Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dinnyecharlotte recept

Dinnyecharlotte recept

A Dinnyecharlotte hozzávalói:
2 kisebb görögdinnye,
4 evőkanál frissen facsart citromlé,
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
20 babapiskóta,
1 dl konyak,
10 szem mandula


A Dinnyecharlotte elkészítési módja:
Az egyik dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, húsát összeturmixoljuk, citromlevet csurgatunk rá. A tojásfehérjéket felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. A tejszínt is felverjük, és a tojáshabbal együtt felváltva adagoljuk a dinnyepüréhez. Az egészet tálba simítjuk, 3 órára mélyhűtőbe tesszük, és időnként habverővel felverjük, hogy csak félkeményre hűljön. Kis tálakat kibélelünk babapiskótával, megtöltjük a félig fagyott masszával, és visszatesszük a mélyhűtőbe. A másik dinnye húsát kockákra vágjuk, meglocsoljuk konyakkal, lefedjük, és hidegre tesszük. Tálalás előtt a kis tálakat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen tálra tudjuk borítani belőle a tartalmát. Körberakjuk konyakos dinnyekockával, és a tetejére durvára vágott, pirított mandulát szórunk.

Ha fokozni akarjuk az élvezetet, 2 gombóc vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dinnyecharlotte elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook