Voltál már disznóvágáson? (beszélgetés)
Bla bla bla.. Kákán is a csomót.
Nem igazán érdekel a mondani valód. Mert mindig ezt csinálod.
Neked mindent szájba rágósan kell leírni, hogy megértsd. Különben jössz a kötekedéseddel, mert Te majd jól megmondod,mikor ott se voltál. Anyámnak is meg van ez a képessége mint neked 🤦♀️
Tudod nálunk a szüleim vágtak az azt takarja, ahogy nöttünk mi is részt vettünk benne, a folyamatokban nem csak a szobából bámultuk.
Vagy mikor írtam, hogy anyósoméknál vágtunk utoljára pár éve. A "vágtunk" tudod többesszám.. Ami szintén azt jelenti, hogy részt vettem benne,nem a távolból bámultam.
Az mellékes kiegészítés volt számomra leírni, hogy mi a férjemmel nem bajlódunk már egész disznóval és az össze folyamattal.
Légy oly kedves és hanyagoljuk egymást innen.
Hogy mennyire van fogalmam arról, amit beszélek:
nem "csak úgy" voltam disznóvágáson, hanem tevőlegesen részt is vettem benne. Attól kezdve, hogy szúrásnál felfogtam a vért egészen az esti vacsoráig, amelyen részt vett mindenki, aki aznap a vágáson dolgozott.
Amellett, hogy feldolgoztuk a vágást, el kellett készíteni az ételeket is.
Általában nem ért véget aznap, mert aztán jött a sózás, majd később a füstölés.
Szóval, nem arról beszélek, hogy a szüleim vágtak, én meg átmentem szóval tartani őket, majd pakolni.
Olvasd el újra és higgadja le!
Az, hogy valakinek a szomszédja vagy a rokona pl. épületgépész nem jelenti azt, hogy vele szereltetném a gázbekötést.
Érted ugye?
"Nálunk pár nappal disznóvágás előtt már tisztították a beleket."
Az ominózus mondat "Nálunk pár nappal disznóvágás előtt már tisztították a beleket."
Nincs szó semmilyen vásárolt bélről.
Műbelet ki szokta megpucolni? 🤔 Van ám logikád ismét. 🤣 🤦♀️
Szüleim akkor is megpucolták az előre meg vett belet újra.. Meet bizony volt mikor nem volt rendesen megpucolva.
Maradjunk annyiban, hogy ne írkálj az én hozzászólásaimhoz. Jó? Mi sose fogunk egyet érteni. De már unalmas az állandó kötekedésed, felesleges kioktatásod amin úgy is csak nevetek..
De leírom mert újfent csak jár a szád.. És látom fontos infó maradt el számodra.
Rokonnak vágóhídja van, gyermekkoromban még hentes boltot is üzemeltetett a falunkban. A szomszédunk meg hentes volt. No innen szerezték be szüleim a plusz belet. Attól mert vettek pluszba nem jelenti, hogy nem pucolták meg a disznóban lévőt.
Nem is értem mi olyan nehéz neked az értelmezésben.
Maradjunk annyiban, hogy hanyagoljuk a beszelgetést mi ketten.
nincs plusz hus- és bélvételben semmifurcsa, a disznóvágással egyidejűleg csinálnak még egy rakat kolbászt és amit még szeretnek.
Ezt a többég igy csinálja.
persz mrt mindenki azt szeretné, hogy legyen több kolbász és szinhus, mint valami kevésbé kurrens része,ami a kutyának sem kell
ettől még levágják a disznót
Árulnak olyan tisztított, marha, disznó beleket(boltba)ami sóval van tartósítva,sőt vannak olyan emberek akik vágóhidakról szerzik be nagy tömegben a beleket,tisztítják és árulják.
Azért ezeket még át kell mosni.
"Nálunk pár nappal disznóvágás előtt már tisztították a beleket."
Nem írtad, hogy műbélről volna itten (nagyba) szó.
Vagy előtte kibeleztétek a disznót, aztán levágtátok?
A mű és természetes beleket nem kell napokkal előtte tisztítani. Azok tisztított formában kaphatóak. Felhasználás előtt be kell áztatni, hogy visszanyerje a rugalmasságát. Ecetet szoktak még tenni ebbe az áztatásba.
Ennek semmi köze ahhoz a béltisztításhoz ami az éppen vágott jószág beleiről szól. Mikor real a bélsártól tisztítják meg a beleket. Nem mindig volt kapható tisztított bél a hentesnél. Nem volt hentesbolt minden faluban.
Ja de várj írom másképp, hogy értsd..
Szüleim megvették a PLUSZ belet 1-2.-3 nappal disznóvágás előtt, mert volt mikor 2 disznót is vágtak egyszerre. 1 ment teljes feldolgozásra, 1 húsnak a fagyasztóba.
Látom szöveget értelmezni ismét nem tudsz 🤣🤦♀️ sebaj.
Nem az első eset..
Szüleim rendszeresen vágtak disznót.
Mi férjemmel nem szoktunk vágni, csak húsnak venni fél disznót egyben vagy nagyjából feldarabolva, amit mi szedünk szét csontozunk ki csomagolunk.
Hm. Mi ebben a nehéz értelmezni? 🤔
Nekem is mindig van itthon, iszogatok is, mindent mérsékelten.
Illllllen faca-gyerek vagyok, beismerem.
Pl. most Jagermeister az egyik kedvencem.
Az pedig 56-féle gyógynövényből van.(botanicals)
Nekem ezzel nincs gondom.
KB 5 éves pálinkáim vannak, amik csak a helyet foglalják.
Van málna pálinka, meg vagy 4 üveg szilva.
De tuti, hogy van a garázsban is.
Van még cherry me pinacolada is.
A nyavajának sem kell.