Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal recept

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal recept

A Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal hozzávalói:
2 adaghoz:

2 szelet csirkemell

3-4 db csirkemáj

2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa

1 tojás

egy kis fej vöröshagyma fele

2 gerezd fokhagyma

2-3 szelet paradicsom

5 dkg mozzarella

reszelt trappista /pl. Tolle light/ a szóráshoz

olívaolaj



bors

majoránna vagy kakukkfű


A Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal elkészítési módja:
A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük.
A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük, és a májhoz öntjük.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk.
Belekeverjük a zabkorpát, és a -pelyhet.
Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát, és ne legyen folyós.
Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük.
Ha a máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk.
A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket, és a reszelt sajttal meghintjük.
190-200 fokos sütőben készre sütjük.
Én párolt brokkolival tálaltam, de kinek-kinek ízlése szerint


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 3. 06:35

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook