Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Vagy 2 szabad helyed van és kapod a napi első órán a 2 db dominót és az ajándék érvénybe marad.
Annak beváltására bizony 3 szabad hely szükséges, hogy ne vesszen el dominód.
Érdemes ha csak lehet 4 szabad helyett csinálni, mert akkor egy gonddal letudva a dolog, másrészt kisebb a valószínűsége, hogy a gép ugyan olyan dominót ad a 4 db-nál. A kettős beváltásnál bizony előfordulhat, hogy az elsőnél is és a másodiknál is kapsz ugyan olyan dominót. Tudom ez nem baj, ha fehér és a sorba illik, de ennek is kicsi a valószinűsége a véletlen generálás során.:-)
Ne háborogj, nem a ó és a Ó közötti különbség miatt javított, hanem "Domimórák:", azaz a + m betű miatt.
Ebből is simán látszik, hogy mindenki csak másolja az elötte szereplő szöveget és automatikusan jónak is olvassa.
Egyébként teljesen mindegy, hogy mi a szöveg, de elődeink ebben állapodtak meg, hogy "DominÓrák:", hát legyünk hagyomány tisztelők.:-) Sztem elég lenne a DO: és a felsorolás,-vel elválasztva, a napi utolsó meg .-al jelölve.:-)
Nem égbekiáltó probléma, ha véletlenül másképpen íródik le, de mindenki jól olvassa és értelmezi, ez a lényeg.:-)
Tapasztalat csak a 4 üres hely szabadon hagyására van.
Azokat az első DominÓrá-val másnap fel is töltötte a gép.
Érdemes a 4 szabad helyet előkészíteni.
- ha csak 1 db szabad hely lenne, a napi első 2 db dominóból 1 db elvezik, ezt a gép ki is írja. Valószínűleg az ajándék továbbra is érvényben marad.
- ha 2 db szabad hely van, az a napi első 2 db dominónak elegendő, de lehet, hogy az ajándék is elveszik. Ezt az esetet nem próbálnám ki.
- ha 3 db szabad hely van, értelem szerűen 2 db a napi első, és 1 db az ajándék hatása alatt érkezik.
Ajánlatos aukcióra rakással vagy sorba illesztésekkel 4 db szabad helyet készíteni éjfélre, hátha 0 órakor jön az első dominó.
Nem hiszem el :)
Napok óta senkinek nem tűnt fel, senki nem reklamált :)
Kis "ó" vagy nagy "Ó", már ez is hiba. :D
Legközelebb nagy "Ó"-val és nem ékezetek nélkül, és kettős ponttal ":", valamint a 8. időpont után ponttal lezárva fogadjuk a "DominÓrák" feliratot. :D
Sziasztok,
Beváltott ajándékom van, a következő dominórában +2 ajándék dominó a felvett dominó mellé. Értelemszerűen a következő dominóra a következő napi első dominóra lesz, amikoris alapból két dominót kapok. Vaj'h ez esetben összesen 4 db dominót fogok kapni? És ha csak az alapesetben járó 2 db-nak van hely, akkor elvesztik az ajándékom? Vagy hagyjak csak egy helyet, és akkor csak 1 veszik el? Volt már valaki ilyen szituációban?
Nem sokan raknak fel fehér dominót, de (szerintem) megvenni sem érdemes 5 pontért. Akkor már inkább egy jó összekötőt, amire szükség is van, és lehet felpakolni akár 4-5 dominót is. 5 pontért esetleg akkor éri meg a fehér dominó, ha pont összekötő is egyben!
De, ez csak az én véleményem... Üdv! :-)
DominÓrák: 1, 2, 3, 4, 10, 14, 15, 19.
Bocsánat, szerintem így helyesebb :)
Mostanában még az aukción is ritkán van fehér.
Régebben, amikor csak 5 hely volt az asztalon, többször is előfordulhatott.
Főleg akkor, amikor több órára nem lehetett az oldalt elérni.
Kezdődik ...
Folytatódik a tegnapi nap, minden órában újra dominó jön.
Ki bírja ezt energiával? :(