Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diabetikus citromtorta recept

Diabetikus citromtorta recept

A Diabetikus citromtorta hozzávalói:
5 db tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg Glukonon,
fél csomag sütőpor,
40 dkg vaj,
20 dkg Glukonon,
1 citrom leve és reszelt héja,
2 db citrom,
Citromos gyümölcs zselé,


A Diabetikus citromtorta elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. Ezután a két citromot nagyon vékonyan fel kell szeletelni, és a szeleteket a tortán izlésesen elrendezni. Elkészítjük a citromos gyümölcszselét, és mikor már kellően kihűlt, a tortára öntjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diabetikus citromtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook