Deáktorta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Deáktorta hozzávalói:
-15dkg vaj
-15 dkg liszt
-15 dkg vaj
-15 dkg őrölt mandula
-15 dkg lekvár(legfinomabb a málna)
-20 dkg porcukor
-0,5dl tej
-9 tojásfehérje
-1 cs vaniliás cukor
-1 tábla tortabevonó


A Deáktorta elkészítési módja:
-A vajat a cukor felével és a vaniliás cukorral habosra keverjük. -A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük. -Hozzáadjuk a mandulát,tejet,a felvert fehérjehabot,és beleforgatjuk a lisztet. -A masszát vajjal kikent tortaformába simítjuk,és megsütjük. -Még melegen felvágjuk,és megkenjük a lekvárral. -Felolvasztott csokibevonóval bevonjuk,és hűtőben lehűtjük. -Felszeletelve tejszínhabbal díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A deáktorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook