Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós krémtorta recept

Diós krémtorta recept

A Diós krémtorta hozzávalói:
25 dkg cukor
1 deci erős feketekávé
5 db tojásfehérje
17 dkg rétes liszt
3 tojássárgája

Krém:
2 tojássárgája
25 margarin vagy vaj
15 dkg cukor
2-3 ek rum
15 dkg dió


A Diós krémtorta elkészítési módja:
25 dkg cukrot felodjuk a feketekávéba, tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a kávés cukrot, majd a 3 tojássárgáját, és a lisztet. Simára keverjük, és kikent tortaformába öntjük. Megsütjük. Krém: 2 tojássárgáját, 20 dkg vajjal és a cukorral simára keverjük,a rumot is hozzáadjuk, végül a darált diót. A kihűlt piskótát kettévágjuk megtöltjük a krémmel a tetejét és az oldalát is. Hütőbe tesszük másnapig és szeleteljük. Esetleg tejszin habbal is diszithetjük még, rózsákkal és fél dióval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós krémtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook