Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csõben sült rókagomba recept

Csõben sült rókagomba recept

A Csõben sült rókagomba hozzávalói:
60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
só, bors
4 dkg olaj
3 dl tejföl
1,5 dl tejszín
3 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
3 tojás
1 tojássárgája
néhány darabka vaj meghinteni
zsemlemorzsa és vaj a tûzálló tálhoz


A Csõben sült rókagomba elkészítési módja:
-A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk
-A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk
-A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk
-Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük
-Addig pirítjuk míg levet nem enged, ezután leszûrjük, de a levét megõrizzük
-A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával. ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük
-Egy tûzálló tálat kivajazunk és körbeszórjuk zsemlemorzsával
-Beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással
-Meghintjük reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben, 220 ºC-on fél órán át sütjük.


Mi friss salátával szoktuk tálalni.

Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. szept. 16. 12:15

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook