Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell cseresznyeszószban recept

Csirkemell cseresznyeszószban recept

A Csirkemell cseresznyeszószban hozzávalói:
500 g csirkemell (szeletekre vágva)
150 g vaj (olvasztott)
1 teáskanál paprikakrém
25 ml brandy
csipetnyi só, bors
a szószhoz:
1 üveg cseresznyebefőtt (magozott)
2 evőkanál burgundi bor
2 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál kukoricaliszt
csipetnyi só


A Csirkemell cseresznyeszószban elkészítési módja:
Előkészítés: A befőttet szűrd le, a levét öntsd egy fazékba. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Elkészítés: A befőtt levét keverd össze a kukoricaliszttel, borral, cukorral és sóval. Keverd össze alaposan, és forrald fel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik, majd öntsd hozzá a cseresznyét, és vedd le a tűzről. Az olvasztott vajat keverd össze a sóval, borssal és paprikakrémmel. A fűszeres vajjal kend be a húsokat. Egy tűzálló tálba sorakoztasd egymás mellé a húsokat, öntsd rá a maradék fűszeres vajat, és kb. 20-25 perc alatt, süsd készre. Félidőben forgasd meg egyszer a húsokat. Mikor kész, egy tűzálló tálra sorakoztasd a húsokat, öntsd rá a cseresznyeszószt, locsold meg brandyval, majd gyújtsd meg. A varázslatos hatás garantált egy szerelmes este kezdetéhez.

forrás:kulináris világ


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell cseresznyeszószban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook