Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkesaláta ropogós tésztával recept

Csirkesaláta ropogós tésztával recept

A Csirkesaláta ropogós tésztával hozzávalói:
4 db csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
50 dkg bébi bok csoj (kínai káposzta) szeletekre vágva,
25 dkg koktélparadicsom, félbevágva,
5 dkg friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve,
1 maroknyi friss korianderlevél,
8 dkg babcsíra,
3 db mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve,
10 dkg ropogós tészta,
szójaöntet,
1 dl szójaszósz,
1 teáskanál szezámolaj,
2 evőkanál száraz sherry.


A Csirkesaláta ropogós tésztával elkészítési módja:
A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze. A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze. A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze. Négy adag lesz belőle.

A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100 g-os kiszerelésben kapható.
Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkesaláta ropogós tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook