Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cukkini-fánk recept

Cukkini-fánk recept

A Cukkini-fánk hozzávalói:
3 közepes cukkini

10 dkg feta sajt
2 fej vöröshagyma

3 evôkanál kapor
3 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál liszt
3 tojás
olívaolaj

bors


A Cukkini-fánk elkészítési módja:
A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evôkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagy lángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Elôbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyôben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. A cukkini-fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cukkini-fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook