Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával recept

Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával hozzávalói:
80 dkg krumpli
15 dkg borsó
2 fej hagyma
3 kanál vaj
2 kanál liszt
2 dl tejszín
2,5 dl húsleves /leveskockából/
15 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt

bors
majoránna
petrezselyemzöld


A Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra metéljük. A kockára vágott hagymát barnára pirítjuk, liszttel berántjuk, felöntjük a levessel, belekeverjük a tejszínt, fűszerekkel ízesítjük, és sűrű mártássá főzzük. Végül hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplikat vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, leöntjük a mártással, megszórjuk a sajttal, meghintjük a maradék petrezselyemzölddel, és ropogósra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook