Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-epres torta recept

Csokis-epres torta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csokis-epres torta hozzávalói:
Tészta: 1 tasak reszelt csoki
125 g liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
3 evőkanál tojáslikőr

Krém:750 g eper
1 cs. vanília pudingpor
2-3 evőkanál cukor
400 ml tej

Máz: 1 tasak piros tortazselé
3 evőkanál cukor
300 ml víz
kevés darált pisztácia


A Csokis-epres torta elkészítési módja:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotképpel2 percig keverjük. Végül belekeverjük a megolvasztott tortabevonót is. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába és a sütő alsó harmadában megsütjük. Sütés után a süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borírjuk és hagyjuk kihűlni. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük, a tortára öntjük és a hagyjuk kihűlni. Az eper kb. harmadát félbe végjuk és a tészta pereme mentén körberakjuk a tortán. A maradék eoret a torta közepén felhalmozzuk. A tortazselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a tortára csurgatjuk és azonnal megszórjuk a darált pisztáciával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-epres torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook