Csokifüggő vagyok, napi minimum egy tábla, de sokszor annál is több. Nem tudom abba hagyni. Mit tegyek? (tudásbázis)
az látod könnyen lehet :)
Bár ha ennyi csokit eszel és nem látszik rajtad, akkor szerintem nem ez a megoldás, de örülj is neki, legalább azon kevesek közé tartozol, aki annyi csokit, bonbont, forrócsokit, pudingot... mmmmm... ehet, amennyit akar. :)
attól függ hogy az 50 kilóhoz hány centi vagy! :)
de ha 165-170 körül, akkor edd is a csokit :)
Ez a csokifüggőség durván hangzik.. Engem azért egy idő után zavarna, ha a párom napi egy táblát benyomna és mondjuk semmi nem látszana rajta kívülről, én meg az este-már-csak-levest-eszem és satöbbi módszereimmel sem tudnám leküzdeni magamról a plusz pár kilómat...:)
az egészségi vonzatáról már ne is beszéljünk..
Kíváncsi vagyok, hogy beválik-e nálatoka króm!
Majd írd meg légyszi!
Kövér gyerek volt, így felnőttként is maradt. Bár régen 130kg volt, mostmár 105kg a 187 cm magasságához. De izmos is, szóval nemcsak háj :D (Vízszerelő és a 120kg-os vaskádat egyedül szedi ki és viszi le az emeletről)
Anyós mesélte, hogy gyerekként is ilyen volt, ha nem kapott csoki, volt hogy a kristálycukros üvegben talált egy evőkanalat, szóval férjem akkor arra járt rá. De szerintem ebben nagy felelőssége van a szülőnek, nem igaz hogy nem talált volna valami megoldást anyós annak idején. Kövér gyerekként férjem elég lelkisérült lett, állandóan kiközösítették és bántották a gyerekek. Természesen mára már ezt kinőtte,ill tudja kezelni.
Azért nálunk a gyerekek a gyümölcsre , vagy a joghurtra járnak rá, eszükbe se jut pl. kristálycukrot kanalazni. Sőt,most hogy férjem távol van tőlünk (dolgozni) egy tábla csoki napokig kibírja.
Férjem volt csokifüggő. Bármúltidőbe még nem igazán tehetem a dolgokat,mert mikor a zsebeit pakolom ki mosás közben tele van csokis papírral. Régen rosszabb volt a helyzet, az ágy mellett kellett tartani egy üveg mogyorókrémet, és este is rájárt. Mióta vannak gyerekek más elmaradtak a mogyorókrémek az ágy mellől pl. Ja,mikor mondom neki, hogy látom tele a zsebe csokispapírral,kérdem a gyerekeknek miért nem vett, az mondta h nekik vette csak nem bírta ki hazáig. És lehet benne valami,mert minidg párossával, vagy hármassával vannak a papírok. Amúgy én nem tudok ezekért haragudni rá. Sőt, ha nincs meg a napi adagja rendesen rosszkedvű és kibírhatatlan. De inkább csokifüggő legyen mint alkoholfüggő szerintem.
Ja,múltkor anyós küldött a férjemmel mogyorókrémet a gyerekeknek. Mire hazaért az üveg félig ki volt mártogatva. Azóta anyós nem küld a férjemmel édességet.
Kiskoromban én is édesség-függő voltam. Aztán teltek az évek és komoly egészségkárosodást okozott. Akkor szerettem volna visszaforditani az idő kerekét, de nem tudtam. Az egyetlen amit tehettem, hogy attól a naptól kezdve felhagytam a szenvedélyemmel. Nem ajánlom senkinek a napi egy táblát, de még egy kockát sem!!
Nagyon komoly gondokat tud okozni. Az ember nem is erre van "kitalálva". A napi élelmiszerekkel is sokkal több cukrot viszünk be mint kellene mert ma már mindenben van cukor, hát még ha csokit is eszünk mellé.
Az inzulinrezisztencia még nem tűnik fel, de hozza magával a komolyabb gondokat. Az elhízást pedig nem is kell megemliteni. Bár hozzáteszem én mindig is sovány voltam, pedig a napi adagom (a család heti-havi adagja) nekem is megvolt akkoriban.
Azt hittem, hogy testépítésnél inkább a fehérjére kell nagyon-nagyon koncentrálni.
Amúgy az én nevemmel sem nagyon vannak fémjelezve dolgok, ha látnék olyat, biztos én is vennék. Főőőleg csokit. Ja, épp most nyomtam be egy norbis csokipudingot. Várom már, hogy elkészüljön az ebéd, és csúnya módon előbb ettem meg a desszertet. :-)
:))) nem célom megenni!azért vettem,mert olyan jó látni vmi ételen is a nevemet,ugyanis eddig csak a "régi magyar" neveket láttam az élelmiszereknek max... (neked pedig az édesség mivolta miatt ajánlottam,h nézd meg :)))
rég volt az a fittnes,tán igaz sem volt?! :) h,jártam az túlzás,de 4 versenyen voltam.
szénhidrátot fogyasztottam eleget,mert ha nem így tettem volna,akkor nem birtam volna edzeni!:) csak nem kenyeret,édességet,tésztát...hanem barna rizst és pufi rizst + zöldséget (bár ezt most is így teszem...)
Gondolom, csak emlékbe teszed el, a tortabevonók nem túl finomak. :-)
Húha, te testet építettél? Jártál versenyekre is? Akkor abban az időszakban biztos csak alig fogyasztottál szénhidrátot.
:)))
akkor ok!!!tudod,úgy csináld,ahogy neked beválik,ne úgy,ahogy xy-nak...:))
túrázni én is IMÁDOK!!!:)))
vigyázz,ez a szél elég durva,ma én is sapka nélkül futottam,remélem nem lesz baj...
a PÖTTYÖS rúd is nyami!! :)))
ha gondolod kukkold meg,a saját képeim közé most raktam föl egy "személyes" édességet...mosolyogtam egyet a boltban,mikor megláttam,vettem is belőle 4-et,elrakom emlékbe!!! :))) üdv!
Nálam nem volt gond, ha uzsira ettem is őket. Jelenlegi állás szerint 19 kilót fogytam így, decemberben ez még 22 volt. :-)
Ha depis vagy, persze, hogy csak a kifogásokat keresed! De tény, hogy vasárnap kirándulni voltunk, nem volt rajtam sapka, és megfázott a fülem, úgyhogy most nem örülök a nagy szélnek.
Tízóraim norbis túrórudi volt, jelentem! :-)
Nekem a kálcium pezsgőtabletta vált be, amikor rámtört a csokiehetnék...
Próbáld ki!
lecitin? az a szójában van a legtöbb, nem?:)
de lehet kapni kimondottan lecitin kivonatot is.
gondolod, ha azt szedi/eszi az ember, akkor nem fogja a csokit kívánni?
lehet, hogy kipróbálom:)))
További ajánlott fórumok:
- A párom sok szemétséget csinált régebben, én még nem vagyok túl ezen, így sokszor kiakadok. Mit tegyek?
- Allergiás vagyok a háziporra, sokszor elég vacakul vagyok, az orvos mégsem írt fel gyógyszert, miért?
- Sokszor vagyok magammal szemben negatív!!!!
- Sokszor irigy vagyok más emberekre, mert van családjuk és...
- 4 éves kislányommal sajnos sokszor nagyon türelmetle vagyok, kiabálok vele
- Felnőtt férfi miért viselkedik így? Velem sokszor rideg, a kolléganőmmel, ha beszél én vagyok a téma