetlenkedők meg a hozzászólásomat támadásnak vevők kedvéért (nem is értem, miért lenne ez támadás, ha minden oké a dologgal;) :
én ezt a korábbi hozzászólást
"Az ő domiját rögtön megveszik 5 pontért!!! "
//amit nem én írtam//
próbáltam értelmezni, hogy ez az a szitu-e, amit én az előbb leírtam,
és hogy valójában ez mennyire elfogadott.
a hangemet leszámítva már egyébként megkaptam a választ erre, köszi.
Ezt én nem vontam kétségbe, csak egy másik esetről beszéltem.
Üdv
b
Én is olvasom a fürumot, nem szükséges rólam egyes szám harmadik személyben beszélj (ami szerintem rendkívül udvariatlan dolog egyébként is).
Nem azt írtam, hogy csalás, hanem azt, hogy "itt csalásnak nevezhető ", utalván arra, hogy az előttem szólók lecsalóztak valakit (nem én).
Ha figyelmesen olvasnál, annak igénye nélkül, hogy támadási felületet keress, akkor nem írtad volna most ez, amit.
De akkor mondom szájbarágósan: arról próbáltam írni, miért gondolhatták többen, hogy ez "csalás".
A politikát nem tudom, miért keverted a dologba, ehhez semmi közöm és nem is érdekel, majd magára veszi, akinek inge.
Az nagyon ritkán van, hogy egymás után 5 DÓ-ra következik, tehát lehet rá készülni, hogy mit is kezdjek a dominóimmal.
Ezért mondom, ha az asztalon 3 nem sorbailleszthető dominó van és még 4-6DÓ-ra hátravan, akkor érdemes aukcióra tenni a leginkább nem sorbaillőt. Mikor már ebből a fajtából meg 4 db van az asztalon, akkor meg egyenesen kötelező, mert beszorul az asztalon a dominó és eldobás lesz a vége.
Teljesen más a helyzet, hamárcsak 1-2DÓ-ra van hátra a napi penzumból. A kis feje azért van a dominózónak is, hogy használja a tartalmát, ne úgy tekintsen rá, mint ami csak arra jó, hogy legyen mire a kalapot tenni.:-)))
Kedves Butternut!
Arra még nem gondoltál, hogy valakinek esetleg a játék öröméért is lehet több neve? Hiszen naponta csak 8 db dominó van és nem feltétlenül mind nappal. Szerintem jó és szórakoztató forgatni a domikat, kitalálni a sorrendet és aztán a sikerélmény, hogy üres lett az asztalom. Ez mind egy kis személyes, egyéni győzelem! :-))
Kedves Katácskák és Bobci puszi Nektek! :-))
Az a baj, hogy a mindennapi élet során, bizonyos szavainkat "kötöszónak" használunk, ilyenek a csal, lop, hazudik. Teljesen elvesztik a jelentésük értelmét, annyi mindenre használják, feleslegesen. Ugyan bizonyítékuk nincs rá, de jól hangzik és másokat majmolni, na azt igazán szeretünk.
"butternut" nictársunk, talán nem is érti, hogy mi miről beszélünk, mert Ő az eredeti jelentését ismeri a szónak, ami idehaza lejáratódott.
Amennyiben jól tudom, akkor ez egy politikamentes portál, hát tegyünk érte, hogy az is maradjon. A világnézeti problémákat esetleg priviben rendezzétek, részemről nem vagyok kiváncsi rá.
Nem biztos. Sokszor jönnek egymás után a dominórák, és ha az ember nem kap a sorba illőt, akkor kénytelen sorban fölrakni őket - már ha időközben megveszi "valaki" ugye. Vagy lehet venni összekötőt, na de ilyenkor nem ám 1 pontért, hanem min. 3-ért. A színes dominókról nem is szólva, meg a jokerekről, melyek nálam pl ritka vendégek, mint a fehér holló.
Szívem szerint én is rég abbahagytam volna, ha amúgy nem járnék a Hoxára dumálni egy-két topikba, akkor a dominó miatt biztos nem jönnék.
Az általad felvetett cselekedet, csak annak jó, aki az elaukciózott dominó listáján kiván elöl lenni.
Ezért kell választani, hogy ki mire hajt.:-)))
A 25m2 fóliádat meg add oda egy szobafestőnek, az tudja használni.:-)))
Már rég megette a fene, hogy "ha"... idézlek vád ér(het)ne bennünket azért ki, hogy játszik?, már ne haragudj a véleményemért.
Ezzel Senkit nem lehet legyőzni, ráadásul tétje sincs Hála-Istennek
Ez A TE JÁTÉKOD,Stílusod nem Másé ezzel TE NEM bántasz,ahogy játszol rövidítesz meg Senkit szerintem.
Azt sem értem miért lenne, lehetne "bűn", ha feltennél aukcióra, miért mit csinálsz ami nem jó?-eldobod?
én úgy tudok játszani, amilyen Domi van nekem+a választás joga fel-megveszem ami esetleg kell(het)a soromhoz, még akár 5 pontért, sőt én ahogy ismerem magam még lehet 10 pontért is "azonnal" megvenném
Sok Szerencsét, Örömet Neked és Mindenkinek Mindenben.
meg kell mondjam én is vettem fel 4 pontért domit, legfőképp azért, mert akkor az egész sort le tudtam rakni/ és mondjuk el akartam menni alukálni/, vagy el kezdhettem volna eldobálni a dominómat azt meg annyira, de annyira tudom sajnálni, hogy nem, és kész!
Ha meg valakinek az jó, hogy éjjel pásztorolja a dominókat, adjuk meg neki ezt a jogot, ami számunkra is előnyös időnként, hiszen ők veszik fel amik éjjel kihullanának.
További jó dominózást és játszunk inkább