Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csodasajtos recept

A Csodasajtos hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
3 tojássárgája
35 dkg reszelt sajt / füstölt és emmentáli vegyesen/
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál bors
fél dl tej


A Csodasajtos elkészítési módja:
A margarint a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsoljuk./a 35 dkg vegyes ízű sajtot reszelés után forgassuk át, lehet trapista sajt is az emmentáli helyett/ Majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát, és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány centire.Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.

Ha megbarnul, megkeseredhet. Egy adag tészta kb. 15 perc alatt sül meg. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A csodasajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook