Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkehúsos palacsinta recept

Csirkehúsos palacsinta recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkehúsos palacsinta hozzávalói:
a tésztához:
20 dkg liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
3 dl ásványvíz,
3 ek. olaj,
pici patikasó

a töltelékhez:
50 dkg csirkehús,
1 db vöröshagyma,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
patikasó, őrölt színes bors, étolaj

a tetejére:
1 dl főzőtejszín,
1 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
patikasó, őrölt színes bors


A Csirkehúsos palacsinta elkészítési módja:
A hozzávalókból elkészítettem a palacsintatésztát és a megszokott módon kisütöttem. A felaprított hagymát kevés olajon megpároltam, rátettem az apróra felkockázott húst, és fűszereztem. Mikor a hús megpirult, belekevertem a tejfölt és hozzáadtam a reszelt sajtot. A raguval egyenként megtöltöttem a palacsintákat, majd kiolajozott hőálló edénybe tettem őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, tejfölt és reszelt sajtot összekevertem, fűszereztem, aztán a palacsintákra öntöttem. 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem, egy kicsit hűlni hagytam, majd felszeletelve kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkehúsos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook