Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Nem is egy fehér, hanem 2 db is egyszerre.
Épp most nincs ingyen vásárlásra ajándékom. :(
Kedves Imre bácsi.
Mindenkinek más-más a célja a dominó játékban. Van aki a pontszámra, van aki a lerakott dominók számára és van aki a beváltott ajándékdominó számára hajt.
A jelzett személyek, csak azért dominóznak, hogy legyen pontjuk arra az esetre, ha az aukcióra valaki feltesz Ajándék dominót, azt meg tudják venni és beváltani.
Laya átlaga 7, sharky85 átlaga 6 és Kata188 átlaga a 4. Kata jó ideig nem játszott, de utcahosszal vezette a listát. Most játszik-e nem néztem.
Amennyiben visszaemlékszel a játék elejére, akkor emlékszel rá, hogy volt 4 Kata és Butaszőke nevű játékos, ők Szentesiek voltak akkor. A 4 Kata mindegyike más-más listát vezetett és tudomásom szerint szépen beosztották maguk között, hogy mikor, milyen időszakban ki szedi fel a dominókat és természetesen az illető helyett úgy dominózott, ahogy annak az elképzelését betartotta. Amíg abba nem hagyták a játékot, minden listán az elsők, vagy az első 5-ben voltak.
Miért említettem Butaszőkét, (Ő is Szentesi volt, de nem tartozott a csapathoz), mert neki az volt a szisztémája, hogy ha nem tud felrakni aukcióra dominót akkor kihagyja a DO-t és várakozik, hogy megvegyék a dominóját (most élne csak igazán, mikor már 3 pontért elviszik a dominókat) és nem dob el dominót. (véletlenül így is eldobott egyet és nem sokkal utána abba is hagyta a játékot).
Visszatérve a kérdésedre. igen akkor van könnyebb helyzetben, ha vagy van saját magának több nicneve, vagy segítőket keres/talál a játékához.
Volt egy időszak, mikor (nem mondom meg hogy melyikük), jelküldéssel jeleztem felé, hogy aukcióra rakok ajándék dominót. Ha itt volt a gépnél, akkor szépen meg is vette, mielőtt bárki itt a fórumon jelezte volna, hogy ajándék dominó van az aukción.
Nem hinném, hogy ettől a játék ne lenne tiszta, hisz senkit nem ver át, nem veszi el előle a lehetőséget, hisz nem rajta múlik, hogy Te, vagy én milyen dominót kapunk a DO-n, vagy mennyi pontért veszünk meg egy dominót. Ha mindenki csak egy nicnévvel játszhatna és az egyikük feltesz ajándék dominót, de másik 5 játékos meg szeretne venni ajándék dominót, akkor sem jut csak egynek, aki jó ütemben kattintott.
Azt sem hiszem, hogy a gép úgy számolná ki, hogy ajándék dominót kapok, hogy az átlagomat figyelné, bár az biztos, hogy valamit figyel és akkor kapod az ajándékot. (átlagosan 20-25 dominónként 1 ajándék, a megfigyelésem szerint. Aki ennél többet kap, azt szereti a masina).
Mióta rászoktak a Játékosok, hogy figyelik és használják az aukciót, sokkal nehezebb 'célba' juttatni egy ajándék, vagy színes dominót, mint évekkel ez előtt.
Persze, akinek két gép áll rendelkezésre, az most is megoldja, hogy látod az aukción mondjuk a fehér dominót és mire eljut az agyadig, hogy na ezt megveszem, már csak a hűlt helyét találod.
Nem kell rajta bosszankodni, az célirányos küldés volt.
Úgy röviden talán ennyi elég, a kíváncsiságod kielégítésére.:-)
Ahha! Megvilágosult a téma.
Teljesen átlagos vagyok :(
Nnna!
Imre bácsi megcsócsálja Neked!
Eddig felvettél 11687 db dominót.
Nem tudom, hány ajándékot kaptál, de beváltottál 591-et.
Ez azt jelenti, hogy 19,7 felvett dominóra jut egy ajándék. Magyarán átlagban minden huszadik dominód ajándék domi. Van akinek minden negyedik, meg ötödik...
Hát ez magas... :D
Én csak játszani szoktam, efféle ügyeskedési trükköket nem ismerek.
Meg nem is értem, mi értelme van??
Nem jól értelmezed a dolgot!
Ha a felvett domiórák számát elosztjuk a kapott ajándékok számával, akkor kijön, hogy hány dominó óránként kapsz ajándékot.
Ez a szám nagy átlagban húsz körül van.
Akik az említett lista elején vannak, 5 felvett domióránként kapnak ajándékot.
Tehát, kb. 4-szer annyit mint te, meg én!
Így világosabb?
Hogy érted ezt: a beváltott ajándékok listáján szereplő első három átlaga öt körül van?
29, 24... ilyesmit látok. Öt db ajándékkal a heti lista 160. helye körül lehet vegetálni.
Kedves Laci!
Te olyan sok mindent tudsz erről a játékról!
Áruld már el, hogy hogyan lehet az, hogy a beváltott ajándékok listáján szereplő első háromnak az átlaga öt körül van.
Szerintem csak úgy, hogy több, legalább 5 névvel játszik, és a másik négyről felteszi az ajándékot, majd a sajátjával meg is veszi.
Mi többiek, csak elvétve találkozunk ajándék domival az aukción, hiába van ingyen vásárlási lehetőségünk. Sajnos, így a játszó nem egészen tiszta.
Véleményed?
Nekem nincs gondom az ajándék dominóval, hisz amit kapok, rakom fel aukcióra. érzékelte a gép és nem nagyon ad ajándék dominót.:-)
Egyébként az 'elhagyás' megvalósítása könnyen megvalósíthatja a Programozó, de nem hiszem, hogy további féleség csökkentés okán, ne legyen kevesebb ajándék dominó, mint jelenleg az átlag 25.
Egyesek nagyon zsörtölődnének, hogy nem kapnak Ajándékot, csak ritkán.
Azt hiszem, semmi féle változtatásra nem fog sorkerülni.:-)