Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés pohárkrém recept

Csokoládés pohárkrém recept


Elkészítési idő 25 perc

A Csokoládés pohárkrém hozzávalói:
2 db tojás
15 dkg cukor
3 csapott ek finomliszt
5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
4 dl tej
5 dl habtejszín


A Csokoládés pohárkrém elkészítési módja:
A tej nagy részét feltesszük egy lábosban forrni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. A visszatartott tejjel felöntjük. Ha már majdnem felforrt a tej, mehet bele a cukros-tojásos massza. Óvatosan, ne legyen túl forró a tej, ne csapjuk ki a tojást. Sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Hűlés közben is keverjük meg párszor, ne bőrösödjön meg a teteje. Esetleg pár órára is behűthetjük, úgy lesz az igazi. Tálalás előtt a tejszínt felverjük habnak, és lazán összeforgatjuk a teljesen kihűlt csokis krémmel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook