Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizsfelfújt eperrel recept

Rizsfelfújt eperrel recept

A Rizsfelfújt eperrel hozzávalói:
1 citrom
1 narancs
12 dkg tejberizs
5 dl. tej
1 dl. tejszín
csipet só
40 dkg. eper
2 evőkanál vaj
8 dkg cukor
1 evőkanál rum
vaj a formához
2 evőkanál barnacukor


A Rizsfelfújt eperrel elkészítési módja:
Egy darabka narancs- és a citromhjat tegyünk félre, majd csavarjuk ki a gyümölcsök levét. Adjuk a rizshez a citrom- és a narancshéjat, egy csipet sót, majd főzzük a tejben alacsony lángon kb. 30 percig. Néha keverjük meg. Mossuk és tisztítsuk meg az epret, és nagyságától függően hagyjuk egészben, vagy vágjuk félbe. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon, majd keverjünk hozzá 6 dkg cukrot. Ha elolvadt a cukor adjunk hozzá két kanál forró vizet, a citrom- és narancslevet. Főzzük fel, öntsük hozzá a rumot, és az egészet keverjük a rizshez. Óvatosan adjuk hozzá a tejszínt, és öntsük egy nagy vagy négy kicsi kivajazott formába. Osszul el rajta az epret. Szórjuk meg barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben felső melegítésnél kb. 10 percig süssük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizsfelfújt eperrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook